2017 huhtikuu

Moi,

Kevät on nyt oikeasti käsillä ja sarjapelit taitavat valttilaisilla alkaa tasan tarkkaan tänään. Toivotan kaikille kovasti onnea ja hienoa peliä alkavalle kevätkaudelle.

Pegasosliiga on nyt heti käsillä pikkujunnuille. Eli kivoja futismatseja rennossa hengessä 2011-12-syntyneille pojille ja tytöille. Hinta vain 50€ ja matkaan saa mukaansa kattavan paketin varusteita. Ilmoittautumiset mahdollisimman pian täältä:

http://www.valtti.info/3-8-vuotiaiden-toiminta/valtti-pegasos-liiga-5-6-vuotiaa/

Samoilta sivuilta voi ilmoittautua myös kesäkuun kahden ekan viikon futiskouluun tai vähän isommat fudisleirille. Tänä vuonna fudisleiri on ekalla viikolla pojille kun tytöt pelaavat Stadi cupia ja toinen viikko sitten pelkästään tytöille. Fudiskoulu on molempina viikoina sekä pojille, että tytöille kun siellä pienempiä palloilijoita, jotka eivät vielä Stadi cupia pelaa.

Puotilan kenttä on jo jonkin viikon ollut kokonaan auki. Ensimmäiset turnauksetkin pelattu ja parhaillaan käynnissä kumirouheen levitys. Ensin heitetään uutta kumirouhetta kentälle ja seuraavana toimenpiteenä sitten auraamalla kentän laidalle joutuneen rouheen siirto takaisin pelipaikalle.

Koska sarjat ovat käsillä niin varmistattehan kaikki, että pelipassinne ja mahdollinen vakuutus on kunnossa. Nämä menevät pitkälti joukkueiden kautta mutta etenkin aikuispelaajien pitää itse olla aktiivisia. Allekirjoittaneelta saa toiveidensa mukaisen laskun käteen jos ei itse halua seikkailla Pelipaikka-järjestelmän koukeroissa.

Piirin kevätkokouksen infolehtisessä pelipassimäärämme oli loppujen lopuksi 1030 vuonna 2016. Sijoituimme Helsingissä kuudenneksi jos pelipassimäärällä seuroja laitetaan järjestykseen. HJKn jälkeen PPJ on kakkonen 1287 pelipassilla, eli kakkossijaan ei ole mahdoton polku. Pelipassimäärän kasvattaminen ei sinänsä ole mikään itseisarvo seurallemme. On tietysti mahtavaa, että seura kasvaa ja se viestii omalta osaltaan hyvin tehdystä työstä ja laadukkaasta toiminnasta ja luottamuksesta seuraamme kohtaan mutta haastaa meidät tietysti olemaan entistä parempia ja ylläpitämään toiminnan tasoa kasvavassa harrastajamäärässä. Esimerkiksi Puotilan kesän kenttävuoroissa oli jo selvästi havaittavissa, että meidän on vaikeaa enää mahtua kaikki Puotilaan. Aika hyvin vuoroja sai mahtumaan kaikille mutta vähän turhan nihkeästi saimme esim. käytettyä 16-17-vuoroja ja tämä vaikeutti joukkueiden mahduttamista.

Palloliiton uudessa strategiassa puhutaan paljon seurojen profiloitumisesta ja varmasti tämä on Valtissakin tärkeää pohtia - ja on tietysti pohdittukin. Olen oikeastaan kaikkina vuosinani seuran palkkalistoilla nostanut esille, että kilpa- ja harrastefutis ei sulje pois toinen toistaan. Molemmat ovat yhtä tärkeitä osia seuramme toimintaa. Tärkeää mielestäni ymmärtää, että nämä ovat kaksi aika eri maailmaa, jotka molemmat vaativat omanlaisiaan ponnistuksia ja panostuksia. Mielestäni meillä on tällä hetkellä aika hyvä balanssi näissä eli seuramme kasvaa määrällisesti mutta olemme samalla pystyneet panostamaan myös kilpailullisuuden vaatimuksiin. Määrä tietysti tukee kilpailullisuutta mutta helposti saattaisi käydä niin, että kaikki aika menisi kokonaisuuden hallitsemiseen. Olemme kuitenkin pystyneet tarjoamaan kilpailullisellekin puolelle houkuttelevaa toimintaympäristöä, joka on alkanut tuoda myös kilpailullisia pelaajia seuraan.

Toiminnan laadukkuudesta kertoo myös tyttöjen 03-08 pääsy mukaan Sami Hyypiä-akatemian valtakunnalliseen kehittymisenseurantaohjelmaan. Tämä on kova saavutus ottaen huomioon, että mukaan valittiin vain 8 seuraa tyttöpuolelle. Helsingistä muita seuroja toiminnassa vain HJK ja Käpa ja tyttöpuolella olemme ainoa helsinkiläisseura. Muut tyttöpuolelle valitut seurat ovat: Honka, HJS, Ilves, JyPK, KPV, Oulun Naisfutis sekä TiPS. Valtavan kokoisia seuroja siis mukana mutta emme itsekään enää ole ihan piskuisia.

En muista mainostinko jo edustusjoukkuettamme aiemmin mutta siellä on myös mainio draivi päällä. Joukkue on uusiutunut aika paljonkin viime vuodesta ja mukaan on tullut paljon laadukkaita pelaajia, jotka ovat olleet innoissaan toiminnan laadusta. Olemme tietoisesti pyrkineet panostamaan seuran "yläpäähän", jotta nuorilla pelaajillamme oliis houkutteleva paikka pelata myös aikuisiän kynnyksellä. Nelosta pelataan tänäkin vuonna mutta jos viime vuonna tavoite oli sarjassa pysyminen niin tänä vuonna uskon kamppailevamme sarjan kolmesta kärkisijasta. En tiedä liioittelenko ja onko odotukset liian kovia mutta kaikki edellytykset on joka tapauksessa hyvään kauteen. Tulkaa katsomaan pelejä. Edustus pelaa Puotilassa lähes kaikki kotipelinsä perjantaisin kello 19.

Lopuksi vielä muutama info/muistutus. Olemme tehneet DNAn kanssa liittymämyynnistä sopimuksen. Jatkossa, aina kun hankimme liittymiä DNA:lta (puhelin tai maksutv) niin kannattaa mainita olevansa valttilainen, niin saamme seuraan vähän bonuksia kaupoista. Sopimus astuu voimaan lähipäivinä ja on siis aivan tuore juttu.

Lisäksi on varmasti taas tullut uusia valttilaisia roppakaupalla, joille muistuttaisin Veikkaus-sopimuksestamme. Eli aina kun pelaat netissä niin mene Veikkauksen sivuille www.valtti.info -sivuston kautta, Veikkaus-logosta, niin Veikkauksistasi putoilee roposia seuran tilille.

Puhoksessa tietysti asioimme urheiluvarusteita hankittaessa ja kannattaa aina näyttää Valtin jäsenkorttia, jonka saa toimistolta, niin sieltä tulee jälkihyvitettä Valtille.

Ja jos pyöriä näin keväällä pitää huoltaa niin käyttäkää mielellään Itä-Helsingin Pyörähuoltoa.

Kaikki alkaa siis olla valmista herkulliseen futiskauteen. Itse odotan erityisen innolla tulevaa kautta kun meillä on todella runsaasti ison kentän joukkueita. On mielettömän kiinnostavaa nähdä miten pärjäämme eri joukkueilla. Ja kaikki Puotilan pelit löytyvät muuten tästä:

https://www.palloliitto.fi/tulospalvelu/kentta&344

Tsemppiä kauteen!

Kennu