KAUSI 2014

ValttiAC:n mestaruusjuhlat!

Hyvinkään Hyundai SyysTurnaus 20-21.9 2014

 

Valtti osallistui Hyvinkään Hyundai Turnaukseen kaikille kolmella tasolle FC, AC ja AZ –peliryhmillä. Turnaus oli peliryhmien kauden viimeinen ja siten tavoitteena oli luonnollisesti hyvä menestys sekä onnistuneet suoritukset. Lauantai aamuna ensimmäisenä pelit aloitti Valtti AZ, joka  heti ensimmäisessä pelissään näytti turnauksen tulevan suunnan voittamalla MPS Roman 4-0. Seuraavassa pelissä vastaan tuli KaPy Bayern, joka oli oman avauspelinsä voittanut 6-0. Pelistä tulikin tiukka taisto, jonka AZ lopulta käänsi kahdella maalillaan 2-0 voitoksi. Lauantain viimeisessä pelissään AZ löi vielä kotijoukkue HyPS Valkoisen murskalukemin 9-0. Valtti AC oli omissa lauantain peleissään yhtä tehokas selvittyään aamun nihkeästä Pato –pelistä kunnialla, 2-1 voitolla. Sen jälkeen kaatuivatkin sitten RiPS valkoinen ja HyPS Punainen selvin numeroin. Viimeisenä turnauksensa aloitti Valtti FC , jolla oli heti ensimmäisen  vastassaan TuPS punainen. FC:llä oli allaan kaksi Hesa Cup tappiota TuPS:lle, joten motivaatiota riitti heti ensimmäiseen peliin. FC pelasikin hienon pelin ja sai vihdoin kaadettua TuPSin, jopa selvin 3-0 numeroin Rasmus "Rzuca" Ruususen etunurkkasijoituksella, Niklas "Cammo" Kammosen puskumaalilla ja Elias-Emil kombinaatiomaalilla. Päivän lopuissa peleissä FC voitti vielä selvin numeroin Parvin ja tiukasti 3-2 HyPS Sinisen. Lauantaina Valtille siis 9 peliä ja 9 voittoa.

 

Sunnuntaina kaikki peliryhmät lähtivät tavoittelemaan finaalipaikkoja, johon käytännössä olisi riittänyt kaikille yksi voitto kahdesta jäljellä olevasta lohkopelistään. Valtti AZ aloitti taas pelit ensimmäisenä jatkaen siitä mihin se jäi edellisenä päivänä. Gnistan Valkoinen kaatui hienolla pelillä ja Jäppärä sitten vähän vähemmän hohdokkaalla suorituksella. Näin AZ selvitti tiensä finaaliin, johon vastaan asettui lauantaina kaadettu KaPy Bayern. Finaali alkoi melko hermostuneesti molemmilta ryhmiltä pelin puuroutuessa keskialueelle. Pikku hiljaa kuitenkin AZ:n peli alkoi kulkea paremmin ja laidoista löytyä myös tilaa. Hyökkäykset vyöryivät tasaisesti kohti vastustajan maalia. Siellä oli kuitenkin viimeisenä lukkona vastassa erittäin hyvässä iskussa ollut KaPyn maalivahti. KaPy sai omat harvat vaaranpaikkansa juuri veskansa erittäin pitkistä avauspotkuista. Puoliajalle mentiin 0-0 tilanteessa. Toisella jaksolla pelin painopiste siirtyi entistä vahvemmin KaPyn päätyyn ja maali suorastaan roikkui ilmassa. Vuorollaan Amirilla ja Jussilla oli tuhannen taalan paikkansa. Lopuksi vain 4 minuuttia ennen loppua kuitenkin Benkku räjäytti pankin ohjaten maalivahdista kimmonneen pallon hallitusti alanurkkaan. Loppu oli tiukkaa puolustusta ja Valtti AZ pääsi juhlimaan turnausvoittoa. Tsempparina palkittiin Jussi.

 

Valtti AC aloitti oman sunnuntain urakkansa jopa nihkeämmin kuin lauantain pelinsä häviten Gnistan Siniselle 1-2, vaikka pelin hallinta oli vahvasti Valtilla. Viimeisessä lohkopelissä vastaan tuli sitten lohkoa johtanut NJS. Pelistä tuli todellinen taistelupeli, jossa NJS siirtyi ensin rankkarista johtoon. Sen jälkeen AC siirtyi 2-1 johtoon, mutta NJS tuli taas rinnalle. Lopuksi kuitenkin AC käänsi pelin voitokseen hiukan onnekkaastikin pallon kimmotessa kulman jälkitilanteesta maaliin NJS:n omasta pelurista. Tulos tarkoitti sitä, että Valtti AC ja NJS kohtasivat heti 1,5 tunnin huilin jälkeen uudestaan, nyt panoksena turnausvoitto. Loppuottelu alkoi molemmilta hermostuneesti, eikä maalitilanteita saatu järjestettyä vastaavasti kuin lohkopelissä. Puoliajalle mentiinkin 0-0 tilanteessa. Toista jaksoa ei oltu ehditty pelata montaakaan minuuttia kun NJS kaatoi kylmää vettä AC:n niskaan hyökkääjän vedon painuessa tolpan kautta verkkoon. Maalin jälkeen AC käynnisti kirin, mutta vedot painuivat usein joko yli tai suoraan veskan syliin. Lopulta Amin otti ratkaisijan viitan vain 5 minuuttia ennen loppua ja tykitti pallon upeasti takanurkkaan hienon kuljetuksensa päätteeksi. Edessä oli hermoja raastava rankkarikisa. Siinä Rasse H, Topi ja Onni hoitivat oman leiviskänsä. Sen sijaan NJS viimeinen laukoja ei pystynyt ohittamaan Simppaa, vaan pamautti pallon tolppaan ja näin myös AC pääsi juhlimaan voittoa. Tsempparina palkittiin Amin.

 

Viimeisenä tulessa oli Valtti FC, joka hoiti aamun viimeiset lohkopelinsä Honka Haastetta (9-0) ja Gnistan Keltaista (4-1) vastaan tyylikkäästi. Samaan aikaan TuPS ja HyPS Sininen ratkaisivat keskinäisessä ottelussaan toisen finaalipaikan. Kyseisen pelin päättyessä 0-0, FC:n finaalivastukseksi seuloutui maalieron turvin kotijoukkue HyPS Sininen. Finaali alkoi FC:n hallinnalla ja tiukalla prässillä, joka tuotti alusta alkaen vaikeuksia vastustajalle. Maalipaikkoja alkoi syntyä, mutta myös FC hyökkääjien sihti näytti finaalijännityksessä olevan hiukan hukassa. Noin viiden minuutin pelin jälkeen Rasse R kuitenkin murtautui keskeltä läpi ja tykitti pallon etualanurkkaan, 1-0. FC jatkoi maalin jälkeen hallitsevana osapuolena, mutta aika ajoin myös HyPS pääsi vaarallisesti hyökkäämään. Toiselle puoliajalle lähdettiin siis 1-0 lukemista. Peli jatkoi kutkuttavan jännittävänä loppuun saakka, koska toisaalta FC ei saanut tehtyä vapauttavaa toista maalia eikä toisaalta HyPS pystynyt murtamaan Valtin tiukkaa puolustusta. Viimein loppuvihellys vapautti myös FC ryhmän juhlimaan turnausvoittoa. Tsemppariksi valittiin turnauksessa esimerkillisesti kapteeninakin toiminut Frank.

