2016 heinäkuu

Moi,

Jos kesäkuun infossa keskityin tyttöjen Stadi cupiin niin on varmaan paikallaan heinäkuun infossa painautua Helsinki cup-karkeloihin. Helsinki cup pelattiin siis tällä viikolla 11.7 alkaen ja turnaus päättyy huomenna 16. päivä. Valtilla mukana oli 28 joukkuetta, joista yksi (IHU T05) joukkue oli yhteisjoukkue (SVn kanssa). Mukavia lisiä Valtin joukkuekatraassa olivat pari kaverijoukkuetta, jotka kasattiin pelaajien toimesta B17-sarjaan. Valtti Hokiboyseissa ja Valtti Ultrissa pelasivat monet valttitaustaiset pelaajat tai muuten vaan innokkaat futaajat, joiden emoseurat olivat antaneet peliluvan Valtin joukkueessa. Kaiken kaikkiaan voidaan kai sanoa, että sääkin suosi turnausta aika kivasti vaikka perjantaina vettä on enemmän kuin ropissut.

Valtin joukkueilta turnaus meni erinomaisesti. P06 alkulohkovoittoon, P05 alkulohkovoittoon, P04 alkulohkokakkonen, P03 11vs11 eliittilohkonelonen, P03 8vs8 FC ja AC alkulohkovoittoon, P02 eliittilohkonelonen, P01 IHU eliittilohkokakkonen ja AC alkulohkokakkonen sekä T05 IHU eliittilohkovoittoon.

Kaikissa yllä mainituissa ikäluokissa joukkueemme eteni A-jatkopeleihin. Tämä on erittäin vahva suoritus seuralta. Olen todella ylpeä tästä menestyksestä ja tietysti myös siitä, että meillä oli paljon, paljon muitakin joukkueita, jotka antoivat kaikkensa Helsinki cup-nurmilla ja tekonurmilla. Uskon turnauksen taas olleen todella elämyksellinen kaikille mukana olleille pelaajille.

Ylemmissä jatkopeleissä sitten alkavat jyvät erottua akanoista ja toisaalta tietysti lohkojaolla ja jatkopolulla on suuri vaikutus menestysmahdollisuuksiin. Aina on yhtä mukava seurata mikä joukkue saa draivin päälle ja jatkavat tallustustaan pitkälle turnauksen A-, B- tai C-finaaleissa.

Tänä vuonna parhaiten lentoon pääsi IHU T05, joka huomenna lauantaina pelaa finaalissa HJK Cityä vastaan kello 16:50. Toivottavasti saamme runsaan kannatusjoukon paikan päälle kannustamaan tyttöjä vielä finaalitaistoon! Joukkue on yhteisjoukkue SV:n kanssa ja joukkueessa pelaa 9 valttilaista sekä 3 SV:n tyttöjä. Tsemppiä tytöille finaaliin. 

Toinen mitali tuli pitkän yrittämisen jälkeen IHU01-pojille. Monen monta vuotta ollaan yritetty sekä Valttina, että viime vuosina IHUna mutta aina on tie noussut pystyyn liian aikaisin. Nyt pojat saivat ansaitsemansa mitalin ja heidät palkitaan lauantain kello 14:00 alkavan finaalin jälkeen.

03 11vs11-sarjassa IHU meni puolivälieriin asti. Hyvä suoritus tämäkin!

Muut ylempään jatkosarjaan päässeet putosivat aikaisemmassa vaiheessa.

B-finaaleista voisin sen verran mainita, että B17-pojissa mentiin mukavan pitkälle kahdella joukkueella. Puolivälierässä kohtasivat Valtti ja Valtti hokiboys. Tuosta Valtti eteni jatkoon pudoten sitten välierässä.

Lisäväriä valttilaisten turnaukseen toi tietysti kansainväliset vastustajat, jotka aina ovat mukava lisämauste kun niitä pääsee kohtaamaan. Omakohtaisesti pääsin seuraamaan tyttöjen äärijännittävää välierää tansanialaista FC Vitoa vastaan. Vasta pilkkukisa erotti joukkueet toisistaan IHUn hyväksi. Myös 01-pojat pääsivät kohtaamaan sekä virolaisia että brassivastustajia ja etenkin brasilialaiset olivat kyllä todella kovia, se on myönnettävä. Myös 02-joukkueemme kaatui samaista brasilialaista Jockeyta vastaan. Muista joukkueista ainakin 03-ikäluokka kohtasi meksikolaiset La Herraduran ja varmasti muitakin kansainvälisiä kohtaamisia tuli vaikken niistä niin perillä olekaan...

Mukavan leveällä rintamalla siis kamppailimme Helsinki cupia ja sopivan menestyksekkäästi.

Toivottavasti tosiaan mahdollisimman moni jaksaa vielä huomenna tyttöjä kannustamaan, jonka jälkeen jäädään oikeasti lomille. Osa joukkueista toki turneeraa vielä heinäkuunkin aikana ja toisaalta osa sarjoistakin alkaa kuun loppupuolella. Kovin pitkään emme siis joudu olemaan ilman jalkapalloa!!

Valtin työntekijät lomailevat nyt ansaitusti mahdollisuuksien rajoissa. Allekirjoittanut tekee comebackin 1.8 maanantaina kello 08:00 - muuten siivooja joutuu odottamaan huoltorakennuksen ulkopuolella... Pyrin pitämään radiohiljaisuutta mahdollisimman paljon vaikkakin joitain tehtäviä tulee lomankin aikana hoidettua. Toivottavasti myös muut "duunarit" jätetään suhteellisen rauhaan, jotta ollaan kaikki energisiä sitten elokuun alkupuolella.

Nyt siis viimeiset ponnistelut ennen lomia ja sitten LEPO!

Hyvää kesää!

Kennu