T06 Valtti/United YJ hopealle Laura Kalmari-SM-lopputurnauksessa

9.8.2021

T15 Suomen mestaruudesta pelattiin 5-8.8 Seinäjoella järjestetyssä Laura Kalmari-turnauksessa. T06 United (Valtin, TiPSin, PPJn sekä I-HK:n yhteisjoukkue) saavutti historiansa merkittävimmän saavutuksen pelaamalla itsensä finaaliin ja hopeamitaleille.

Laura Kalmari -lopputurnaus (palloliitto.fi)

Hiukan nihkeä ja vammojen sävyttämä kevätkausi ei ollut paras mahdollinen lähtökohta menestykselle SM-turnauksessa. Onneksi pahimmista vammoista oli jo toivuttu ja joukkue luottavainen. Taustalla kuitenkin erinomainen viime vuosi.

Alkusarjassa joukkue sai vastaansa kolme Veikkausliiga-joukkuetta (kaksi Kansallisesta liigasta): kotijoukkue SJK, Ilves ja KuPS. SJK kaatui 4-1 ja Ilves 3-0. Kun KuPS-ottelu United-hallinnasta huolimatta päättyi 0-0 riitti tulokset varmistamaan tytöille A-lohkon voiton.

Ensimmäinen jatko-ottelu ONSia vastaan olikin sitten todella haastava. Joukkue siirtyi hienosti 2-0- johtoon ensimmäisellä puoliajalla mutta menetti otteensa ONSin saatua kavennuksen juuri ennen puoliaikaa. Toisen puoliajan painostuksen tuloksena vastustaja vielä tasoitti ja jouduimme jatkoajalle (2x10min). Toisella jatkoaikapuoliskolla saimme helpottavan 3-2-maalin, joka riitti välieräpaikkaan.

Välieriin selviytyivät Unitedin lisäksi HJK, FC Espoo sekä Peltirumpu. Kaikki Eteläisen alueen Liigajoukkueita, joten Etelä-Suomen panos turnauksessa oli merkittävä. Unitedin vastustajaksi valikoitui vanha tuttu FC Espoo, joka oli omasta puolivälierästään selvinnyt huomattavasti helpommalla kuin meidän joukkue, joka aamupäivällä joutui uurastamaan 80 minuuttia. Välierä oli Unitedille turnauksen ehkäpä paras peli ja 2-0-voittolukemilla varmistui paikka upealla OmaSP Stadionilla pelattavaan finaaliin.

Finaalissa vastaan asettui kukas muukaan kuin HJK. Ehkä matkan uupumus alkoi jo näkyä sen verran, että emme pystyneet pelaamaan tarvittavaa turnauksen parasta peliämme. Näin lopputulemana oli 0-1 tappio ja syvä pettymys ja "pelkät" hopeiset mitalit kaulaan.

Kuten tapana on, on tappion kalkki karvas, etenkin kun sen joutuu turnausfinaalissa kokemaan. Tapana on kuitenkin myös, että pienen ajan kuluttua hopeinenkin mitali alkaa maistua hyvältä ja uskon näin myös käyneen muutaman tunnin suruajan jälkeen.

Valtin, ja uskon myös muiden yhteistyöseurojen, mittakaavassa saavutus on täysin poikkeuksellinen. En tiedä minkä verran Suomen mestaruus-mitaleita seurat aiemmin ovat ansainneet. Ei kovin montaa varmastikaan. Samalla mitalisija on hieno huipentuma ensi kaudella B-tyttöihin siirtyvälle ryhmälle.

Valtti onnittelee lämpimästi kaikkia tyttöjä ja taustoja seurataustasta riippumatta!