 

Eli näin ollen Valtti P03 otti kultaa turnauksen jokaisesta tasosarjasta! Tuloksellisestikkin loistava turnauskausi sai arvoisensa päätöksen! Kiitos kuuluu pojille, valmentajille, huoltajille, joukkueenjohtajille, vanhemmille, taustajoukoille ja tietenkin mahtaville vastuksille!

Turnauksen tulokset löytyy ~ TÄÄLTÄ

 

MPS kutsuturnaus 7.9.2014 sija 1! Kapteeni Niklas Kammonen noutamassa pystiä joukkueelle!

MPS kutsuturnaus 2014

 

Valtti FC osallistui MPS:n järjestämään kovatasoiseen yhden päivän mittaiseen kutsuturnaukseen sunnuntaina 7.9 2014. Ensimmäisenä vastaan tuli isäntäjoukkue MPS. Valtin peli alkoi melko epävarmasti ja sekavasti, mikä on ihan ymmärrettävää koska pelattiin kuitenkin ensimmäistä kertaa 9 vs 9 peliä. MPS siirtyikin ekalla jaksolla rankkarista 1-0 johtoon, mutta toisella jaksolla FC sai paremmin juonesta  kiinni ja ottelu päättyi lopulta oikeutetusti 1-1. Turnauksen edetessä FC:n peli kehittyi koko ajan parempaan suuntaan. Alkulohkon seuraavassa pelissä tuli vastaan Alandia Cupissa FC:n puolivälierissä tiputtanut Honka Barca, joten ei ollut vaikea saada joukkuettamme syttymään. Peli kulki FC:n tahtiin alusta alkaen ja tuloksena oli revanssivoitto 1-0 Rassen upealla etukulmatykityksellä. Viimeisessä lohkopelissä vastaan juoksi Kuusysi, jota vastaa periaatteessa olisi riittänyt tasapelikin välieriin pääsyyn. Valtti FC ei kuitenkaan jättänyt mitään sattuman varaan, vaan Eliaksen maalilla hankittu 1-0 voitto varmisi lohkon ykkössijan ja välierään vastukseksi TiPSin. Välieräpeli ei alkanut FC:n osalta parhaalla mahdollisella liikkeellä ja TiPS oli hallitseva osapuoli ensimmäiset 10 minuuttia hankkiutuen ansaitusti 1-0 johtoon. FC sai lopulta juonesta kiinni ja ekan jakson viimeisillä minuuteilla tasoitusmaali roikkui ilmassa. Lopulta aivan viime sekunneilla Rassen tykitys upposi maalin perukoille ja puoliajalle päästiin 1-1 tuloksessa. Lyhyen tauon jälkeen FC jatkoi siitä mihin jäi. Rasse takoi maaleja tasaiseen tahtiin ja lopulta FC selvitti tien finaaliin 4-1 lukemin. Finaalissa kohdattiinkin sitten timanttisessa iskussa oleva NJS, joka oli omassa välierässään kaatanut Honka Barcan rankkarikisan jälkeen. FC lähti finaaliin välieräpelin tavoin hiukan nihkeästi ja vain Paavon hienot torjunnat ja tolpat pelastivat joukkueemme takaiskumaalilta. Pikku hiljaa peli tasoittui ja FC pääsi kiinni pelin juonesta. Taukotilanne oli 0-0, joten odotettavissa oli kutkuttavan jännä toinen jakso. Peli aaltoili päästä päähän maalipaikkojen jäädessä kuitenkin vähiin. Viimein FC sai murrettua NJS:n puolustuksen ja upean murtautumisen jälkeen pallo toimitettiin maaliin 1-0. Ratkaisumaalin teki kukapas muukaan kuin Rasmus "Rzuca" Ruusunen! NJS:llä oli lopussa vielä muutama kulmapotku, mutta ne FC:n puolustus selvitti mallikkaasti. Näin päästiin taas juhlimaan turnausvoittoa. Tsemppariviirit menivät Rasselle, Aminille, Paavolle ja Empulle.

ValttiFC Aulanko Cup mestarit!

Aulanko Cup 23-24.8 2014

 

ValttiP03 osallistui Aulanko Cupiin kahdella joukkueella. Liiga tasolle ja Divari tasolle. Molemmilla tasoilla Valtti raivasi tiensä finaaliin asti! Tsemppi Valtin pojilla oli hyvällä tasolla, ja se näkyi tuloksissa ja maalimäärissä. Aulanko Cup oli ensimmäinen turnaus, jossa majoittauduimme hotellissa. Se olikin todella mieluinen kokemus niin pojille kuin vanhemmillekin. AC:n finaali KP-75:ta vastaan oli pelillisesti todella tasainen. Ehkä maalipaikat kallistuivat vähän enemmän AC:lle mutta pallo ei totellut maalin edessä! Lopulta jatko-ajan jälkeen mentiin pilkuille, jossa pallo ei edelleenkään totellut, muita kuin Simppaa! 5 peräkkäistä torjuntaa, mutta KP-75 vei silti voiton 9:n laukojan jälkeen! Viereisellä kentällä FC takoi tauluun selkeät 5-0 lukemat isäntäseura HJS:ää vastaan. FC pelasi todella hyvää syöttöpeliä, ja oli muutenkin joka osa-alueella vastustajaansa parempi. Eli saldona KULTAA ja HOPEAA! FC -ryhmän tsemparipalkinnon saivat jakaa Eemil Vikström ja Rasmus "Rzuca" Ruusunen. AC ryhmän tsemppariksi turnauksessa valittiin Rasmus H.

Lemminkäinen Cup 2014

Lemminkäinen Cup 2014

Valtti P03 osallistui kahdella joukkueella Jokelassa TuPS:n järjestämään Lemminkäinen Cup:iin 16-17.8. Valtti AC pelasi AKTIIVI-sarjassa yhteensä 6 ottelua. Mukaan mahtui voittoja, tappioita ja viimeisessä pelissä tasuri OLS:ia vastaan. Turnauksen paras vastus olikin juuri OLS. Joukkueet olivat tasavahvoja ja peli pysyi kontrollissa molemmilla jengeillä. AC sai luotua paljon hyviä pelitilanteita taitavaa oululaisryhmää vastaan. Jopa voittoon oli tarjolla monta paikkaa, mutta niin oli myös oululaisilla. Joten 1-1 tasapeli oli juuri ottelun arvoinen lopputulos. Viides sija turnauksessa oli hyvä suoritus värikkäällä kokoonpanolla pelanneelle AC:lle. Joukkueessa edustettuna piirisarjan kokoonpanoista oli FB, AZ, AC ja FC! AC:n tsemppariksi valittiin isomman vaihteen löytänyt Benjamin Löfgren!

Valtti FB pelasi tutulla kokoonpanolla HAASTE-sarjassa. Joukkueesta ei löytynyt yhtään alisuorittajaa. Jokainen pelaaja antoi kaikkensa jokaisessa pelissä. Muutamilta pelaajilta nähtiin huikeita henkilökohtaisia oman tasonsa nostoja. Yksi näistä hienoista suorittajista oli Otto Laine, joka saalisti turnausisäntä TuPS:ia vastaan pelatussa pelissä uransa ensimmäisen maalin! Onnea Otto! FB:n tsemppariksi valittiin koko turnauksen vakuuttavasti pelannut Konsta Hänninen!

Kiitos TuPS:lle hyvin järjestetystä turnauksesta. Kaikille jäi hyvä mieli, mikä tarkoittaa että turnee oli onnistunut!

