Alen Besicistä edustuksen uusi päävalmentaja

Ville Pitkänen
5.11.2019
Edustuksen päävalmentaja vaihtuu ensi kaudeksi, kun hyvää työtä tehnyt Jarno Taiha siirtyy uusien haasteiden pariin. Neljä edellistä kautta Valtissa pelaajana, sekä apuvalmentajana toiminut Alen Besic nousee päävalmentajaksi.

Joulukuussa Uefa A-tutkinnon loppuun suorittava Besic oli tyytyväinen ensimmäisen miesten vastuuvalmentajapestin varmistuttua.

-Erittäin hyvät fiilikset. Varsinkin kun olin pelaajavalmentajana nostamassa tätä joukkuetta Vitosesta Kolmoseen. Pelaajat ovat tuttuja ja joukkuehenki ollut jo vuosia erittäin hyvä. Päätös oli todella helppo kun minua kysyttiin tähän pestiin.

35-vuotias tuore päävalmentaja jättää pelaamisen suosiolla nuoremmilleen ja keskittyy itse jatkossa täysillä vain valmentamiseen. Suuria muutoksia treenaamiseen Besic ei lähde väkisin tekemään, mutta lupailee mystisesti joidenkin asioiden kuitenkin muuttuvan.

-Oikein hyvällä mielellä voin jättää pelaamisen Kolmosessa taakseni, jotta saan keskittyä täysin päävalmentajan rooliin. Harjoittelu tulee muuttumaan muutamien asioiden osalta ja tullaan vielä enemmän panostamaan pelin ymmärtämisen osa-alueeseen. Niitä asioita en halua kuitenkaan tämän enempää avata tässä yhteydessä.

Vaikka viime kauden päätöksestä on vasta kuukausi ja uuden kauden alkuun melkein puoli vuotta aikaa, tietää jo Besic kuinka haluaa joukkueensa tulevaisuudessa pelaavan

-Valtti pyrkii ensi kaudella pelaamaan rohkeaa ja tehokasta joukkuepeliä hyökkäys- ja puolustussuuntaan, missä jokainen pelaaja tietää oman roolinsa. Ei tässä lähdetä kuitenkaan pyörää keksimään uudestaan, vaan tehdään jalkapallossa jo keksityt asiat niin hyvin kuin mahdollista. Yleensä se joukkue kumpi tekee vähemmän virheitä voittaa pelejä.

Valtin valmennustiimissä jatkavat myös ensi kaudella maalivahtivalmentaja Juha-Pekka Pantsu, sekä apuvalmentaja Jani Siivonen.