Ikämiehille menestystä piirisarjoissa

Kennet Holmström
12.10.2017


Ikämiehemme ovat taas näyttäneet kaapin paikan piirisarjoissa

Valtin ikämiehet osallistuivat Helsingin piirinsarjoihin peräti kahdeksalla joukkueella. Seuralla oli asettaa oma joukkue joka ikäluokkaan, ja KKI60-sarjaan osallistui kaksi joukkuetta. Osa pelaajista pelasi kahdessa ikäluokassa, muutama innokas jopa kolmessa ikäluokassa.

Piirinmestaruuskultaa nappasivat kaudella 2017 KKI65-, KKI60- ja KKI40-joukkueet. KKI55-joukkue joutui tyytymään pronssiin, vaikka SM-lopputurnauksessa tuli kakkostila. Tämä kertoo jotain Helsingin piirin tasosta tässä ikäluokassa.

Menneellä kaudella ei yksikään Valtin joukkue yltänyt SM-kultaan, joten parannettavaa jäi ensi kaudelle. Kulta oli lähellä, sillä KKI55-, KKI65- ja KKI70-joukkueet ottivat hopeamitalit. KKI60-joukkue oli myös lähellä loppuottelupaikkaa, sillä se hävisi välierän rangaistuspotkukilpailussa voittaen kuitenkin pronssipelin selvästi. SM-lopputurnaukseen asti selvisi myös KKI40-joukkue. KKI-50-joukkueen pääsy SM-lopputurnaukseen päättyi karsintapelissä rangaistuspotkukilpailuun.

Valtin ryhdikäs ja esimerkillinen "Grand old man" Lauri Visto nappasi SM-mitalit kolmessa vanhimmassa ikämiesluokassa. Kolmeen SM-mitaliin ylsivät myös Asko Haapa, Olli Kurkela ja Olli Luukkanen, mutta heidän kolmas mitalinsa tuli keväällä pronssisena salibandyn yli 60-vuotiaiden sarjassa.

Valtin ikämiesjoukkueet valmistautuvat tulevaan kauteen luottavaisin mielin. Valtaosalla pelaajista on valttilainen - tai ainakin itähelsinkiläinen - tausta. Osa pelaajista on ollut mukana Valtin toiminnassa jo noin 50 vuotta. 

Kuvassa Valtin KKI60-joukkue Pallokentällä kultamitalit kaulassa. Loppuottelussa kaatui Kampin Pallo lukemin 6 - 0.