Muistatko tämän lehden?

Kennet Holmström
9.9.2015

Valtti-lehti vuodelta 1955
Valtti-lehti vuodelta 1955

Vartiokylän 50-luvun nuorten tapaamisessa häivähdys Valtti-historiaa

Viime infokirjeessä korostimme sitä myötätuulta, jossa seura tällä hetkellä purjehtii. Seuran tila on tällä hetkellä mainio ja toimihenkilöitä katsoessa voin vakuuttaa, että toiminta on myös hyvissä käsissä.

Mutta samalla on mielestäni upeaa, että meillä on myös pitkä historia. Valttifestissä juttelin 80-90-luvulla seurassa toimineiden kanssa ja tänään sain mahdollisuuden kertoa seuran nykytilasta 40-50-luvun valttilaisten kanssa. Kuinka monta sukupolvea valttilaisia onkaan!

Vartiokylän 50-luvun nuoret ovat kokoontuneet vuosittain ja tällä kertaa pääsin mukaan Puotilan Kartanolle tutustumaan näihin ikivalttilaisiin. Oli kunnia saada kätellä seuran perustajan Aatto Tolinin leskeä ja kuulla tarinoita siitä, millaista meno oli sotavuosien jälkeen. Samalla huomasin taas kerran kuinka pieni maailma on, kun osa läsnäolijoista tajusi tuntevansa isäni, setäni ja isoisäni. Oli siellä jopa isäni ja setäni Hammerfest-reissun matkakumppanikin paikalla... Reissu, josta olen kuullut pienestä pitäen ja nyt sitten vähän tarinaa eri muistista.

Eräällä kävijällä oli mukanaan myös Valtti-lehti vuodelta 1955. Kuka muistaa tuon lehden??

Ryhmän terveiset seuralle oli, että hyvää työtä tehdään edelleen ja arvostivat kovasti että luodaan uutta historiaa menneen jatkoksi.

-Kennu