 

 

 

 

Helsinki Cup 2014

Valtti P03 osallistui Hesa Cupiin neljällä peliryhmällä: FC, AC, AZ ja FB. Valtti FC oli päässyt kovaan eliittilohkoon, AC ja AZ olivat yleislohkoissa ja FB haastelohkossa. Lohkopelit menivät joukkueilta vaihtelevasti, mutta lopulta tuloksellisesti ihan hyvin. Valtti FC hävisi avauspelin TuPSille katkerasti viimeisen sekunnin maalilla, mutta voitti sen jälkeen upeasti RoPSin nousten puoliajan 0-1 tappiolta 4-1 voittoon. Tiukan Kontu-tasurin ja selvän Honka Akatemia tappion jälkeen oli viimeisessä pelissä voitettava Kasiysi punainen, jotta paikka A-jatkosarjassa varmistuisi. Selkeän Kasisysi voiton jälkeen lohkosijoitus oli kolmas ja paikka A-jatkosarjaan hoidettu. Valtti AC hoiti oman alkulohkonsa kahden ensimmäisen päivän pelit selvillä voitoilla. Keskiviikkona PuiU antoi hyvän vastuksen, mutta AC käänsi senkin 2-1 voitoksi. Viimeisessä pelissä ratkaistiin sitten lohkovoitto tuttuakin tutumman vastuksen eli Viikingit Punaisen kanssa.  Viikingit siirtyivät kahdella upealla ylänurkkavedolla 2-0 johtoon ennen kuin Valtti AC pääsi taisteluun kunnolla mukaan. Lopulta vain Amin onnistui tekemään kavennusmaalin hyvistä tasoituspaikoista huolimatta ja Valtti AC:lle lohkon kakkospaikka.

Valtti AZ aloitti omat alkupelinsä hyvin hoitaen PPS/Salamanterit tyylikkäästi. VJS/2 kärsityn tappion jälkeen AZ  pääsi taas pisteille Amirin hienon puskumaalin tuodessa 1-1 tasapelin Lepa/sinistä vastaan. Keskiviikon aamupelissä AZ voitti MPS Milan/mustan ja näin viimeisessä pelissä oli tarjolla lohkon kolmas sija. Siinä HJK/Munkka Valkoinen pääsi ensi n 2-0 johtoon ennen kuin Valtti AZ heräsi todelliseen maali-iloitteluun toisella jaksolla. Viisi hienoa maalia kymmenessä minuutissa toi upean 5-2 voiton ja tavoitellun kolmannen sijan ja hyvät asemat B-jatkosarjaan. Mainittakoon vielä että lohkon kakkos sija ja paikka A-jatkosarjassa oli erittäin lähellä. LePa vei kakkos sijan AZ:n edestä maalieron turvin. Valtti FB taisteli niukkamaalisia pelejä omassa alkulohkossaan. Harmittavasti KOPSEa ja MPS Roma mustaa vastaan pelit kääntyivät 1-0 tappioksi. Sen sijaan FCFJ Sinisiä ja JäPS valkoisia vastaan tasattiin pisteet. Mutta koska viimeisessä pelissä tuli selkeä tappio Kontu Vihreille, oli sijoitus lohkossa valitettavasti kuudes ja jatkovastus tuli yleislohkosta.

Omat jatkopelinsä aloitti torstai-aamuna ensimmäisenä Valtti FB, jolle tuli yleislohkosta ennakolta kova vastus: Gnistan/Valkoinen. Tasoero oli valitettavasti ennakoidun kaltainen ja Valtti FB:n turnaus päättyi selkeään 0-7 tappioon. Turnauksessa oli kuitenkin monia tiukkoja pelejä ja joukkueessa useita onnistujia. Valtti FB:n tsempparina turnauksessa palkittiin Miska.

Seuraavaksi tulessa torstaina oli Valtti AC, jolla oli A-jatkosarjassa vastassa TuPS Vihreät. Peli oli todella tasainen, mutta TuPS loi ekat vaaralliset maalipaikat. Ensimmäisen pahan tilanteen Simppa maalissa hoiti hienosti, mutta seuraavasta TuPS siirtyi 1-0 johtoon. Peli jatkui tasaisena ja Valtti AC:llekin siunaastui tasoituspaikkoja. Palloa ei kuitenkaan saatu maaliin ja näin TuPS päätti Valtti AC:n turnauksen tiukalla 1-0 voitolla. Valtti AC pelasi kelpo turnauksen, mutta nyt pallo ei pomppinut meille tällä kertaa ratkaisupeleissä.

Valtti AZ sai B-jatkosarjapeliinsä VJS/Myyrmäen joukkueen, joka oli ennakolta ihan voitettavissa. Peli alkoi todella tunnustellen eikä maalipaikkoja juuri aluksi syntynyt. Pikkuhiljaa Valtti AZ alkoi hallita peliä paremman liikkeensä ansiosta. Ensimmäisen puoliajan viimeisellä minuutilla kuitenkin VJS/myyrmäki iski maalin kuin salama kirkkaalta taivaalta ja tauolle lähettiin 0-1 asetelmista. Toiselle puoliajalle Valtti AZ tuli todellä räväkästi ja maalipaikkoja alkoi syntyä aivan eri tahtiin kuin ensimmäisellä jaksolla. Useasta hienosta tasoituspaikasta huolimatta Valtti AZ ei saanut tasoitusta aikaan millään ja näin Valtti AZ:kin Hesa Cup päättyi AC:n lailla katkerahkoon 0-1 tappioon. Kokonaisuutena Valtti AZ:n turnaus meni kuitenkin hyvin ja joukkueen tsemppariksi valittiin: Amir ja semitsemppareina Lukas ja Niko .

Näin torstai-iltana, kun Valtti FC aloitti omat A-jatkosarjan pelinsä olivat jo kaikki muut Valtti P03 peliryhmät päättäneet oman turnauksensa. Valtti FC:n ensimmäinen vastus oli HJK/Töölö Sininen, joka oli tiputtanut jatkosta jo EPS/Redin. Valtti FC lähti peliin hyvällä sykkeellä ja johti peliä ansaitusti ensimmäisen puoliajan jälkeen 1-0 Kassun hienolla maalilla. Toisella jaksolla Valtti FC:n peli ei oikein ottanut kulkeakseen. Tarvittavat maalit tehtiin kuitenkin erikoistilanteista, kun Rasse osui kahdesti kulmapotkuista. Peli päättyi näin 3-0 ja Valtti FC eteni neljännesvälieriin. Siinä vastaan tuli PPJ/Vihreät, joka oli Ålandia Cupissa edennyt hienosti finaaliin asti. Pelistä tuli odotetun tasainen, vaikka Valtti hiukan peliä hallitsikin. Toisen puoliajan alussa Valtti FC sai vaparin puolesta kentästä, josta Kassu lähetti tulisen vedon maalin eteen. Ensimmäisenä ripareilla oli Rasse ja peli 1-0 Valtille. Maalin jälkeen PPJ muutti pelinsä entistäkin suoraviivaisemmaksi ja heidän maalivahtinsa laittaen pahoja pitkiä palloja Valtti FC:n maalille. Lopulta melko epäselvästä tilanteesta pallo vietiin pilkulle, josta PPJ tasoitti pelin 1-1. Näin edessä oli rankkukisa. Siinä Paavo torjui PPJ:n ensimmäisen vedon ja Valtin laukojat pistivät kaikki kolme: Niklas L, Paavo ja Kassu sisään; Valtti FC jatkoon.

