Joukkueen säännöt

VALTTI P14-JOUKKUEEN YHTEISET SÄÄNNÖT

Joukkueen  säännöt

MEIDÄN JOUKKUEESSAMME

1.      pidetään aina kivaa harjoituksissa ja peleissä

2.      Ollaan kaikkien kavereita

3.      Ollaan kilttejä ja ystävällisiä kaikille

4.      Kannustetaan, tsempataan ja autetaan toisiamme

5.      pelataan tiimipeliä ja syötellään kavereille

MEIDÄN JOUKKUEESSAMME EI

6.      kiusata ketään

7.      potkita kavereiden palloja pois

8.      haukuta tai puhuta huonoa toisista

9.      tönitä, lyödä, ärsytetä tai potkita ketään

10.   ei kiroilla tai puhuta rumasti

KUN TULEN HARJOITUKSIIN TAI PELIIN

11.   olen ajoissa paikalla varusteet päällä

12.   Kuuntelen häiritsemättä, kun valmentaja antaa ohjeet

13.   Keskityn siihen mitä tehdään ja yritän aina parhaani

14.   Kerron valmentajalle, jos en ymmärtänyt mitä pitää tehdä

15.   En riehu, hölmöile tai säntäile

16.   annan kaikille keskittymisrauhan

17.   en häiritse toisten harjoittelua

18.   huolehdin omista varusteistani

19.   jätän kännykän kotiin tai reppuun


20.   muistan aina, että olen hyvä juuri sellaisena kun olen 
ja todella tärkeä osa joukkuettamme ❤!

________________________________________

Vanhempien säännöt

 1. Vanhemmat ovat vastuussa siitä, että pelaaja tulee ajoissa harjoituksiin ja peleihin. Osallistumisesta tai poissaolosta ilmoitetaan (myClub:issa) hyvissä ajoin
   
  • Harjoituksiin ilmoittaudutaan viimeistään 24h ennen harjoituksia. Jos ilmoittautuminen unohtuu poikkeuksellisesti, voit laittaa viestin osallistumisesta suoraan joukkueenjohtajalle.
    
  • Pelien ja turnauksien osalta, ilmoittautumisen tarkka määräaika ilmoitetaan jalkkiksessa tapahtuman yhteydessä, mutta ilmoittautuminen viimeistään 2 vrk ennen peliä tai turnausta.
    
  • Saman päivän poissaoloista laitetaan viesti vastuuvalmentajalle tai joukkueenjohtajalle.
    
 2. Vanhemmat huolehtivat, että lapsi ja tapahtumiin lapsen mukana saapuvat henkilöt osallistuvat joukkueen tapahtumiin terveinä. Muistetaan toipua rauhassa ennen urheilun pariin palaamista.
   
 3. Vanhemmat pitävät huolta, että pelaajalla on asianmukainen varustus harjoituksissa ja peleissä.
   
 4. Harjoituksissa ja peleissä pelaajia ohjaavat valmentajat. Lapsille annetaan keskittymisrauha osallistua peliin valmentajien/peluuttajien ohjauksessa. Peleissä vanhemmat kannustavat eri puolelta kenttää kuin joukkueen vaihtopenkki.
   
 5. Peleissä kannustamme koko joukkuetta. Emme huuda ohjeita kentän laidalta emmekä arvostele tuomaria, pelaajia tai valmentajia (emme omia emmekä vastustajia).
   
 6. Vanhemmat ovat omalla käytöksellään esimerkkinä sekä kentällä, että sen ulkopuolella. Emme tule joukkueen tapahtumiin alkoholin vaikutuksen alaisena, emmekä myöskään tupakoi joukkueen tai kenttien läheisyydessä.
   
