Toimintasuunnitelma

TOIMINTASUUNNITELMA 2019

 

 

 

Yleistä

 

Valtin toiminta-ajatuksena on järjestää liikuntaa kaikille seuran jäsenille, päätoimialueina jalkapallo ja salibandy. Seuran toiminta pidetään laadukkaana palkattujen työntekijöiden sekä koulutettujen valmentajien ja muiden toimijoiden avulla. Seuraan on helppo tulla ja siellä viihdytään. Seura tarjoaa liikuntaa kohtuullisilla hinnoilla kuitenkin omien taloudellisten resurssiensa puitteissa. Tavoitteemme on, että kaikki alueemme jalkapalloilijat harrastavat nimenomaan Valtissa. Vuoden 2019 painopistealue on jäsenmäärän kasvavan trendin ylläpitäminen ja toiminnan laadun kehittäminen. Lisäksi haluamme panostaa edustusjoukkueiden kehittämiseen edelleen ja B-juniorijoukkueisiin (tytöt ja pojat) sekä aloittavien ikäluokkien rekrytoinnin tehostamiseen ja organisointiin. Pyrimme edelleen luomaan yhteistyömahdollisuuksia ja mahdollisia uusia IHU-joukkueita. Painopistealueena on myös harrastetoiminnan kehittäminen.

 

Taloudellisesti jatkamme varautumista Puotilan kentän pinnan uusimiseen 5-10 vuoden sisällä.

 

                      ARVOT

                      Liikuntaa kaikille – Kaikki pelaa omalla tasollaan

                      Kilpailullisuus – Toimintamme on tavoitteellista kaikilla tasoilla

                      Yhteisöllisyys – olemme jatkuvasti näkyvillä toiminta-alueellamme

                      Iloisuus – Valtissa pelaaminen on kivaa!

                      Monipuolisuus – Valtissa suhtaudumme myönteisesti muiden lajien harrastamiseen.

 

                      VISIO 2020

    Suomen laadukkain kasvattajaseura!

Seuratasolla pidämme kaiken toiminnan laadukkaana ja olemme esimerkkinä hyvästä seuratyöstä muillekin seuroille.

 

                      JALKAPALLOJAOSTON TAVOITE 2020 (päivitetty 2015)

                      Pelaajamäärä pojissa/miehissä 700 ja tytöissä/naisissa 300

          Kaikissa tyttö ja poika ikäluokissa joukkueet

          Nuorten sarjoissa pelataan alue-/etelä-länsi-sarjoja

          B-tyttöjen ja poikien joukkueet liiton sarjoissa.

          Miesten joukkue 3 divisioonassa

                Naistenjoukkueen 3 divisioonassa

 

                      TOIMINNAN MITTARIT

                Valmennuksen taso – koulutustaso ja kokemus

                Taitokilpailut – 8-11 vuotiaiden menestys

Piirihaavi ja sitä korvaava toiminta – 12-13 vuotiaiden pelaajien määrä toiminnassa (11-13 tytöissä)

                Piirijoukkue ja sitä korvaava toiminta – 14 vuotiaiden pelaajien määrä toiminnassa

                Maajoukkue – pelaajien määrä toiminnassa

                Leikkimaailma – 9-11 vuotiaat piirin 1 tasolla

                Kaverimaailma – 12-15 vuotiaat Valtti tai IHU-joukkueet alue-/etelä-länsi-sarjassa

                Tulevaisuusmaailma – 16-19 vuotiaat Valtti tai IHU-joukkueet 1D/SM-sarjassa

                Aikuiset – Miesten ja Naisten edustusjoukkue 3D

                Tasojoukkue – Kilpa, haaste ja harraste ryhmät/joukkueet 

SALIBANDY JAOSTON TAVOITTEET KAUDELLE 2017/2018

 

Kaudella 2018-19 salibandyjaostolla on yksi miesten joukkue, 3-4 seniorijoukkuetta ja yksi naisten harrasteryhmä. Edustusjoukkue pelasi viime kaudella SBS Bluesin edustusjoukkueen kanssa yhteisjoukkueella II-divisioonaa. Keväällä joukkueen sarjapaikka siirrettiin SBS Bluesille, joka jatkaa joukkueen toimintaa itsenäisesti. Valtin uutena edustusjoukkueena toimii miesten III-divisioonassa jatkava joukkue viimekautinen kakkosjoukkue. Joukkue pelaa lisäksi SSBL:n Etelä-Suomen aluesarjaa puolustaen viimekautista mestaruutta. Edustusjoukkueen toiminta on keskittynyt Latokartanon liikuntahalliin, jossa joukkue harjoittelee sekä itsenäisesti että yhdessä M40 joukkueen kanssa.