Puolivälierissä vastaan tuli sitten KäPa United, joka oli ennakolta jo todella korkea vuori kiivettäväksi. Valtti FC aloitti pelin kuitenkin hyvin ennakkoluulottomasti ja voitti keskikentällä kaksinkamppailuja hyvällä prosentilla. Kassu pelasi unelmapeliä ja siitä tuli myös pian palkinto, kun hänen upea veto painui verkon perukoille ja Valtti siirtyi yllättäen 1-0 johtoon. Toinen puoliaika käynnistyi taas vahvasti ja Valtin prässi oli myrkkyä Käpalle. Prässi tuotti myös tulosta, kun Frank karkasi laidalta ja iski kylmäpäisesti 2-0 johdon. Riemu jäi valitettavan lyhyeksi kun KäPa iski kavennuksen heti aloituksen jälkeen hienon läpisyötön kautta. Tästä Käpa sai hengen päälle ja vain parin minuuttia edellisestä ja peli oli 2-2. Tasoituksen jälkeen peli jatkui kiihkeänä ja erityisesti KäPan taustajoukot kävivät lämpiminä, jopa niin että yksi heidän valmentaja ajettiin pois kentän laidalta. Vain 3 minuuttia ennen loppua Valtti FC sai vaparin 20 metriä maalista. Pitkän muurinasettelun jälkeen Kassu pääsi ampumaan vaparin, ja vetikin sen uskomattomalla voimalla takaylänurkkaan. Tästä johdostaan Valtti FC ei enää luopunut ja paikka välieriin oli selviö 3-2 lukemin.

Välierissä vastaan tuli VJS 1, joka oli matkallaan välieriin tiputtanut TuPS Punaisen ja NJS Atleticon. Välieräpeli pelattiin arvolleen sopivasti Olympiastadionin upealla nurmella. Peli alkoi hyvin tasaisesti ja molemmilta joukkueilta melko varovaisesti. Näin ensimmäisellä jaksolla ei maalipaikoilla juhlittu. Toiselle jaksolle Valtti FC tuli kuitenkin ekaa jaksoa vahvemmin ja painoi pelin heti VJS:n päätyyn. Palkintona oli kulmapotku, jonka meni antamaan Kassu. Hieno nosto maalille, jossa Niklas K. nousi kaikkein korkeimmalle puskien pallon kauniisti verkon perukoille, 1-0. Tästä maalista Valtti FC sai entistä enemmän virtaa ja vain 5 minuuttia myöhemmin Emil pelattiin upealla kuviolla läpi. Hieno nosto maalivahdin ohi ja peli oli jo 2-0. Tämän jälkeen Valtti ei antanut vastustajalle mitään mahdollisuuksia vaan eliminoi kaikki maalipaikat varmasti. Näin Valtti FC selvitti tiensä Hesa Cupin finaaliin ensimmäisenä poikajoukkueena koko Valtin historiassa.

Lauantain finaalissa Valtti FC:n vastukseksi oli tiensä selvittänyt edellisen vuoden voittajat HJK Sininen. Asetelma peliin oli selvä HJK:n ollessa suuri ennakkosuosikki. Peli pelattiin Pallokentällä, jonne oli saapunut Valttia kannustamaan suuri joukko Valtti lippuineen ja kaulahuiveineen. Peli alkoi vauhdikkaasti ja valitettavasti HJK sai janoamansa nopean johto-osuman. Tämä tarkoitti sitä, että Valtti FC joutui heti altavastaajaksi. HJK otti kuitenkin pelin hallinnan itselleen voittaen valtaosan kaksinkamppailuista ja rakentaen vaarallisempi hyökkäyksiä. HJK:n hallinta palkittiin ekalla jaksolla vielä 2-0 ja aivan jakson lopussa 3-0 maaleille. Toiselle jaksolla Valtti tuli tilanne huomioiden hyvällä sykkeellä ja alkoi luoda myös vaarallisia maalipaikkoja. Muutamasta hienosta mahdollisuudesta huolimatta Valtti FC ei saanut puhkaistuaan kuparistaan. Sen sijaan HJK rankaisi parista Valtti FC:n virheestä omassa päässä armottomasti. Lopputulos 6-0, ja tuloksena hopea. Ikimuistoinen turnaus joka tapauksessa Valtti FC:n pojilta, jotka pitivät kirjaimellisesti Valtin lippua korkealla. Valtti FC:n tsemppariksi valittiin läpi turnauksen tasaisesn vahvasti pelannut Niklas K. ja semitsemppareiksi tärkeiden maalien mies Kassu sekä pääosin laidalla uurastanut, mutta loppuottelussa yllättäen maalivahtikomennuksen saanut Niklas L.

 

 

 

Alandia Cup 2014

Valtti P03 oli kolmella peliryhmällä mukana tämän vuotisessa E11 ikäluokan upeassa Alandia Cupissa Maarianhaminassa. Lauantaisen monivaiheisen matkustamisen ja illan railakkaan avajaismarssin jälkeen pelit alkoivat sunnuntaina 15.6. Odotetusti parhaiten pärjäsi Valtti FC –joukkue, joka eteni upeasti lohkovoittajana suoraan neljännesvälieriin. Neljännesvälierissä Valtti FC voitti hienolla pelillä Jaron, mutta puolivälierissä tuli kovan taistelun jälkeen niukka tappio koko turnauksen lopulta voittaneelle Honka Barca Mustille. Valtti AC sijoittui lohkossaan neljänneksi LPS Mustien ja Jäps Sinisten viedessä jatkopaikat. Valtti FB taisteli pää pystyssä koko turnauksen itseään kovempia peliryhmiä vastaan ja lopulta viimeisessä pelissä avautui pistetili 1-1 tasapelillä KP-75 vastaan. Kokonaisuutena hieno tapahtuma, hienoja pelejä ja hienoja kokemuksia sekä pojille, valmennukselle että kannustaneille vanhemmille. Alla tarkemmin joukkuekohtaisia kommentteja turnauksesta.

 

Valtti AC turnauskommentit

Ensimmäisenä tuleen pääsi Valtti AC, jolla oli koko turnauksen eka peli klo 8.00 Jäps Sinisiä vastaan. Harmittavasti Järvenpään pojat olivat selvästi valmiimpia turnauksen ekaan peliin kuin meidän pojat. Vaikka Simppa torjui hienosti rankkarinkin, oli peli jo 0-3 viiden minuutin jälkeen. Valtti AC:lle tuli lopulta avauksessa 1-4 tappio pelin parantuessa selvästi toisella puoliajalla. Seuraavassa pelissä Valtti AC pelasi 1-1 tasan PEPin kanssa. Tämä tarkoitti sitä, että lohkon jatkopaikka ratkaistaisiin Valtti AC:n osalta jo heidän neljännessä pelissään LPS Mustia vastaan. Ennen sitä Valtti AC kuitenkin hoiti EsPa Vihreät puhtaasti 10-0 Saken tykittäessä fantastisesti 6 maalia yhdessä pelissä.

Lähtökohdat ratkaisupeliin laajasalolaisia vastaan olivat haastavat, sillä Valtti AC oli piirisarjassa hävinnyt LPS:lle 9-0. Nyt pelistä tuli kutenkin selvästi tasaisempi vääntö. Valitettavasti LPS oli kuitenkin vielä hiukan niskan päällä, erityisesti heidän kärkkään hyökkääjän nro 18 ansiosta. Hän teki 4 maalia ja lopputulos oli 4-0 LPS:lle. Näin Valtti AC taisteli loppupeleissä lohkon sijoista 3-9. Kolmen voiton ja yhden tappion jälkeen loppusijoitus lohkossa oli hienosti neljäs. Valtti AC tsemppariksi valittiin Rickard ja semitsemppareiksi Eelis ja maalivahti Simppa.