 7. Kannustamme lapsia omatoimiseenkin harjoitteluun.


Säännöt vanhempien ja joukkueen-/valmennusjohdon välille

 1. Kaikilla on mahdollisuus vaikuttaa omalla mielipiteellään ja osallistua konkreettisesti joukkueen toiminnan kehittämiseen. Mielipiteiden ja kehitysideoita kerätään joukkueenjohdon toimesta säännöllisesti sähköpostilla sekä vähintään 2 kertaa vuodessa pidettävissä vanhempainkokouksissa.
   
 2. Kaikki kunnioittavat sovittua työnjakoa joukkueen johtamisessa, valmentamisessa, huoltamisessa, muussa tukemisessa ja kannustamisessa. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että valmentajien annetaan keskittyä valmentamiseen, peluutukseen ja pelin kehittämiseen, rahastonhoitajan joukkueen taloudenhoitoon jne.
   
 3. Kaikki mahdollinen palaute vanhemmilta joukkueenjohdolle ja valmennukselle pyritään antamaan rakentavasti, mutta kuitenkin mahdollisimman suoraan ja nopeasti tarvittavan reagoinnin varmistamiseksi. Pääasiassa viestinvälittäjänä vanhempien ja valmennuksen välillä toimii joukkueenjohtaja. Joukkueenjohto ja valmennus sitoutuvat aina vastaamaan kaikkeen saamaansa palautteeseen.
   
 4. Sitoudumme välittämään mahdollisimman paljon pelaajien omaa palautetta valmennukselle ja joukkueenjohdolle. Palautteen antamisen ja valmennuksen tueksi, tutustutaan Palloliiton Tunne Pelaajasi –työkaluun.
   
 5. Joukkueenjohto sitoutuu viestittämään kaikista joukkuetta ja valmennusta koskevista asioista aktiivisesti ja mahdollisimman ennakoivasti pelaajia sekä vanhempia.
   
 6. Valmentajat, joukkueenjohto ja vanhemmat puhuvat joukkueen toiminnasta julkisesti (mukaan lukien omien lastensa kuullen) mahdollisimman positiivisesti ja sitä kautta itse rakentavat myönteistä ilmapiiriä joukkueelle. Mahdollinen kritiikki välitetään kohdan 3 mukaisesti mahdollisimman suoraan joukkueenjohdolle tarvittavia muutostoimia varten.
   
 7. Kaikki sitoutuvat puuttumaan välittömästi havaitsemaansa kiusaamiseen tai muuhun epäasialliseen käytökseen. Vakavammissa tapauksissa informoidaan heti myös joukkueen paikalla olevia toimihenkilöitä ja joukkueenjohtajaa.


Joukkueen/Valmennuksen säännöt (pelaajien suuntaan)

 1. Peliaikaa jaetaan tasaisesti. Peliminuutit tasaantuvat kauden aikana. Harjoitusaktiivisuus voi kuitenkin vaikuttaa peliaikaan.
   
 2. Suhtaudumme myönteisesti muiden lajien harrastamiseen ja niistä aiheutuvia poissaoloja kunnioitetaan.
   
 3. Valmennus on velvollinen huomioimaan joukkueen jokaisen jäsenen ja panostamaan jokaisen jäsenen jalkapallotaitojen kehitykseen tasapuolisesti.
   
 4. Positiivinen palaute pyritään antamaan julkisesti, muodossa mikä ja miksi jokin suoritus oli erityisen onnistunut ja rakentava palaute yksityisesti vain ohjauksen kohteena olevalle pelaajalle.
   
 5. Kaikessa ohjaamisessa on pyrittävä positiivisen vahvistamisen periaatteiden käyttämiseen eli kannustetaan toistamaan onnistumisia, kerrotaan mikä suoritus oli hyvä ja miksi ja vältetään virheiden kautta opettamista ja kieltämistä. (kurin pitäminen on eri asia kuin valmennuksellinen ohjaaminen taitoja opetettaessa).
   
 6. Mahdolliset kiistat tai ongelmatilanteet tulee ratkaista heti käymällä asia läpi ja keskustelemalla kaikkien osapuolien kanssa.