Puheenjohtajan joulutervehdys

Valtti Johtokunta
23.12.2012

Vuoden lähestyessä loppuaan on aika miettiä kulunutta vuotta sekä myös suunnata katsetta tulevaan. On ilo olla valttilainen näin mukavassa porukassa. Seuramme on kestävän kehityksen tiellä. Puma Areenasta on muodostunut valttilaisten kokoontumispaikka kuten on toivottukin. Olemme järjestäneet erilaisia turnauksia ja tapahtumia kentällä ja kentän laidalla pitkin vuotta, viimeksi Elävän Joulukalenterin. Toivon että siitä tulee seuramme uusi perinne. Joulupukki oli yllättävän ketterä maalivahti, erityisesti ikäisekseen!

Jalkapallon puolella nuori edustusjoukkueemme nousi neloseen. Onnittelut upeasta toiminnasta pelaajille, valmentajille ja muulle taustajoukolle. Ensi vuonna on edessä paljon jännittäviä pelejä, kaikki valttilaiset kannustamaan omaa joukkuetta kotikentälle sekä myös vieraspeleihin.

Olen erittäin iloinen ja ylpeä siitä miten valmennuksemme on kehittynyt vuoden aikana valmennuspäällikkömme johdolla. Valmennuksemme on laadukasta ja pyrimme kouluttamaan kaikkia valmentajia tasapuolisesti heidän oman kiinnostuksensa ja innostuksensa mukaan. Olosuhteethan meillä jo on hyvässä kunnossa. Olemme saanet myös junioripuolella voittoja peleissä ja turnauksissa, se kannustaa ja innostaa jatkamaan laadukasta toimintaa edelleen.

Koen Nuori Suomi -sinettiseuran puheenjohtajana erityisen tärkeäksi olla mukana tarjoamassa mahdollisimman monipuolisia liikuntamahdollisuuksia lapsille ja nuorille. Sinettiseurastatukseen liittyen seuramme on laatinut tasokkaan käsikirjan seuran toiminnasta, sitä päivitetään koko ajan toiminnan mukaan ja ajantasaisuuden takaamiseksi.

Valtin ikämiesten toiminta on jatkunut entisenlaisella innolla, osallistujia on paljon, ikämiehet ovat tänä vuonnakin järjestäneet SM-kisoja kentällämme. Erittäin hyvää kenttäämme on näin ollen käyty ihailemassa ympäri Suomen, sekä kenttää että sen yhteydessä olevaa seuran omaa klubitaloa on kiitelty ja ihasteltu.

Salibandyn edustusjoukkueemme pelaa kakkosdivisioonassa puolustettuaan keväällä    paikkaansa karsinnoissa ansiokkaasti. Kakkosjoukkueemme pelaa kolmosessa, hyvä   saavutus sekin. Salibandy toimintamme on laadukasta ja tuloksellista. Myös Salibandyssä on ikämiestoimintaa. Naisten puolella on jatkunut harrastetoiminta vilkkaana.

Mielestäni seuran toiminta on mennyt eteenpäin koko ajan, olosuhteet ovat hyvät ja oma klubitalo kokoaa jäsenistöä yhteen. Seurassa on palkattua henkilöstöä kehittämässä ja viemässä toimintaa eteenpäin. Palkatun henkilöstön olemassaolo on nykyaikaisen seuratoiminnan edellytys, se edistää myös vapaaehtoisten hyvinvointia seuratyössä, on joku jonka puoleen kääntyä, joku joka hoitaa seuran rutiineja ammattitaidolla ja ajallaan. Me vapaaehtoiset voimme keskittyä omaan toimintaamme rauhassa.

Väistyvänä puheenjohtajana haluan kiittää kaikkia valttilaisia näistä mielenkiintoisista vuosista seuratoiminnassa. Paljon on muuttunut niistä ajoista kun yli kymmenen vuotta sitten aloitin pienten poikien jalkapallojoukkueen joukkueenjohtajana. Järjestötoiminta kiinnosti ja eteninkin seuran johtokuntaan, seuran sihteeriksi, jalkapallojaoston varapuheenjohtajaksi ja lopulta koko seuran puheenjohtajaksi. Olen päässyt mukaan Palloliiton toimintaan, piirihallituksen jäseneksi sekä liittokokousedustajaksi. Olen ollut myös Salibandyliiton liittokokousedustajana. Koska Valtti on tunnettu myös yleisurheilun puolella, niin pääsin viime kesänä VIP-emännäksi EM-kisoihin. Oli mielenkiintoista nähdä sellaisen tapahtuman järjestelyt sisältä päin. Vapaaehtoistyö urheilun parissa on antanut minulle erittäin paljon erilaisia kokemuksia vuosien varrella, hauskaa on ollut, välillä toki erittäin haastavaa, mutta kaikesta on selvitty mukavien seuratoimijoiden kanssa yhdessä.

Hyvää joulua ja menestyksekästä uutta vuotta toivottaen,

   Auli Vanhoja, puheenjohtaja