2015 maaliskuu

Hyvää kevättä!

Näin voinee aloittaa maaliskuun infokirjeen sillä maaliskuuhan on ensimmäinen kevätkuukausi ja säätkin sallivat jo kevät-sanan käyttöä.

Aluksi ajattelin muistuttaa siitä, että pelit ovat jo pian ovella ja toivottavasti kaikki ovat valmiina peleihin. Pelipassi ja vakuutus on pakollisia lasten ja nuorten sarjoissa. Olemme aktiivisesti näitä ostelleetkin pelaajille mutta vielä on pelaajia, joilla asia ei ole kunnossa. Kipin kapin joukkueenjohtajan juttusille, mikäli jotain asiaan liittyen vielä on epäselvää. Samaten kausimaksu on jokaiselle pelaajalle pakollinen ja seuramme merkittävin tulonlähde, joten hoitakaa tuo kuntoon pikapuolin, mikäli ei vielä hoidossa. Seuramme elää ja voi hyvin. Teimme viime vuonna hienon kasvun pelaajamäärillä mitattuna ja kasvu näyttäisi jatkuvan vuonna 2015. Ainakin toimistossa tulemme tekemään todella paljon töitä sen puolesta. Haluamme paljon lisää pelaajia ja samalla tarjota yhä laadukkaampaa toimintaa.

En muista olenko ikinä infokirjessä nostanut valmentajat tarpeeksi korkealle jalustalle. Noh, liikaa ei pidä nostella, etteivät ylpisty, heh, mutta ehkä hyvä muistuttaa siitä tasosta mille pyrimme. Meillä on esim. UEFA B-koulutettuja valmentajia lähes jokaisessa ikäluokassa ja kokemattomampia valmentajia pyrimme kouluttamaan eteenpäin koko ajan. Myös äskettäin pidetyssä Isännän ääni-seminaarissa nostettiin esille valmennuksen taso ja sen nousu suomalaisessa jalkapallossa. Väitän, että Valtti menee valmennuksen tasossa aivan kärkijoukossa suomalaisia jalkapalloseuroja vertailtaessa ja tähän haluamme myös panostaa. Samalla on muistettava, että mitä isompi pelaajamäärä on, sitä tärkeämmäksi nousevat myös isä- ja äitivalmentajien roolit ja todella suuri kiitos kuuluu kaikille vanhemmille, jotka ovat mukana lastemme harrastuksessa auttamassa.

Samalla kun valmennuksen taso nousee niin haluan, että Valtti aina pysyy "järkiseurana". Eli meidän ei pidä harjoitella liikaa liian pieninä ja leikkimielisyys ja iloisuus pitää pysyä harrastuksessa mahdollisimman pitkään. Hiukan huolestuneena joutuu seuraamaan nykykehitystä kun yli-innokkaat toimijat alkavat kuskata 7-8 vuotiaita ympäri Suomea "koviin peleihin". Pari vuotta vanhempana kierretäänkin jo Eurooppaa. Panostamme toki Valtissakin paljon laatuun ja tasoryhmiin, jotka tukevat kaikkien tasojen kehittymistä mutta silti on mielestäni toiminnassamme koko ajan punainen lanka ja jalat maassa. Näin tulemme myös jatkamaan.

Tapahtumia on lähiaikoina luvassa Puotilaan hullun paljon. Maaliskuun lopussa on ensimmäinen turnaus kentällämme ja siitä alkaen on kentällämme joka viikonloppu turnauksia aina kesäkuun puoleen väliin asti. Poikkeuksena koulujen lopun viikonloppu. Toukokuussa tulemme käynnistämään Valtin Pegasos Liigan, joka on 5-6-vuotiaiden oma liiga, jossa kuka tahansa tämän ikäinen lapsi, poika tai tyttö, voi tulla Puotilaan pelaamaan ja nauttimaan jalkapallosta kanssamme. Tästä lisätietoa tuonnempana. Kesäkuun alussa käynnistyy taas jalkapallokoulumme ja -leirimme. Kaksiviikkoiset rupeamat yhdistää pieniä ja vähän isompia pelaajiamme kivaan leirijuttuun ja sinne voi tottakai tulla mukaan myös seuran ulkopuolelta. Ilmoittautuminen on avattu tänne: http://www.valtti.info/3-8-vuotiaiden-toiminta/ . Näiden lisäksi tulossa on koulu- ja päiväkotifudista yms yms.

Sarjapeleistä olen saanut ensimmäisen ohjelmavedoksen ja siitä kirjannut otteluita kotikentällemme. Otteluita kirjatessa huomasin, että kenttämme tulee olemaan aivan täynnä koko kevään. Treenejä on paljon ja harjoittelevia joukkueita entistä enemmän. Lisäksi huomasin, että suuret ikäluokkamme pelaavat jo isompia pelejä kuten 9 vs 9 tai 11 vs 11, joten tuossakin suhteessa tilaa menee entistä enemmän peleihinkin. Jonkin verran sain kuitenkin mahdutettua otteluita Puotilaan, lähinnä pe-la-su-akselille. Kun otteluohjelmat sitten julkistetaan niin niitä voivat vielä joukkueenjohtajat hieman muokkailla, mikäli ottelut ihan huonosti osuvat.

Valttifest-kyläjuhlaa tullaan juhlistamaan nyt kolmatta kertaa ja lauantai 29.8 kannattaa jo laittaa kalenteriin. Silloin kaikki mukaan peleihin ja leikkeihin. Tehdään tästä yhdessä hieno tapahtuma kaikille valttilaisille ja lähiasukkaille.

Lopuksi vielä pitkästä aikaa muistutus Veikkauksen pelimahdollisuudesta www.valtti.info -sivujen kautta. Eli etusivun bannerin kautta veikkaamaan menemällä tipahtaa aina muutama roponen seurallemme. Myös uudet tunnarit kannattaa luoda Valtin sivujen kautta, sillä siitäkin pamahtaa tukea seurallemme. Kaikki veikkaajat siis jatkossa Valtin sivujen kautta.

Niin ja mimmifudis kaipaa edelleen lisää pelaajia. Kevätaikatauluihin saatiin pieni aikaistuskin, joten sinne mukaan kaikki palloilusta kiinnostuneet naiset.

Ja ihan loppuun vielä tiedoksenne, että seuran kevätkokous pidetään 26.3.2015 Puotilan kentän neukkarissa. Kello 18 alkaen ja asialistalla sääntömääräiset asiat. Kaikki jäsenet ovat tervetulleita.

Oikein hyvää kevään odotusta kaikille ja pelaajille tsemppiä kaikkiin kauden otteluihin.

Kennu