Me olemme Valtti!

Puotinkylän Valtti ry on perustettu vuonna 1946, vuonna 2021 vietimme 75-vuotisjuhlaa. Valtilla on jäseniä noin 1400. Suurin harrastajamäärä on jalkapallossa, lisenssipelaajia on yli 1000. Toisena lajina on salibandy, jossa harrastajia noin 100. Aiemmin lajeja on ollut useampia, yleisurheilusta hiihtoon ja suunnistuksesta voimannostoon.

Valtti tarjoaa toimintaa kirjaimellisesti kaikenikäisille. Seurassa on jo monen vuoden ajan ollut liikkaritoimintaa, vahvin osa-alueemme on juniorijalkapallo ja lisäksi meillä on jalkapallossa ja salibandyssä aikuis- ja ikämiesjoukkueita, joten toimintaa on todellakin jokaiselle ikävuodelle.

Laajan toiminnan tuloksena olemmekin saavuttaneet Tähtiseurastatuksen ensimmäisenä itähelsinkiläisenä seurana.

Harrastajamäärämme ovat edelleen vahvassa kasvussa. Olemme systemaattisesti panostaneet laatuun sekä valmennuksessa, että seuratoiminnassa. Seurassa on 9 päätoimista työntekijää ja runsaasti osa-aikaisia valmentajia. Pyrimme siihen, että jokaisessa seuran juniori-ikäluokassa on seuratyöntekijä mukana valmennuksessa. Näin varmistamme seurajohtoisuuden ja valmennuslinjan toteutuksen läpi seuran.

Panostuksemme ei ole kohdistunut pelkästään henkilökuntaan vaan merkittävin kohde on toki ollut Puotilan tekonurmikentän rakentaminen. Olimme ensimmäisiä seuroja Helsingissä, joka rakensi oman täysimittaisen tekonurmikentän. Aiemmin oli jo 2/3 kentästä rakennettu lämmitysmahdollisuus ja alueen vihreäksi saanti takaa nykyään seuramme jäsenille huippuolosuhteet ympäri vuoden. Seuran toimisto sijaitsee kentän huoltorakennuksessa. Aluetta hoidetaan yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa ja kaupunki on tietysti ollut erinomaisten olosuhteiden mahdollistaja, josta seura on erittäin kiitollinen.

Jalkapallossa tavoitteemme on ensisijaisesti mahdollistaa lajin harrastaminen kaikille futiksesta kiinnostuneille. Haluamme myös olla kilpailukykyisiä ja tavoitteemme on jokaisessa ikäluokassa pelata piirin ylintä tasoa ja vanhemmissa junioreissa mahdollisimman lähellä Suomen huippua. Olemme viime vuosien aikana selkeästi lisänneet kilpailullisuutta kuitenkaan unohtamatta laajaa harrastepohjaa. Emme näe, että kilpa- ja harrastetasot olisivat ristiriidassa toistensa kanssa. Kaikki pelaa, omalla tasollaan. Pyrimme myös tekemään yhteistyötä halukkaiden lähiseurojen kanssa sekä kilpa-, että harrastetasolla.

Salibandytoiminta alkoi 1990-luvun alusta. Aluksi lajia harrasti talviharjoittelumuotona muutama juniori-ikäluokka. Laji toimikin parin vuoden ajan jalkapallojaoston alaisuudessa, kunnes vuonna 1996 tperustettiin salobandyjaosto. Pelaajien innostuttua lajiin ja sen harrastajamäärän lisääntyessä harjoittelemaan päästiin tosissaan. Salibandyssa toimintamme keskittyy miesten joukkueisiin ja naisten harrasteryhmään sekä miesten seniorijoukkueeseen. Lue lisää Valtin salibandystä www.valttisb.net

Valtin menestys on aina perustunut suureen joukkoon innostuneita vapaaehtoistyöntekijöitä. Seuran menestyksen ja kasvun perusta on innostuneet ja asiansa osaavat vapaaehtoiset toimijat. Kaikille riittää töitä. Seura huolehtii kaikille asianmukaisen ja tarvittavan koulutuksen. Pyrimme myös tukemaan pelaajiemme tuomari- ja valmennuskoulutusta ja mukavasti näitä nuoria onkin saatu laajemmin seuratoimijoiksi.

Seuramme arvot ovat:

Liikuntaa kaikille – kaikki pelaa omalla tasollaan

Kilpailullisuus – Toimintamme on tavoitteellista kaikilla tasoilla.

Yhteisöllisyys – olemme jatkuvasti näkyvillä toiminta-alueellamme

Iloisuus – Valtissa pelaaminen on kivaa!

Monipuolisuus – Valtissa suhtaudumme myönteisesti muiden lajien harrastamiseen.
Tervetuloa liikkumaan hyvässä seurassa!