 

Valtti FC turnauskommentit

Valtti FC aloitti oman turnauksensa sunnuntaina VITAa vastaan. Nihkeän ensimmäisen puoliajan (1-1) jälkeen maalihana aukeni kunnolla vasta toisella puoliajalla, kun Valtti yllätti hyvin pelanneen VITAn veskarin kolme kertaa; lopputulos 4-1. Toisessa sunnuntain pelissään Valtti FC voitti vielä HooGeen 6-2. Myös maanantai sujui Valtti FC joukkueelta voitokkaasti kaikkien kolmen pelin osalta, jossa vastassa oli PPj Valkoinen, Honka Lazio ja Ekenäs IF. Näin pojilla oli tiistaina panoksena lohkovoitto ja suora paikka neljännesvälieriin. Tiistain ekassa pelissä vastaan tuli lohkon toinen puhtaan pelin joukkue EPS Kilpa Punainen ja odotettavissa oli kova taistelu. Peli alkoi Valtin kannalta hyvin ja paine saatiin vastustajan maalille. Avausmaali oli kuitenkin tiukassa ja lopulta tarvittiin Rassen hankkima pilkku kuparisen puhkaisemiseksi. Paavo tykitti rankkarin sisään jännittävästi yläriman ja siitä maalivahdin selän kautta. Peli jatkui melko tasaisena, mutta lopulta Rasse upotti 2-0 upealla laukauksella. Sitten kävi kuten monesti käy, ja tappiolla oleva joukkue käänsi painopisteen väkisin Valtin päähän, joka palkittiin kavennuksella 7 minuuttia ennen loppua. Lopulta kuitenkin Paavon hyvät torjunnat ja Niklas K:n pelastus turvasivat voiton Valtille. Kun samaan aikaan KP-75 Mustat hävisivät yllälttäen HooGeelle, oli lohkovoitto jo varma ennen viimeistä ottelua. Sen ’kylläiset’ Valtin pojat hävisivät 3-1.

Keskiviikkona edessä oli neljännesvälierä, johon marssi Nissen kasvattiseura Pietarsaaresta: Jaro FF. Panoksena oli puolivälieräpaikan lisäksi siis myös Nissen ylpeys. Valtti aloitti pelin väkevällä prässillä ja paine siirtyi välittömästi Jaron päähän. Avausmaalin tekeminen osoittautui kuitenkin taas useista tekopaikoista huolimatta vaikeaksi. Lopulta Joel K laukoi pallon verkon perukoille ja Valtin 1-0 johtoon. Ennen puoliaikaa Paavo tykitti rankkarista vielä 2-0. Kun heti toisen puoliajan alussa rankkarinkin hankkinut Rasse teki 3-0, oli peli käytännössä ratkennut. Vaikka lopussa Jarokin sai muutaman vaarallisen hyökkäyksen ei voittajasta ollut epäselvyyttä. Puolivälierissä vastaan asettui sitten Honka Barca Mustat, joka oli omassa neljännesvälierässään tiputtanut Littoisten ryhmän. Pelistä tuli erittäin fyysinen ja tiukka. Honka oli kuitenkin alusta alkaen vähän niskan päällä. Ensimmäinen puoliaika päättyi kuitenkin maalittomana, vaikka Valtillakin oli muutama paikanpuolikas. Lopulta toisen puoliajan alussa Honka Barcan wingeri pääsi pujottelemaan laidasta keskityspaikkaan. Upea takaviistosyöttö ja peli oli 1-0. Tämän jälkeen Valtti alkoi panostaa hyökkäykseen entistä enemmän ja sai järjestettyä muutaman hienon tasoituspaikan. Maalitili ei kuitenkaan auennut ja hyökkäysvoittoinen pelitapa avasi Honkalle vaarallisia vastaiskupaikkoja. Paavo torjui upeasti yhden läpiajon, mutta toisella kertaa Hongan kärkäs hyökkääjä hankki rankkarin. Siitä 2-0, joka säilyi loppuun asti. Hieno taistelu pojilta, mutta tällä kertaa Honka oli hiukan parempi voittaen lopulta koko turnauksen. Valtti FC:n tsemppariksi valittiin maalivahti Paavo ja semitsemppareiksi pakit Joel H ja Niklas K.

 

Valtti FB turnauskommentit

Valtti FB oli arvottu turnauksessa kovaan lohkoon, jossa pisteet olivat ennakolta tiukassa. Ensimmäisessä pelissä vastaan tuli TuPS White. Pelistä tuli ennakoitua tiukempi ja Valtti FB taisteli hienosti. Erityisesti Ville maalissa oli liekeissä ja piti numerot pitkään maalittomina. Lopulta TuPS sai maalin juuri ennen puoliaikaa. Kun toisella jaksolla TuPS teki toisen päättyi peli 0-2 muutamasta Valtin paikasta huolimatta. Seuraavassa pelissä vastaan tuli paikallinen IF Fram, jota vastaan Valtti FB avasi myös oman maalitilinsä. Tuloksena kuitenkin 1-6 tappio. Seuraavissa neljässä pelissä vastus olikin sitten selvästi korkeammalla tasolla kuin Valtti FB ja hyvästä taistelusta huolimatta niistä tuli kaikista selvät häviöt. Viimeisessä pelissä KP-75 Vihreitä vastaan olikin sitten kovat panokset, sillä myöskään Keravan pojat eivät olleet saaneet plakkariinsa vielä yhtään pistettä. Peli oli odotetusti tasainen ja maalit tiukassa. KP-75 onnistui kuitenkin ensin ja siirtyi 1-0 johtoon. Valtti FB kuitenkin taisteli sinnikkäästi joukkueena ja lopulta kova työ palkittiin Ronin iskiessä tasoituksen KP-75 reppuun. Lopulta 1-1 numerot säilyivät loppuun asti ja Valtti FB avasi kuin avasikin pistetilinsä turnauksessa. Valtti FB:n tsemppariksi valittiin maalissa taistelleelle Villelle. Semitsempparipalkinnot menivät Oskar Kainulaiselle ja Oskar Yliaholle.

.

.

Hyyundai turnaus 2014

Hyundai Turnaus 2014

 

Valtti P03:lla oli yksi peliryhmä mukana kaikissa kolmessa sarjassa omassa Hyundai Turnauksessa 17.5.-18.5.: Valtti FC Liigassa, Valtti AC Ykkösessä ja Valtti FB Kakkosessa. Kotiturnauksessa peliryhmät olivat normaalia isommat, jotta saatiin mahdollisimman monelle pojalle mahdollisuus päästä edustamaan Valttia omassa kotiturnauksessa. Liekö johtunut kotiturnauksen jännityksestä tai sitten uusien kokoonpanojen pelirytmin etsimisestä niin joka tapauksessa kaikki joukkueemme aloittivat omat pelinsä tappioilla. Erityisen kirvelevä tappio oli Valtti AC:n toisen pelin häviö Kuusysille kahdella viime hetken maalilla. Vaikka Valtti AC otti viimeisestä lohkopelistään puhtaan 4-0 voiton, oli sijoitus lohkossa kolmas ja edessä taistelu sijoista 9-12. Valtti FC avasi myös pistetilinsä vasta viimeisessä lohkopelissä KuPS Mustaa vastaan, jossa FC nousi kahden maalin takaa tasoihin Frankin kahdella upealla maalilla. Lohkosijoitus oli kuitenkin neljäs ja sunnuntaina pelissä sijat 13-16. Myöskään Valtti FB ei tällä kertaa saanut konettaan kulkemaan omassa sarjassaan ja lohkosijoituksen ollessa myös sillä neljäs, oli edessä pelit sijoista 5-8. Sunnuntai olikin sitten jo paljon parempi päivä Valtin joukkueille. Valtti FC oli saanut KuPS-pelin noususta itseluottamuksen takaisin ja pelikavereiden kuviotkin olivat tulleet kolmessa pelissä jo tutuiksi. Se tiesi kahta selvää voittoa Viikingeistä ja MPS Mustasta. Sijoitus oli lopulta näin 13. Myös Valtti AC paransi peliään, vaikka TuPS Vihreälle tuli vielä tappio. Viimeisessä pelissään Valtti AC voitti Kasiysin saavuttaen näin sijan 11. Valtti FB:n pojatkaan eivät lannistuneet neljännestä tappiosta ensimmäisessä jatkopelissään vaan tsemppasivat hienosti viimeiseen peliin ottaen lopulta upean 5-1 voiton TuPS Sinisestä ja sijan 7. Alla vielä lyhyet joukkuekohtaiset kommentit. Tulokset löytyvät Hyundai Turnaus sivuilta: LIIGA, YKKÖNEN ja KAKKONEN.