 

Seniorijoukkueita Valtilla on M40, M50, M55, M60 ja M65 ikäluokissa. Näistä M40, M55, M60 ja M65 joukkueet ovat ilmoittautuneet SSBL:n seniorisarjoihin. Lisäksi nuoremmat seniorit M40 joukkueesta tekevät yhteistyotä ECD M35 joukkueen kanssa. Talvikauden aikana kartoitetaan mahdollisuutta perustaa ensi kesänä yksi uusi miesten joukkue ja pyritään edelleen kehittämään uuden edustusjoukkueen toimintaa.

 

Ensimmäistä kertaa olemme käynnistäneet lasten salibandytoiminnan. P08 pelaa kaudella 2018-19 sarjaa ja käynnistämme salibandykerhot 07-10-syntyneille.

 

 

 

Tiedottaminen

 

Seuran tiedotuksen kehitystä jatketaan huomioiden nykyiset sosiaalisen median vaatimukset tiedottamisen suhteen. Tehdään viestintäsuunnitelma ja tarkennetaan viestintätiimissä toimivien roolit.

 

Salibandyjaoston tiedotus hoidetaan jaoston www-sivujen kautta (www.valttisb.net)

Edustusjoukkueen kotiotteluista pyritään tiedottamaan aktiivisemmin myös muiden kanavien kautta

 

Jalkapallojaoston tiedottaminen hoidetaan pääosin kotisivujen www.valtti.info ja jalkkis.netin kautta. Myös sosiaalisella medialla kasvava rooli.

Lajit vastaavat omalta osaltaan toimihenkilöiden tietojen paikkansapitävyydestä.

 

Sidosryhmätoiminta

Seuran edustaja osallistuu Palloliiton Helsingin piirin kevät- ja syyskokouksiin kuten myös Salibandyliiton, sekä muiden järjestöjen joissa olemme jäseninä, kokouksiin.

Pyrimme saamaan edustuksia piirin valiokuntiin.

Osallistumme TUL:n, ESLU:n, Helsingin Seuraparlamentin sekä muiden järjestöjen toimintaan resurssiemme ja mahdollisuuksiemme mukaan. Huolehdimme että jäsenyytemme eri kattojärjestöissä on hyödyksi seuralle.

Yhteistyötä lähialueen koulujen ja päiväkotien kanssa kehitetään. Vuoden 2018 aikana seuran työntekijät jalkautuvat kaikkiin alueen kouluihin jalkapallon ja seuran esittelyn merkeissä. Lähialueen päiväkotien yhteinen futistapahtuma järjestetään keväällä ja syksyllä 2018.

 

Koulutustoiminta

 

Seuratoimijat koulutetaan seuran ja sen eri lajijaostojen toimesta taloudellisten resurssien mukaan. Tavoitteena on että jokaista toimintoa vetää innostunut henkilö joka osaa tehtävänsä.

 

Tavoitteena on, että jokainen seuran toimihenkilö tuntee koko seuran ja on sitoutunut sen kehittämiseen.

 

Valmentajakoulutus ja –yhteistyö

Tavoitteena on tarjota valmentajille mielekäs toimintaympäristö, missä he voivat kehittää itseään omien tarpeidensa mukaan. Valtissa on vuodesta 2012 alkaen valmennuspäällikön ja junioripäällikön toimesta järjestetty valmentajille omaa valmentajakerhoa. Valmentajakerho on valmentajien oma foorumi, jossa keskustellaan ajankohtaisista asioista ja suunnitellaan eri teemoja.

Jalkapallojaoston budjettiin varataan määräraha valmentajien koulutusta varten. Valmentajien osallistuminen koulutuksiin vaatii johtokunnan hyväksynnän valmennuspäällikön esityksen mukaisesti. Hyödynnämme valmennuspäällikön pätevyyttä kouluttaa valmentajia E ja D-tasoille.

Valmennuspäällikkö ohjaa valmentajia E-, D-,  C- ja B-tason koulutuksiin.

 

Valmennuspäällikkö ohjaa valmentajia liiton ja piirin järjestämiin täsmä- ja täydennyskoulutuksiin. Täsmäkoulutuksista tiedotetaan sähköpostilla tai Valtin kotisivuilla.

          Valmentajasopimusten tulee olla seuran tekemiä

 

Toimihenkilökoulutus

 

Toiminnanjohtaja ohjaa toimihenkilöitä osallistumaan aktiivisesti heille suunnattuihin piirin ja liiton koulutuksiin.

