2014 joulukuu

Moikka!

Joulu lähenee ja sitä myöten myös uusi vuosi. Lienee paikallaan tehdä lyhyt katsaus menneeseen vuoteen ja samalla valmistautua uuden tuloon.

Vuoden vaihteen myötä tulee taas ajankohtaiseksi kausimaksu ja pelipassien hommaaminen. Kuten aikaisemmin taisin mainita olemme Valtissa onnellisessa asemassa siinä mielessä, että voimme tehdä kausimaksuun pieniä helpotuksia. Kausimaksu 2015 on 195€ ja lisäksi otamme käyttöön pienen sisaralennuksen, kiitoksena kaikille niille perheille, joilla on useampia lapsia toiminnassamme mukana. Olette meille tärkeitä! Kirjoitan tätä selkävammaisena vuodepotilaana, joten en pääse tarkistamaan mitä nyt päätimmekään sisaralennuksesta mutta muistaisin, että toisen lapsen hinta oli 170€. Ja kolmannesta 170€ ja neljännestä... 08-09-syntyneet sitten vielä 110€:lla.

Pelipassit ostetaan tänä vuonna seuran toimesta siten, että joukkueet ensin laskuttavat perheitä pelipassisummasta ja seura sitten joukkueita sen mukaisesti kenelle passi + vakuutus ostetaan. Näin ollen säästymme isolta härdelliltä ja meillä on faktatietoa siitä kenelle on passi ostettu ja kenelle ei. Perheet voivat siis aiika lailla unohtaa koko Palloverkon käytön.

Vuosi 2014 on ollut Valtille erinomainen vuosi monella tapaa. On tapahtunut paljon hienoja juttuja ja olemme saaneet toimintaa vietyä eteenpäin haluamaamme suuntaan. Vuoden alussa johtokunnassa otimme tavoitteeksi, että 500 kausimaksun maksanutta pelaajaa pitäisi saada ylitettyä. Nyt loppuvuodesta toteamme, että melkein 600 on maksanut kausimaksun, joten ylitimme odotuksemme reippaasti. Suurin kiitos tästä kuuluu kaikille niille valmentajille, jotka joka päivä ovat ohjaamassa lastemme liikuntaa laadukkaasti. Uskon, että meillä on paljon vanhempia, jotka ovat tyytyväisiä seuramme toimintaan ja pitävät Valttia turvallisena paikkana lapsensa harrastukselle. Ja lapsia on paljon, joilla on kivaa treeneissä!

Vähän yli pari vuotta sitten kun tulin toiminnanjohtajaksi mietin, että olisipa hienoa joskus voittaa Helsinki cup. Tiedän, että on paljon merkittävämpiäkin menestyksen mittareita mutta poikien leikki- ja kaverimaailmassa Helsinki cup on kuitenkin tietynlainen mittari. Tytöissä Stadi cup. P03:n hopea ja etenkin semifinaalin voitto Olympiastadionilla lienee aika monen valttilaisen mielessä kauden ykkösjuttuna. Olen aika varma,ettei mukana olleet pelaajat unohda semifinaalivoittoaan ikinä. Ja se yhteisöllisyys, mikä katsomoissa koettiin oli mahtavaa.

Menestystä tuli toki muillekin ja mielestäni voi hyvin todeta, että Valtti on nostanut päätään merkittävästi kilpailullisena vaihtoehtona. Eikä missään nimessä harrastejalkapallon kustannuksella. Nuo asiat eivät riitele keskenään ollenkaan. IHU02 saavutti hienoja tuloksia korkeimmalla mahdollisella tasolla ELL-ssä ja kaatoi mm. HJK:n. IHU01 ja IHU99 olivat vahvoja aluesarjassa ja IHU01 pelaa pian ELL-karsintaa. IHU-joukkueet tulevat lähitulevaisuudessa aina olemaan Suomen kärkitason joukkueita. Se on fakta. Tyttöpuolella KoVa99 voitti aluesarjan ylivoimaisesti ja nuoremmissa lähes jokaisessa ikäluokassa on huippujoukkueet. T03:n Stadi cup pronssi oli jo ennen Helsinki cupia saavutettu huippusuoritus.

Koska pelaajamäärät ovat kasvaneet on se näkynyt tietysti myös joukkueiden pelaajamäärissä. Joukkueemme ovat entistä elinvoimaisempia ja suurempi määrä pelaajia parantaa mahdollisuutta pelata eri tasoissa, jolloin pystymme myös tarjoamaan jokaiselle pelaajalle entistä paremmin oman tasoista peliä.

Hyvää seuralle on tehnyt myös kotipelien pelaamiset, entistä enemmän, kotiareenallamme. Etenkin perjantait ja lauantait ovat olleet vahvoja pelipäiviä Puotilassa ja otteluita on voinut tulla seuraamaan lähikentällemme.

Jarmo Rinteen ja Alen Besicin oppisopimusten lähteminen käyntiin on ollut merkittävä hyöty valmennuksemme laatua ajatellen. Meillä on taas enemmän huippuvalmentajia sitoutuneena seuraan ja kehittämään Valttia pitkäjänteisesti.

En tiedä voiko kauden 2014 saavutuksiin vielä lisätä naisjoukkuetoiminnan uudelleen käynnistäminen. Lähtölaukaus on joka tapauksessa annettu ja naisia on ilmoittautunut mukaan jo 25, joten kyllä tuokin erittäin hyvältä näyttää. Ensimmäiset treenit on merkattu 8.1 joten kai tätä voi jo vähän juhlia.

Ja tietysti laadukas ikämiestoiminta on arvokas vahvuutemme. Tänä vuonna tuli taas menestystä sekä piiri, että SM-tasolla.

Eihän vuosi tietenkään ole ollut pelkkää riemukulkua ja välillä mietityttää, että miksi ottaa negatiiviset uutiset niin raskaasti. Henkilökohtaisesti isoimmat iskut on pelaajien siirtymiset muihin seuroihin. Valitettavan usein näissä puhutaan ihan muista arvoista kuin pelaajakehityksellisistä tavoitteista. Kaikista eniten harmittaa ne siirrot, jotka toteutuvat seurauksena siitä, että pelaajan perään on soitettu toisen seuran toimesta. Pidän tätä todella huonona asiana suomalaisen jalkapallon kehittämistä ajatellen ja onhan se vastoin Palloliiton eettisiä sääntöjäkin. Pelaajalle on tärkeää voida pelata lähiseurassa. Ison varjonhan tämä langettaa myös suurseurojen pelaajakehitykselle. Miten muualla kehitytään paremmiksi? Lisäksi olen kyllä huolissani miten nämä lapset jaksavat arkielämäänsä noin muuten. Koulunkäynti pitää kuitenkin olla ykkösjuttu lapselle.

Onneksi syyt siirtyä Valtista muualle vähenee vähenemistään ja joukkueidemme laatu on jo nyt osoittanut, että tännekin päin tullaan ja ollaan tyytyväisiä laadukkaaseen toimintaan.

Nyt toivotan kaikille tsemppiä jouluvalmisteluihin ja pelaajille jaksamista raskaimman kauden yli. Kylmä ja pimeä tulee mutta aika pian alamme jo mennä taas valoisampaan suuntaan. Aika pian sieltä kevätaurinko alkaa lämmittää ja uusi pelikausi taas edessä!

Kennu