Valtti FC turnauskommentit

Valtti FC oli ennalta kovaksi arvioidussa ykköslohkossa. Ensimmäinen vastus oli KyIF:in ykkösryhmä Kirkkonummelta, jonka joukkueenjohto ennakoi 8-0 voittoa omilleen. Ihan näin karuja lukemia ei sentään isketty tauluun, mutta Valtin avauspelin ontuessa pääsivät kirkkonummelaiset niittaamaan nopeaan tahtiin kaksi helppoa maalia. Kun sen lisäksi KyIF teki kaksi maalia kulmapotkuista olivat loppulukemat 4-0. Muuten kumpikaan joukkue ei saanut juuri vaarallisia maalitilanteita rakennettua hyvin organisoitujen puolustuslinjojen läpi. Harmittavan avaustappion jälkeen vastaan tuli MPS Keltainen. MPS oli omassa avauspelissään hävinnyt KuPS:ille, joten tämä peli oli jo ratkaiseva jatkon kannalta. Malmin joukkue lähti peliin taas Valttia selvästi paremmin ja Valtti oli taas nopeasti tappioasemassa, josta on aina vaikea nousta tällaisissa turnauspeleissä, jossa peliaika on vain 2*15 minuuttia. Valtti FC heräsi taisteluun kunnolla vasta toisella puoliajalla, kun peli oli jo 0-3. Parantunut peli kantoi yhden kavennusmaalin, mutta ei sen pidemmälle. MPS oli tällä kertaa parempi ja ansaitsi lohkon kakkospaikan. Viimeisessä lohkopelissään Valtti FC sitten sai vastaan yhden turnauksen etukäteen kovimmiksi joukkueiksi ennustetun KuPS Mustan. Taas Valtti FC päästi vastustajan aluksi kuskin paikalle ja puoliajalla tilanne oli 0-2. Toisella puoliajalla Valtin puolustus kuitenkin tiivistyi ja nopeilla hyökkäykseen lähdöillä päästiin itse vaarallisiin maalipaikkoihin. Valtin sankariksi nousi Frank kahdella upealla maalillaan keskikentän hienosta tarjoilusta, lopputulos 2-2. Sunnuntaina edessä oli pelit sijoista 13-16 ja ekaksi vastaan tuli tuttuakin tutumpi Viikingit Punainen. Toisin kuin lauantaina Valtti FC aloitti nyt pelin selvästi vastustajaa valmiimpana ja siirtyi nopeasti johtoon. Vaikka Viikingit sai lopussa pari maalia, oli tuloksena Valtti FC:lle selvä 5-2 voitto. Viimeisessä pelissä tuli vastaan MPS:n toinen ryhmä eli Mustat. Myös tämän pelin Valtti FC aloitti vauhdikkaasti pelin ollessa 2-0 jo muutaman minuutin pelin jälkeen. Pelissä suurimmat tehot keräsi Rasse kahdella maalilla ja yhdellä upealla murtautumissyötöllä Topin maaliin. Valtti FC saavutti lopulta sijan 13 voittamalla viimeisen pelinsä 6-2. Valtti FC:n tsempparina palkittiin Frank. Todettaanko vielä, että Valtti FC:n lohkon muista joukkueista MPS Keltainen tuli turnauksessa lopulta hopealle ja KuPS Musta pronssille välierän kirvelevän rankkaritappion jälkeen.

Valtti AC turnauskommentit

Valtti AC:n turnaus peliesitykset olivat vuoristoratamaisia joukkueen suoritusten noustessa välillä erinomaiselle tasolle, mutta taas välillä laskien hiukan heikommaksi.  Parhaiten tämä tuli esiin turnauksen kahdessa ensimmäisessä pelissä, jossa vastustajan kanssa edettiin tasatahtia maali kerrallaan, kunnes lopulta Valtti hävisi molemmat niukasti yhdellä maalilla. Erityisen katkera tappio tuli Kuusysille vastustajan kahdella viime hetken maalilla 2-3. Kolmannessa pelissä Honkaa vastaan onnistumisia tuli sitten jo enemmän. Tuloksena oli selkeä voitto 4-0 ja erityisesti nollapeli omaan päähän lämmitti valmennusjohtoa. Tuloksena oli lohkon 3. sija ja taistelu sunnuntaina sijoista 9-12. Ensimmäisessä jatkopelissä vastaan tuli TuPS Vihreä, joka voitti ottelun tyylikkäästi pelaten 4-0. Vaikka Valtti AC pelasi ihan hyvin, vastus oli vaan tällä kertaa liian kova pala kukistettavaksi. Mainittakoon, että TuPS oli jäänyt kolmanneksi lohkossa, jonka ykkönen MP ja kakkonen Kontu Valkoinen raivasit molemmat tiensä turnauksen loppuotteluun. Viimeiseen sijoitusotteluun löytyi kuitenkin pojilta vielä todella hyvä taisteluhenki ja tuloksena oli 3-0 voitto FC Kasiysistä. Loppusijoitukseksi tuli näin 11. Turnauksen tsemppariksi valittiin Eelis, joka pelasi tasaisen varmasti ja kovalla tsempillä koko turnauksen. Lisäksi valmennus antoi erityismaininnan joukkueen maalivahdeille Nikolle ja Simpalle, jotka torjuntojen lisäksi esittivät mallikkaita otteita myös kenttäpelaajina.

Valtti FB turnauskommentit

Ekan pelin lähtö SAPAa vastaan ol joko jännityksen tai jonkun muun syyn takia nihkeä ja vastustaja pääsi pian johtoon. Toisen puoliajan alussa Valtti FB kuitenkin nousi tasoihin 2-2 ja pelikin parani. Lopulta kuitenkin SAPA oli vahvempi 4-2  Valtin puolustuksen pienten virheiden jälkeen. Toka lohkopeli MPS Milan Mustaa vastaan oli selkeästi vastustajan heiniä, mutta positiivista oli se, että pojat saivat pelisysteemin paremmin toimimaan, ja sunnuntain peleihin oli hyvä lähteä 1-5 tappiosta huolimatta. Sunnuntaina jokainen pelaaja oli kaivanut entistä paremman taisteluilmeen esiin ja se näkyi positiivisena yrityksenä kentällä. Viimeinen lohkopeli oli TiPS Vihreää vastaan, joka oli tällä kertaa tasoltaan kuitenkin yhtä luokkaa Valtti FB:tä parempi ja vei voiton 4-1. Näin Valtti FB lähti jatkopeleissä taistelemaan sijoista 5-8. Ensimmäisessä jatkopelissä Valtti FB hävisi HPS Valkoisille 4-1. Pojat eivät lannistuneet tästäkään tappiosta vaan lähtivät pää pystyssä viimeiseen peliin TuPS Sinistä vastaan. Ja niinhän siinä kävi: viimeisessä pelissä vastustaja kaatui 5-1 huikeiden vaiheiden ja loisteliaiden yksilösuoritusten jälkeen. Voiton jälkeen naama virneessä oli hyvä päättää turnaus sijaan nro 7. Vili ja Ville maalissa vuoronperää pitivät joukkuetta pystyssä.  Osku Y., Ville ja Otto O. luutivat alakerrassa todella suurella tunteella. Yläkerrassa upeita suorituksia esittivät muun muassa Jussi ja Emppu. Koko joukkue pelasi erityisesti sunnuntaina jopa yli oman normitason ja se lämmitti erityisesti valmennusta. Ville ja Emppu palkittiin uurastuksestaan turnauksen erikoismaininnoilla.

