B-tytöille SM-pronssia!

10.10.2022

Valtti United B-tytöt pelasivat itsensä lauantaina upeasti SM-pronssille. Upea kausi sai arvoisensa lopun kun tytöt taistelivat koti-Puotilassa tasurin HJK:ta vastaan ja varmistivat näin itselleen pronssiset mitalit.

Valttilaisittain suoritus on ehkä kaikkien aikojen kovin juniorijalkapallosaavutus. SM-mitalit eivät todellakaan ole Valtissa arkipäivää ja nyt sellaiset saavutettiin pitkässä, koko kauden kestävässä sarjassa. Aiemmin on ikäluokkien lopputurnauksista otettu mitaleita mutta näin laajassa sarjassa mitali lienee ensimmäinen.

Sarjan lopputulokset löytyy täältä:

T18 SM (palloliitto.fi)

Unitedille mitalin saavuttamiseen vaadittiin vähintään tasapeli. Ottelu sai joukkueemme kannalta harmillisen alun kun HJK:lle vihellettiin hiukan halpa pilkku jo kuudennella minuutilla. Kerttu Sarelius ei erehtynyt ja peli 0-1. Takaa-ajoasema taisi herättää joukkueen ja poistaa pahimman jännityksen. Peli alkoi näyttää paremmalta ja 36 minuutin kohdalla Nenet Seifullan upea kaukolaukaus tasoitti pelin 1-1. Lisähelpotusta tilanteeseen toi HJK:lle ensimmäisen puoliajan loppupuolella annettu punainen kortti (toinen keltainen). Kova mutta oikea tuomio molemmissa korteissa. Tytöt taistelivat hienosti ottelun loppuun asti ja molemmat joukkueet taisivat olla yhtä tyytyväisiä tasuriin. Näin Valtti Unitedille hienosti pronssiset mitalit kaulaan.