2015 joulukuu

Moi!

Juuri kun ehti toivoa, että joulukuu olisi hiljaisempi, lähinnä pelipassien hankintaan painottuva kuukausi, niin jyrähtikin sitten vähän kovempaa. Ajattelin pyhittää tämän kuukausi-infon IHU-kuvioiden avaamiseen. Olen toki tiedottanut jo todella paljon ja pyrkinyt pitämään asianosaisia ajan tasalla mutta koko seuraa koskevaa tiedotetta en ole nyt muutamaan päivään tehnyt.

Fakta on siis se, että FC Viikingit lopetti IHU-yhteistyön. Näin ollen kaikki IHU-pelaajat ovat jatkossa valttilaisia tai muiden halukkaiden yhteisjoukkueseurojen pelaajia. Tätä tulemme luultavasti näkemään lähiaikoina ainakin tyttöpuolella.

Mutta miksi? Miksi emme voi jatkaa kuten ennen on moni multa kysynyt? Jaa-a, hyvä kysymys. En tiedä ymmärränkö itsekään päätösten taustoja. Pari kuukautta on ollut tiedossani, että Viikingit toivoi uutta YJ-sopimusta ja että kaikki olisi selkeästi kirjattu sopimusmuotoon ja malli allekirjoitettu. Mutta kun sitten vihdoin viimein sain sopimuksen luettavaksi totesin, että tahtotila on aivan jotain muuta kuin mitä IHU tällä hetkellä edustaa. Viikkarit halusivat taitokoulumallisen ratkaisun, jossa harjoiteltaisi silloin tällöin yhdessä ja voisi osallistua johonkin turnauksiin. Sarjaa ei pelattaisi yhdessä ennen kuin C15/B-ikäisenä. No, jokainen, joka vähän enemmän on asioista perillä tietää, että pelaajat ovat siinä vaiheessa jo kadonneet kauas, kauas itä-Helsingistä. Valitettavasti. IHU-mallissahan toiminta käynnistetään D12-ikäluokassa juuri siksi, että Palloliitto käynnistää siinä vaiheessa kilpasarjakarsinnan. Jos olisin tiennyt, että olemme näin kaukana toisistamme, olisimme voineet kaksi kuukautta sitten todeta, että yhteistyö ei jatku. Harmi, että tätä piti näinkin pitkään venyttää.

Henkilökohtaisestihan tämä yhteistyön loppuminen on kova isku. En vain mitenkään voi ymmärtää... Olisikin vain yksi seura, joka kävelee ulos. Mutta nyt niitä on jo kaksi! Ja ketään ei tunnu kiinnostavan se potentiaali, mitä nyt menetetään. 01, 02 ja 03 ovat kaikki joko pelanneet Suomen tasokkainta ELL-sarjaa tai parhaillaan karsimassa siihen. Mikseivät Kontu ja Viikkarit halua olla mukana tällaisessa menestystarinassa?? Sori, mutta en ymmärrä. Noh, Viikkarihallituksessahan mulle perusteltiin asiaa sillä, että "pelaajat eivät näy missään". Sanoin, että tuollahan ne kentällä kirmaa, IHU-paidoissa, ELL:ssä. "Joo, mutta ei ne näy missään. Ei niillä ole edes punaisia paitoja". Tällä tasolla kommunikaatio oli neuvotteluissa. Nyt on meidän pikkuseurojen vähitellen ymmärrettävä, että jos haluamme todella kilpailla ja menestyä niin tuo paidan väri on se, mistä meidän pitää luopua. Yhteisjoukkueissa voimme haastaa kenet tahansa mutta tottakai meidän pitää olla myöntyväisiä. Eihän mikään seura tee yhteisjoukkuesopimusta siten, että pelattaisi toisen joukkueen kamoissa. 

