2021 huhtikuu

Moikka,

Aika menee kuin siivillä. Tässä vähän infoa menneestä ja tulevastakin.

Kävin pääsiäisen pyhinä kotimaassa piipahtaneen Juventus-tähden Tuija Hyyrysen luona kääntymässä. Tuijahan on Valtin kasvatti ja upea esikuva kaikille pelaajillemme. Tuntuu joka kertaa yhtä liikuttavalta ajatella, että täältä Puotilasta on ponnahdettu tuonne legendaariseen "Vanhaan Rouvaan" (La Vecchia Signora) pelaamaan ja näyttäisi tie taas vievän Italian mestariksi. Toivotaan, että loppukausikin menee yhtä hienosti miltä nyt näyttää. Johto sarjakakkoseen AC Milaniin on 6p. Tuija lupasi, että saamme klubitalon somisteeksi hänen Juventus- ja maajoukkue-pelipaidat ja näitä kävin siis noutamassa. Olemme tietysti tästä äärimmäisen kiitollisia ja kunhan uudet sopimukset tiloistamme saadaan lukittua Helsingin kaupungin kanssa koristellaan klubitalon seiniä. 

Kiitos Tuija!

Moni varmasti odottaa malttamattomana tietoa Puotilan kentän pinnoitteen uusimisesta. Tämä on ollut talven ja kevään aikana iso haaste. Jukka Lehto on ansiokkaasti vetänyt projektiamme kaupungin suuntaan. Projektia on tietysti eräs K:lla alkava virus viivästyttänyt ja omatkin ajatuksemme ovat matkalla kirkastuneet. Tärkein seikka on Valtin olosuhteiden kokonaisvaltainen kehittäminen jäsenistön tarpeiden mukaisiksi. Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että pientä viivettä alkuperäiseen aikatauluun on tulossa. Neuvottelut saivat pari viikkoa sitten taas uutta tuulta purjeisiin ja pidän teidät ajan tasalla kunhan notkahduksia eteenpäin saadaan aikaiseksi. Mielelläni olisin jo infonnut tarkemmin mutta hiukan joudumme vielä malttamaan. Kentän valojen uudistamisen osalta on joka tapauksessa saatu vihreää valoa ja toivotaan, että nämä uudistukset konkretisoituvat vielä tämän vuoden aikana.

Kausi lähenee lähenemistään ja luotetaan siihen, että pääsemme aloittamaan kausi mahdollisimman ajoissa. Ohjeita tulee nyt harva se päivä ja seuraamme tilannetta ja Palloliiton ohjeistuksia päivittäin. Lienee joka tapauksessa varmaa, että mennään päivä päivältä parempaan, täysipainoisen harjoittelun suuntaan. Pelaajien kannattaakin nyt varmistaa olevansa valmiina pelaamaan kun sarjat alkavat.

Maalitkin saatiin korjattua viime viikolla. Näin ollen pienet häikät on poistuneet. Joitain isompia haasteita on joidenkin maalien kohdalla. Yritetään elää näillä ja seuraan tilannetta, josko jotain joutuu uusimaan. Kaikki, jotka ovat kentällä käyneet, ovat varmasti myös huomanneet kentän muhkurat. Tämä on jokakeväinen ongelma mutta perinteisesti kenttä tasoittuu sään lämmetessä ja roudan sulaessa. Tätäkin toki joutuu seuraamaan, sillä tänä vuonna muutama neliömetri on normaalia muhkuraisempi. Toivotaan, että kenttä kuitenkin asettuu itsestään eikä jouduta kummemmin korjauspuuhiin. 

Samalla käytän tilaisuuden pahoitella kentän talvikunnosta. Mennyt talvi oli kentänhoidon suhteen mainio aina tammikuun alkuun, minkä jälkeen talvessa ei enää ollutkaan mitään mainiota. Lunta tuli varmasti ennätysmäärä ja hiihtolomalla saatiin kokea jäiset sateetkin. Liikuntavirasto olisi varmaan kentän jäädyttämisen osalta ollut innostunut sillä lämmitetty alue meni hetkessä luistelukuntoon. Tuollaisen jään sulattaminen lämmöllä on erittäin kallista ja olimme toisaalta onnekkaita, että pahimmat kelit osuivat aika lailla joukkueiden tauoille ja säät lämpenivät sopivasti sulattaen suurimman kenttäalan. Tietty alue jäi kuitenkin fudispuolellakin jään alle ja kavensi entisestään harjoittelualuetta. Ehkä oli onni, että kontaktit olivat kiellettyjä treeneissä koronan takia ja joukkueet pystyivät toimimaan hiukan pienemmällä kenttäalueella. 

Lyhyt kommentti vielä jäsenmaksuista, jotka lähetin kaikille vanhemmille ja toimihenkilöille muutamia päiviä sitten. Jalkkiksen sähköpostilähetyksessä oli jotain omituisuuksia ja näytti siltä, että viesti lähti vain osalle laskutetuista. Lasku on siis Valtin perinteinen jäsenmaksu (37€), joka sisältyy kaikkien kausimaksuun. Kaikki kausimaksunsa maksaneet pelaajat ovat siis automaattisesti jäseniä mutta tämä lasku siis kaikille vanhemmille ja toimihenkilöille, mikäli hekin haluavat olla jäseniä ja siten tukea seuran toimintaa. Toivon tietysti, että mahdollisimman moni haluaa olla jäsen ja ehkä jollain tavalla myös siten vahvistaa seuratunnettaan. Meidän yhteinen seura!

Paljon olisi varmasti muutakin sanottavaa ja yleensä ne ainiin-fiilikset tulee heti viestin lähettämisen jälkeen. Ihan uutuutena ollaan suunnittelemassa Valtti Hölkkä-tapahtumaa Valttifestin yhteyteen. Valttifestiä vietetään 14.8. jolloin järjestämme Volkswagen Areenalla pienten 5v5-pelejä ja muuta riehaa. Tämän yhteyteen järjestämme myös Valtti Hölkän vahvistaaksemme entisestään itähelsinkiläistä yhteisöllisyyttä.

Toivon, että kaikki ovat yhtä innoissaan kauden lähestymisestä kuin minä. Yleensä into hiipii puseroon samalla kun aurinko alkaa lämmittää mustaa valttipaitaani. Tänä vuonna erityisesti. Kyllähän me kaikki varmasti ollaan lopen uupuneita tuohon K-tautiin ja elämän vapautuminen maistunee hunajaakin makeammalle. 

Oikein hyvää kevättä kaikille!

-Kennu