 

FB:n voittoisa jengi

 

Vuosaari Open Turnaus 2014

Valtti P03 osallistui lauantaina kolmella peliryhmällä perinteiseen Vuosaari Openiin. Valtti FC pelasi ykköstasolla, Valtti AC kakkostasolla ja Valtti FB kolmostasolla. Ohjelmassa oli ensin 3 alkulohkopeliä tiukasti puolentunnin välein ja lopuksi sijoitusottelu oman sarjatasonsa toisen lohkon joukkuetta vastaan. Valtin kaikki joukkueet selvittivät lohkopelinsä upeasti tappiotta ja raivasivat jokainen tiensä oman sarjatasonsa finaaliin,  joista saaliina oli kaksi turnausvoittoa ja yksi hopeatila. Valtti FC sai loppuottelussa vastaansa tuttua tutummankin kilpakumppaninsa PK-35 Kilpan, jonka Valtti peittosi paremman liikkeensä ansiosta 5-1. Valtti AC:lle finaaliin asteli vastaavasti oman lohkonsa puhtaalla pelillä hoitanut HJK Töölö Sininen. Töölöläiset olivat tällä kertaa parempi lukemin 4-0. Päivän viimeisessä finaalissa Valtti FB sai vastaansa Grönbergin manageroiman Kontu Vihreän, jolle Valtti FB juotti upean turnauspäivän päätteeksi katkeraa kalkkia lukemin 4-0. Alla vielä kaikki tulokset sekä lyhyet joukkuekohtaiset kommentit.

 

VALTTI FC:

Valtti FC-FCFJ Valkoinen 1 (Porvoo) 9-0

Valtti FC-KoNa Punainen (Kotka) 1-1

Valtti FC-Viikingit Punainen 2-1

Valtti FC-PK-35 5-1 (Finaali)

VALTTI AC:

Valtti AC- FCFJ Valkoinen 2 (Porvoo) 2-1

Valtti AC-Tips Vintiöt Valkoinen 2-1

Valtti AC-EPS Alfa 3-0

Valtti AC-HJK Töölö sininen 0-4 (Finaali)

VALTTI FB:

Valtti FB-Viikingit Valkoinen 3-1

Valtti FB-Tips Vintiöt Vihreä 1-0

Valtti FB-Purha Valkoinen 9-0

Valtti FB-Kontu Vihreä 4-0 (Finaali)

Valtti FC turnauskommentit:

Valtti FC lähti turnaukseen aikaisemmin kokeilemattomalla koostumuksella, sillä peliryhmässä Topi ja Amin pelasivat ensimmäistä turnaustaan Valtin paidassa. Myös Frank oli liittynyt Valtin ryhmiin vasta talven aika, joten yhteisen sävelen löytyminen heti alkuun oli pieni kysymysmerkki ennen pelejä. Huoli osoittautui turhaksi ja pojat laittoivat hurlumhei heti ensimmäisessä pelissä voittaen Porvoon pojat puhtaasti 9-0 muun muassa Topin avatessa maalitilinsä Valtin paidassa. Toisessa pelissä vastaan tuli meille täysin uusi vastus eli Kotkan taitokouluryhmä KoNa Punainen, joka oli avausottelussaan voittanut Viikingit Punaisen 1-0. Pelistä tuli erittäin tiukka ja tasokas. Kotkalla oli riveissään monta vikkelää ja laukaisuvoimaista peluria. Valtti FC vastasi vauhdikkaalla pelillä ja siirtyi 1-0 johtoon Aminin upealla vasuritykityksellä rankkarialueen rajalta yläpeltiin. KoNa pääsi toisella jaksolla kuitenkin entistä paremmin peliin mukaan ja iski ansaitun tasoituksen mahtavalla tykityksellä Paavon (mv) ulottumattomiin vasempaan ylänurkkaan. Peli jatkui tasaisena, mutta Rassen tolppakutia lähemmäksi maalintekoa kumpikaan ei päässyt, tulos 1-1. Lohkovoitto ratkeaisi siis viimeisissä otteluissa, jossa Valtti FC sai vastaansa Viikkarit. Peli käynnistyi Valtin painostuksella ja melko pian peli olikin jo 1-0. Toinenkin maali roikkui hetken ilmassa, mutta sitten vastustaja sai pelinsä toimimaan. Toisella jaksolla Viikkarit lopulta onnistuivat tasoituksessa ja heidän johtomaalinsakin jäi vain senttien päähän vaparin pamahtaessa ylärimaan. Viereisellä kentällä KoNa Punainen jyräsi FCFJ:n, joten finaalipaikkaan Valtti FC tarvitsi välttämättä voiton. Pelin viimeisellä minuutilla Valtti FC sai kulmapotkun, joka pelattiin poikkeuksellisesti lyhyenä ja syötön kautta rankkarialueen rajalle Frankille. Hänen roikkunostonsa suoraan syötöstä painui verkon perukoille ja 2-1 voitto oli selvä. Viereisellä kentällä myös KoNa niittasi viimeisellä minuutilla maalin ja loppulukemiksi 9-0. Pisteiden ja maalieronkin ollessa tasan KoNa:n kanssa, Valtti FC meni kuitenkin finaaliin tehtyjen maaliensa perusteella. Loppuottelussa vastaan asettui PK-35, joka oli omassa ratkaisuottelussaan voittanut Kontu Sinisen peräti 6-1. Valtti FC lähti peliin erinomaisella liikkeellä ja PK-35 joutui heti alussa alakynteen. Muutaman hukatun maalipaikan jälkeen Amin rikkoi kuparisen kiertämällä taidokkaasti maalivahdin ja siirtämällä sitten pallon tyhjään maaliin. Sen jälkeen Valtti FC latoi nopeaan tahtiin kolme lisämaalia Rassen (2) ja Eliaksen toimesta. PK-35 kavensi vielä toisen jakson puolivälissä. Loppulukemat 5-1 iski Emil ja Valtti FC pääsi juhlimaan turnausvoittoa. Valtti FC:n tsemppariksi valittiin Paavo, jonka selän taakse ei saatu kuin 3 maalia koko turnauksessa.

