2018 lokakuu

Moi,

Syksy on käsillä vaikka lämpötilat tuntuvat lähes kesäisiltä. Futaajat kiittää tietysti hyvästä ja lämpimästä syksystä. Syksy on syyskokouksen aikaa. Valtin syyskokous järjestetään 8.11 Puotilan kentän toimistolla kello 18:00. Mukaan ovat tervetulleita kaikki seuran jäsenet. Tervetuloa!

Vuosi 2018 on sarjojen osalta nyt ohi. Uusi kausi alkaa marraskuun alusta ja suunta kohti uutta vuotta ja uusia haasteita alkaa. Osa talvisarjoista toki palloillaan jo tämän vuoden puolella. Sarjakausi 2018 oli kenties historiamme menestyksekkäin. Ainakin lähihistorian.

Ehkä kaikista tärkein onnistuja oli Miesten edustusjoukkue, joka tavoitteen mukaisesti nosti itsensä Kolmoseen. Tämä on iso askel seuralle ja ehdottomasti ansaitsemme joukkueen tuolle tasolle. Nyt alkaa valmistautuminen kovemman sarjan haasteisiin, joista saimme jo tuntumaa kun Nelosen lohkojen finaalissa hävisimme kivenkovalle Atlantikselle. Viimeinen kotipeli Puotilassa oli hieno kokemus kaikille valttilaisille. Kiitos kaikille, jotka vastasi kutsuun ja tuli ottelua katsomaan. Paikalla oli katsomo täynnä, pallotyttöjä, saattajia ja vähän savuakin... Jatketaan ensi vuonna samaan tapaan ja pitäkää herrat yllä tuota samaa, hyvää fiilistä, mikä joukkueessa on ollut koko vuoden.

Jos miehet nousivat Kolmoseen niin saman tekivät myös naisemme. Ensi vuonna pelataan Puotilassa siis myös Naisten Kolmosta. Tästä on hyvä alkaa taivallus kohti ylempiä divareita. Uskon, että tulevaisuudessa seurassa on paljon potentiaalia nostaa naisten sarjatasoa tästäkin ylemmäs.

B-tytöt, jotka käytännössä nostivat naiset Kolmoseen kampesi itsensä myös "omassa" ikäluokassaan TB Ykkösen kakkoseksi ja koska olimme kolmen lohkon paras kakkonen nousimme samalla myös TBSM-karsintaan, joka pelataan talvella. Upea suoritus kahta sarjaa urakoineilta tytöiltä.

TC15 ja TD13 pelasivat molemmat syksyllä EL-sarjaa. C-tytöt olivat alemman jatkosarjan ylivoimaisia ykkösiä. 05-tytöt vastaavasti lohkonsa viidensiä. Hienoja suorituksia molemmat.

Ikäluokista, joissa pisteitä lasketaan, saavutti vielä T12 aluesarjan viidennen sijan mollivoittoisen alkusyksyn jälkeen. Näin ollen jatkuu siis pelit keväällä ylimmällä tasolla myös tuossa ikäluokassa.

Poikapuolella B-pojat valitettavasti menettivät keväällä sarjapaikkansa Ykkösessä. Syksyllä B Kakkosta pelattiin lähinnä ali-ikäisten 03:sten toimesta. Hyvää harjoitusta tulevaa kautta ajatellen, jolloin ollaan jo huolmattavasti vahvempia. Mukavaa oli nähdä että osa B-junnuista jo pelasi Miesten edustuksen mukana. Toivottavasti trendi jatkuu ja pysyy.

P05 pelasi hyvän kauden Ykkösessä sijoittuen lohkossaan kolmoseksi. Homma jatkuu siis keväällä samalla sarjatasolla mutta mielenkiintoisella YJ-joukkueella LPSn kanssa isolla kentällä. Tässä vahva pyrkimys murtautua aluesarjaan.

P06 pelasi ensimmäistä kertaa sarjoja pisteistä. Keväällä Ykkösen karsinnassa taulukon yläosassa ja syksyllä sitten Kakkosen alaosassa.

Kaiken kaikkiaan siis ylätasoilla seura menestyi varsin hienosti. Jos katsomme laajemmin seuran tilannetta niin pelipasseissa taidamme tehdä seuraennätyksemme eli harrastajia on paria viime vuotta enemmän ja siten ainakin allekirjoittaneen ajan ennätyslukema.

Hyvät lähtökohdat siis lähteä kohti uutta kautta. Uuten kauteen liittyy myös uusi rekrytointi eli Amine Rchidi aloittaa poikapuolen pienimpien puolella marraskuun alusta. Amine onkin käynyt tervehtimässä osaa joukkueista ja tosiaan pian sitten isommin mukana. Toivotamme Aminen lämpimästi tervetulleeksi Valttiin.

Kun katson taaksepäin mennyttä sarjakautta niin liikuttavimpana, hienoimpana hetkenä nousee muistikuva kuvaustornista, jossa soihdut palavat herrojen Lingon ja Johanssonin käsissä näiden hoilatessa: "KOLMOSEEN, KOLMOSEEN, KOLMOSEEN". Aika velikultia!

-Kennu