2023 marraskuu

Moikka, 

Kai se on hyväksyttävä, että talvi alkaa olla täällä. Ensimmäiset kenttähaasteet on jo kohdattu ja ekat auraukset tehty. Toivotaan kentänhoidollisesti mahdollisimman suotuisaa talvea - toisin kuin pari edellistä ovat olleet. 

Muutama tiedotettava asia heti alkuun:

Seuran syyskokous pidetään 27.11 klo 1830. Tästä laitoinkin jo aiemmin erillisen kutsun. 

Seuran kauden päättäjäiset juhlitaan 8.12 klo 18 alkaen Vartiokylän työväentalolla. 

Herttoniemenrannan kenttä on saanut uuden nimen. Jatkossa kenttä tunnetaan PuuhaPark Areenana. Tämä tulee näkymään ainakin kentälle tulevissa mainoksissa ja jatkossa myös Palloliiton otteluohjelmissa. 

Uutena juttuna tulee myös luopuminen Jalkkis-järjestelmästä ja uuden myClubin käyttöönotto. Jalkkis on palvelut meitä jo lähemmäs 15 vuotta mutta nyt on aika siirtyä uuteen, meitä paremmin palvelevaan myClubiin. Käytännössä kaikki seuran laskut laskutetaan vielä tämän vuoden loppuun jalkkiksen kautta, jolloin saamme, seura ja joukkueet, helposti tilinpäätökset tehtyä sieltä. Vastaavasti tullaan sitten kaikki vuoden 2024 laskut laskuttamaan myClubin kautta. Osa joukkueista on jo siirretty käyttämään myClubia ja askel kerrallaan siirräämme kaikki joukkueemme uuteen ja uljaaseen järjestelmään. 

Koska aloitin toteamalla talven olevan käsillä ajattelin, että avaisin myös vähän talvista kentänhoitoprosessiamme. Toivottavasti saadaan siten ymmärrystä laajennettua miten talviolosuhteitamme hoidetaan ja mitkä ovat keskeisimmät haasteet. Kentän lämmityshän maksaa 500-800€/vuorokausi, joten on ymmärrettävää, ettemme ole hanat auki kuin varsin täsmäytetysti sääolojen mukaisesti. Parin edellisen talven osalta suurin haaste on ollut kovaa pakkasta edeltävät runsaat sateet. Näihin ei lämmitysjärjestelmä tuo kovinkaan paljon lohtua kun vesi jäätyy pintaan lähes saman tien tullessaan. Ja jäätyneen kentän sulattaminen viekin sitten paljon energiaa. 

Lumen osalta tilanne on helpompi, vaikkakin työläämpi. Meillä on oma huoltomies Jan, joka oman työn ohella pääasiassa hoitaa auraustamme. Back upina meillä on sitten vielä muutama auraustuki, jota ollaan kehitetty viime vuosina sillä ajatuksella, että aina saataisi mahdollisimman pian auraus hoitumaan. Aurauksen osalta on kuitenkin muistettava, että pääasiassa emme auraa kenttää jos kentällä on treenejä. Päällimmäisenä syynä tietysti turvallisuus ja sekundäärisesti joutuisimme perumaan käynnissä olevat treenit. On tietysti haastavaa arvioida missä kohtaa kenttä on jo niin huono, että treenit peruttaisi muutenkin. Ja auttaako kesken päivän auraaminen jos lunta tulee sakeasti. Mikäli kentällä on vain yhdet treenit saatamme aurata kentän toisen puolen ja sitten vaihtaa joukkueen kanssa paikkoja. Olisi joka tapauksessa hyvä harrastajien ymmärtää, että talvi on talvi eikä kentänhoitajat katoksi muutu vaikka halua olisikin. Normaalina talvena harjoitusolosuhteemme ovat kuitenkin varsin mainiot. Sinnitellään siis tämäkin talvi kohti lämmittävää kevätaurinkoa!

Talviolosuhteisiin liittyy myös kentän jäädyttäminen, joka alkaa aikaisintaan 16.12, jolloin sopimuksemme talven osalta päättyy Puotilan kentällä A ja palaamme viimeistään 1.4 taas sitä ja Herttoniemenrannan kenttää käyttämään. Puotila B ja C ovat ympärivuotisessa käytössä. 

Kaiken kaikkiaan seura elää ja voi oikein hyvin. Taloustilanteemme on oikein hyvällä mallilla, pelipassimäärältämme ollaan taas Suomen Top 10:ssä ja uudelle kaudelle saimme muutamia innokkaita uusia valmentajia joukkoomme ja kokeneemmat konkarimme ovat hyvin sitoutuneita kehittämään seuraa. Tästä on oikein hyvä lähteä uuteen kauteen. 

Kiitos kaikille valttilaisille mukanaolosta! Hyvää loppuvuotta toivottaen, 

Kennu