Valtti AC turnauskommentit:

Valtti AC joukkue aloitti turnaukset Porvoon ryhmää vastaan, joka osoittautui tiukaksi vastukseksi. Peli aaltoili päästä päähän, mutta lopulta maalinteossa onnistui ensin FCFJ. Joukkueemme ei tästä lannistunut vaan otti pelin hallinnan itselleen. Tasoitus syntyi toisella puoliajalla Niklaksen niitatessa vastustajan käsivirheestä tulleen rankkarin verkon perukoille. Peli näytti jo päättyvän pistejakoon, mutta Valtti AC iski kuin iskikin voitto-osuman vielä pelin lopussa Joelin toimesta. Seuraavassa pelissä vastaan asettui TiPS Vintiöt, joka oli myös voittanut ensimmäisen pelinsä. Peli alkoi tasaisissa merkeissä, mutta TiPS sai järjestettyä vaarallisempia maalipaikkoja. Simppa maalissa kuitenkin esitti tukun huipputorjuntoja pitäen lukemat 0-0. Meidän joukkue hyödynsi sen sijaan omat maalipaikkansa huomattavasti tehokkaammin, ensin Niklaksen kulmapotku upposi TiPS:n oman pelaajan kautta ja sitten Rasmus H:n esityöstä Saken survoessa 2-0. TiPS onnistui kavennuksessaan vasta ihan pelin lopussa ja Valtille makea lohkovoiton varmistanut 2-1 voitto. Viimeisessä pelissä EPS Alfa ei mahtanut Valtille mitään ja selvät loppulukemat olivat 3-0. Pelin 2-0 maali oli erityisen hienolla syöttöpelillä rakennettu. Pallo kävi jokaisella Valtin pelaajalla ennen kuin upposi verkon perukoille! Loppuotteluun Valtti AC sai vastaansa HJK Töölö Sinisen, joka oli myös omassa alkulohkossaan marssinut voitosta voittoon. Peli ei alkanut Valtin kannalta parhaalla mahdollisella tavalla, sillä HJK Töölö pääsi iskemään nopeasti 2-0 lukemat. Tästä shokkialusta Valtti AC ei enää finaalissa noussut vaan tällä kertaa edellisvuoden turnausvoiton jatkoksi tuli voitettu hopea, lopputuloksen ollessa 0-4. Valtti AC:n tsemppariksi valittiin Rickard.

Valtti FB turnauskommentit:

Valtti FB aloitti isäntäjoukkue Viikkareita vastaan. FB:ssä pelasi kokeneita konkareita ja lähes ensikertalaisia, ja peli olikin alkuun vähän hakemista. Eelis aloitti maalinteon, ja ote siirtyi vähitellen meille. Yksi joukkueen tuotreimmista kasvoista Jussi sai hienon syötön Ronilta, harhautti,  kuljetti alueelle ja sijoitti viileästi takanurkkaan, 2-0. Kun Attu vielä Otto L:n esityöstä veti läheltä ylös, oli peli ratkennut, vaikka Viikkarit vielä lopussa kavensikin 3-1.

Seuraavaksi vastaan tuli Tips, ja tästä tulikin turnauksen tiukin peli. Age toi hienosti pallon ylös ja teki 1-0, mutta sen jälkeen oli vaikeaa. Hyvällä joukkuepelaamisella ja Vilin loistopelillä maalissa saatiin pidettyä vastustaja nollilla. Roni teki 2-0, mutta myöhemmin tuomari hylkäsi maalin ilmeisesti paitsiona, vaikka maalista seurasikin keskialoitus. Mutta lopputulos 1-0 riitti meille.

Kolmas peli ja vastassa Purha. Age jatkoi siitä mihin edellisessä pelissä jäi ja teki 1-0. Attu teki 2-0, sen jälkeen Abdu 3-0, ja peli oli jo ratkennut. Amir, Attu ja Otto O tekivät vuorollaan maalit ja peli jo 6-0. Niko taituroi upeasti suoraan kulmapotkusta 7-0 ja neppasi vielä hetken kuluttua 8-0. Lopuksi turnauksessa hienoja maalisyöttöjä lähinnä jaellut Ronikin avasi maalitilinsä ja sinetöi loppunumerot 9-0. Jostain syystä tuomari kirjasi meille vain 7 maalia, mutta eipä sillä niin väliä ole.

Loppuotteluun tuli vastaan tuttu paikallisvastustaja Kontu, tutun valmentajavelhon JG:n ohjauksessa. Ilmassa oli paikalliskamppailun käryä, kun toisilleen tutut pelaajat (ja valmentajat) kohtasivat ensi kertaa tänä vuonna. Kontu oli voittanut myös kaikki alkusarjan pelit, suurinumeroisesti. Mutta FB:n peli oli nyt loksahtanut kohdilleen, ja kun kärjessä aloittanut Roni heti vihellyksen jälkeen aloitti armottoman prässin oli peli meidän hallussa. Ronin ja muiden kärkimiesten kova työ ei jättänyt Kontulle aikaa rakentaa peliä. Kaiken kaikkiaan FB:n syöttöpeli toimi hyvin, laidat liikkuivat ja puolustuksessa Niko ja kapteeni Age pelasivat mainiosti yhteen. Attu aloitti maalinteon n. 5 minuutin kohdalla ja teki 1-0 hienon pallonriiston jälkeen. Eelis teki Ronin syötöstä 2-0 hienolla vasurilla takanurkkaan vielä ennen taukoa.

Toinen puolisko jatkui samalla tyylillä. Roni ja Attu syöttivät hienosti laidalla liikkuneen Eeliksen vielä kaksi kertaa maalin tekoon. Vili piti oman maalin puhtaana, ja  Eeliksen puhdas hattutemppu sinetöi 4-0 voiton FB:lle. Hieno peli koko joukkueelta. FB:n tsemppariksi valittiin Eelis.

 

 

Valtti FB - Kontu Vihreä, Vuosaari Open 2014 finaali


PK-35 Kevätrieha 2014

FB aloitti vuoden 2014 turnaukset osallistumalla PK-35:n järjestämään halliturnaukseen. Avausottelussa vastaan tuli isäntäjoukkue, joka meni kahdella meidän pelaajista kimmonneella maalilla jo 0-2 johtoon, ennen kuin Roni ja Offi iskivät tasoihin, ja Roni teki vielä voittomaalin. 3-2 voitto siis. Tiukka peli, jo hieno nousu meiltä kahden maalin takaa.

Seuraavaksi vastaan tuli Espa. Offi aloitti maalinteon hienolla vedolla ylänurkkaan, Roni teki pilkulta 2-0 ja viimeisteli vielä 3-0 loppunumerot. 

Kolmas peli, ja vastassa Futura (FCFJ) joka myös oli voittanut molemmat edelliset pelinsä. Futura livahti johtoon mutta Roni tasoitti ja kävi tekemässä vielä johtomaalinkin (varmuuden vuoksi). Amir teki 3-1:een mutta tiukkaan taistellut Futura kavensi taas. Anton avasi maalitilinsä 4-2 osumalla, mutta taas tuli Futura.  Lopulta Muhis (myös avausmaali Valtissa, hienoa !) viimeisteli napakalla kärkkärillä 5-3 voiton.

Viimeisessä pelissä meitä vastaan joutui Tips. Oskar Y aloitti maalinteon, ja talkoisiin osallistuivat Juho, Roni, Niko ja Offi. Lopputulos 8-3 ja puhtaalla pelillä Finaaliin.

Finaalissa vastaan tuli Käpa Stadi 02/03. FB taisteli sisulla, Roni tasoitti vielä 1-1 mutta sen jälkeen Käpa vei vaikka FB tsemppasi loppuun asti. Lopputulos 1-5.

Kaiken kaikkiaan hieno turnaus, ja oikein lupaavaa peliä FB:ltä jossa oli monta ensikertalaista ja uusia pelaajia viime kauteen verrattuna. Hyvä pojat !
(Anton palkittiin tsempparina ja mainittakoon vielä että Roni teki 10 maalia!) 

 

 

 

Instagram