Minua on myös haukuttu siitä, että IHU-kaataa alempien tasojen joukkueita. Tämä oli ehkä pääsyy Viikkareiden vetäytymiseen. Kuulemma 01, 02 ja 03-ikäluokat Viikkareissa näivettyy IHUn takia. Tämä on tottakai huolestuttavaa, eikä IHUn pidä kaataa mitään muuta toimintaa. On kuitenkin räikeää vääristämistä syyttää IHUa muiden joukkueiden kaatumisesta. Varmasti asioita olisi voinut tehdä paremmin ja valmistella ikäluokkia paremmin IHU-irtautumiseen, niin Valtissa kuin Viikkareissakin. Silti 6-7 pelaajan siirtyminen IHUun ei voi olla syy ikäluokan näivettymiseen jos jäljelle jää 40 pelaajaa.

Eniten koko tässä vyyhdissä harmittaa, että me jalkapallotoimijat tosiaan olemme näin yhteistyökyvyttömiä. NIIN paljon on kuullut positiivista kommenttia sisältä ja ulkopuolelta. IHUa pidetään makeena juttuna ja brändi on jo syöpynyt monen mieleen kovana jenginä. Ja mitä mahdollisuuksia me olemme luoneet pelaajille. Oli upeaa olla IHU01:n matkassa ELL-sarjassa syksyllä. Koimme mahtavia hetkiä ja nousimme ihan uudelle tasolle. Koko porukka hengitti yhteen hiileen. Kävimme omaa pikku sotaa sarjapaikan pitämiseksi ja onnistuimme loppujen lopuksi jopa välttämään talvikarsinnan. Pelaajia pääsi aluejoukkueeseen ja jopa valtakunnalliseen tähtitarhaan. Pelaajiamme löytyy maajoukkuevalmentajien papereista. Silti tätä ei haluta jatkaa! Why??

Ja korostan, että henkilökohtaisesti en halua tehdä mitään alempien tasojen pelaajien kustannuksella. Kaikki ovat minulle yhtä tärkeitä. Olen vetänyt todella paljon tapahtumia ja pelejä kaiken tasoisille pelaajille, riippumatta siitä, onko omat lapset mukana vai ei. Pidän tosi tärkeänä, että seurassa on laaja harrastajapohja ja tosiaan ikinä ei voi tietää kenestä loppujen lopuksi kehittyy se todellinen huippupelaaja. Asia on kuitenkin myös toisin päin. Mitään ei pidä ottaa pois etevimmiltä pelaajilta muiden pelaajien takia. Emme voi kieltää IHUa siksi, että joku, joka ei ryhmään mahdu, ei ole tyytyväinen. IHU on taso siinä missä muutkin ikäluokkien tasot. Se on ylin taso, johon pääsevät sillä hetkellä muita etevämmät pelaajat ja sen pitää olla tavoite alempien tasojen pelaajille. Upeasti on IHUun noussut monikin pelaaja, joka ei alkuperäisessä ryhmässä ole ollut - tottakai!

Nojoo, ehkä yllä kirjattu avaa kaikille silmiä allekirjoittaneen ajatuksista. Kotona oltiin jo sitä mieltä, että pitäisi tehdä adressi ja alkaa kerätä nimiä IHU-yhteistyön puolesta. Olen varma, että listalle tulisi yhtä paljon Viikkari- kuin Valtti-nimiä. Sen verran kivuliaasti tämä koskettaa molempia seuroja. Upeaa on ollut nähdä se sitoutuneisuus, mikä IHU-toimiijoilla on toimintaa kohtaan. KAIKKI IHU-valmentajat ovat jatkamassa toimintaa riippumatta siitä onko vikkari- vai valttilähtöinen. Tämä takaa joukkueille jatkossakin parhaan mahdollisen valmennuksen. Valtissa olemme aina panostaneet valmennukseen ja jatkamme sitä edelleenkin - kaikilla tasoilla.

Aamulla oli hienoa nousta kun löysimme Facesta viimeisimmän "KOTI"-päivityksen. Käykää tsekkaamassa.

https://www.facebook.com/Puotinkyl%C3%A4n-Valtti-Jalkapallo-546296522068529/

Tämä kertoo siitä miten järjettömän isolla sydämellä täällä tehdään hommia, niin IHU kuin Valttipuolellakin.

Kiitos!

 

-Kennu