Erotuomarityöskentelystä kiinnostuneille tiedotetaan toiminnasta kotisivuilla ja ohjataan piirin järjestämiin erotuomarikoulutuksiin.

 

Talous

Johtokunta huolehtii seuran yleisistä menoista sekä hoitaa seuran kirjanpidon ja laskutuksen valvonnan.

 

Seuran toiminta pyörii pääosin pelaajilta kerättävillä kausimaksuilla talousarvion mukaisesti. Joukkueet keräävät itse rahat omaan toimintaansa. Kausimaksulla katetaan seuran kiinteät kulut ja osia toimihenkilöiden palkoista.

Salibandyjaoston talous perustuu joukkueiden itsenäiseen taloudenhoitoon ja joukkueiden toiminta kustannetaan pääosin pelaajilta kerättävillä kausimaksuilla.

 

Edustusjoukkueiden toimintaedellytyksiä pyritään tukemaan etsimällä uusia yhteistyöyrityksiä.

 

Varusteet

Seura on uusinut Puman kanssa varustesopimuksen. Sopimus on voimassa vuoden 2019 loppuun ja optio lisävuodelle 2020.  

Puotinkylän Valtilla on yhtenäinen peliasu ja seura pelaa ensisijaisesti raitapaidalla.

          Myös Itä-Helsinki United-toiminnassa olevat joukkueet käyttävät Puma-varusteita.

 

Palautejärjestelmä

Seurassa tehdään yksi toimintaan liittyvä tyytyväisyyskysely vuoden aikana. Tämä toistetaan vuosittain ja saadaan näin vertailukelpoista tietoa kehityksestä.

 

Jalkapallojaosto

 

                      Kilpailutoiminta

 

F9-junioreista alkaen joukkueet osallistuvat piirin ja liiton sarjoihin. Yhteensä sarjoihin osallistuvia joukkueita on noin 50. Nuorimmat juniorit osallistuvat peli-iltoihin. Ikäluokat osallistuvat piirin ja liiton sarjojen lisäksi turnauksiin ja pelaavat kutsuotteluita. Talvella ikäluokat osallistuvat oman harkintansa mukaan futsalsarjoihin. Pyritään myös C-pojista ylöspäin niin suuriin pelaajamääriin, että voitaisiin perustaa sekä kilpa- että harrastejoukkueet.

 

                      Seuran joukkueet järjestävät myös turnauksia omalla kentällä kevät- ja syyskaudella

 

Yhteisjoukkueet

 

Seuralla on mahdollisuus solmia yhteisjoukkuesopimuksia lähiseurojen kanssa.

 

Sinettiseura ja Kaikki Pelaa -toiminta

Kaikki Valtin juniori-ikäluokat niin uudet kuin vanhatkin käyvät kevään aikana Pelisääntökeskustelun. Pelisäännöt laaditaan vanhempien ja joukkueenjohdon välille sekä pelaajien ja joukkueenjohdon välille. Vanhempien ja joukkueenjohdon pelisäännöt lähetetään sähköisesti Nuoren Suomen nettisivujen kautta Helsingin piiriin. Pelisääntöjen lähetys oikeuttaa joukkueen osallistumisen piirin järjestämiin sarjoihin.

 

Valtti on vuonna 2017 käynyt läpi piirin laatujärjestelmäkriteerit ja seuramme on päässyt kakkostasolle laatuarvioinnissa. Jatkamme laadun tarkkailua ja mietimme haluammeko nostaa itseämme ylemmille tasoille.

 

Jalkapallokoulut, Futisliikkarit, taitokoulut

Valtti järjestää erilaisia liikuntatapahtumia vuoden 2018 aikana. Futisliikkarit ovat luontainen osa pelaajarekrytointiamme.

Kesän jalkapallokoulut sekä muut tapahtumat tukevat myös tavoitettamme kasvattaa harrastajamäärää. Tulemme myös järjestämään Pegasos-liigaan kaikista pienimmille.

Taitokoulu järjestetään E10-D11 ikäluokille.

 

Jalkapallojaoston organisaatio ja kokoukset

          Jalkapallojaosto koostuu jokaisen ikäluokan joukkueenjohtajista

Jalkapallojaosto kokoontuu JP-jaoston puheenjohtajan kutsusta.

Yhteistyö lähiseurojen kanssa

Toiminnanjohtaja ja päätoimiset valmentajat pitävät kiinteää yhteyttä lähiseurojen päätoimisiin seuratyöntekijöihin. Tarpeen vaatiessa järjestetään seurajohdon tapaamisia.