Valtti järjesti MV D-kurssin valmentajilleen

Kennet Holmström
10.2.2020Palloliiton maalivahtivalmennuskoulutuksen päällikkö Eemeli Reponen kävi kahtena lauantaina kouluttamassa Valtin valmentajia MV D-osaajiksi.

Valtti järjesti valmentajilleen MV D kurssin kahtena lauantaina 1. ja 8.2. Koulutus pidettiin Volkswagen Areenalla niin euvotteluhuoneessa kuin kentällä ja kouluttajana toimi Palloliiton maalivahtivalmennuskoulutuksen päällikkö Eemeli Reponen.

 

Lähtökohta ja tarve koulutukselle oli Valtin maalivahtivalmentajan Juha-Pekka Pantsun mukaan lisätä tietämystä ja osaamista maalivahtivalmennuksesta.

 

- Maalivahti on joukkueen tärkein yksittäinen pelaaja, jonka pelaaminen on yhä enemmän kenttäpelaajan omaista. Suurin osa peliin osallistumisesta tapahtuu muuten kuin käsillä ja maalivahti on olennainen osa kollektiivia. Tämän vuoksi maalivahtivalmennuskin on muuttunut huomattavasti ja jokaisessa joukkueessa tulisikin olla joku valmennusryhmän jäsen, joka keskittyy maalivahdin tekemiseen.
Koska erikoistuneita maalivahtivalmentajia on vähän, tulee alla olevaan haasteeseen vastata, sillä maalivahdinkin työ tehdään etenkin oman joukkueen harjoituksissa.


Kurssilla opeteltiin ensimmäisenä lauantaina maalivahdin perustorjuntoja sekä 1v1 tilanteiden tekniikoita ja Valtin edustusjoukkueen mukana harjoitteleva kurssille niin ikään osallistunut Sam Jammeh sai malliveskarin ominaisuudessa taipua monenlaisiin blokkiasentoihin Reposen laukoessa lähietäisyydeltä. Toisena lauantaina keskityttiin maalivahdin pelaamiseen osana joukkuetta ja moni valmentaja totesi maalivahdin roolin olevan etenkin avaamisessa huomattavan suuri. Yksimielisyys vallitsi myös siitä, että
monessa pelitilanteessa maalivahti todella on kuin kenttäpelaaja.

 

Kouluttaja Reponen sai kurssilaisilta kiittävää palautetta paitsi osaamisensa, myös innostuneen ja motivoivan otteensa vuoksi. Reponen puolestaan kiitteli valmentajien korkeaa motivaatiota ja hyvää osallistumista. Ensimmäiset askeleet ovat onnistuneen kurssin myötä otettu ja työ jatkuu kentällä jokaisessa harjoitus- ja ottelutapahtumassa.