2023 toukokuu

Moikka kaikille!

Kesä lähenee ja kevätkausi on suunnilleen puolimatkassa. Kentillämme on ollut varsin hyvä käyttöaste. Treenejä ja pelejä tuntuu olevan koko ajan ja vilinää ja vilskettä riittää. 

Järjestämme seuran sääntömääräisen kevätkokouksen 31.5 klo 18 Puotilan kentän neukkarissa. Kokouksessa käydään läpi seuran sääntömääräiset asiat. Lämpimästi tervetuloa!

Kesäleirit lähestyvät yhtä rivakasti kuin kesälomakin. Vielä ehtii mukaan mutta nyt pitää jo pikaisesti ilmoittautua! Leirithän palloillaan Puotilassa 5.6 alkaen. Helpoiten ilmoittaudut mukaan aiemmissa uutisissa löytyvästä infoviestistä. 

Kenttien osalta sellaista infoa, että etenkin Puotilassa on vielä työn alla kumirouheen palauttaminen kentälle (Herttoniemenrantaahan ei aurata juurikaan, joten siellä ei tätä haastetta). Lumien sulaminen viivästyi hieman ja päälle tuli traktorin lainaus toiselle stadin kentälle, joten siksi ympäristö vielä hieman mustana. Pyrimme palauttamaan suurimman osan takaisin kentälle pian. Osa rouheesta jää toki sivulle odottamaan tulevia tarpeita sillä osa kentän sivulla olevasta rouheesta on ylijäämää vanhasta matosta. Nuo vanhat rullathan lähtivät mm. Porin, Kaarinaan ja Latviaan paintball-käyttöön. 

Kentät ovat hyvässä kunnossa ja molemmille uutuutena on nyt syöttöpenkit, joita hankimme muistaakseni viisi kappaletta molemmille kentille. Tulossa on myös puhdistautumisapaikat, joilla on tärkeää harjata kengät poistuttaessa kentiltä. Vältetään kumirouheen poistumista kentältä ja luontoon. Ja hankittiinhan me kaksi uutta pikkumaaliakin Herttoniemenrantaan, joten nyt siellä tuonkin osalta parempi varustetaso. Niin ja Puotilasta löytyy nykyään myös muuriukkoja tai -akkoja. Näitä käytetään varmaan vain valmentajan valvonnassa mutta nyt siis pääsee vapareita treenaamaan... 

Sarjapelien osalta on Valtilla mennyt alku oikein mukavasti. Miesten edustus takelteli hiukan alussa mutta on löytänyt oman tasonsa ja taistelee nyt kärkisijoista lohkossaan. Myös Nelosessa ja Vitosessa pelaavat joukkueemme ovat aloittaneet mukavasti ja junioripelaajien kasvattaminen aikuisten peleihin on onnistunut mainiosti kun hyvinkin nuoret juniorimme ovat saaneet hienoja onnistumisia aikuisten peleissä. 

Erittäin mielenkiintoisena pidän A-poikiemme joukkuetta, joilla selkeä tavoite nousta Ykköseen. Huipputasaisen sarjan sijamme on tällä hetkellä vasta seitsemäs mutta yhden ottelun vähemmän pelanneena nousemme voitolla jo kakkoseksi. Nousu tuossa sarjassa on ihan omissa käsissä. 

Nuorempien poikien ikäluokissa on P08 erinomaisissa asemissa Ykkösessä, P09 Kakkosen lohkojohdossa, P10 Ykkösen viides eli tuossa B-poikien alapuoliset ikäluokat vetävät erinomaisia tuloksia. Hienoa!

Naisten puolella edustus on aloittanut vahvasti Kakkosessa johtaen sarjaa puhtaalla pelillä. B-tytöissä alku on ollut haastava mutta uskon ehdottomasti että olemme menossa kohti parempaa. 

T08 on puolestaan tykittänyt menemään oikein mallikkaasti taistellen Laura Kalmari-turnauspaikasta ikäluokkansa Ykkösessä. Tytöt siellä lohkojohdossa mainioissa asemissa. 

T10 puolestaan taistelevat Kakkosen kärkipäässä. 

Kaiken kaikkiaan siis ollaan kivoilla sarjasijoilla tällä hetkellä ja kilpailullinen taso näyttää oikein hyvältä. Ykkösjoukkueiden alapuolella on tietysti paljon joukkueita eri ikäluokissa, jotka täydentävät toimintaa ja joissa pelaajat kärkkyvät pääsyä korkeammille tasoille. Näin pitääkin olla ja pelipassimäärämme näyttää oikein suotuisia lukemia tässä vaiheessa vuotta. Tavoite olisi ylittää 1400 pelipassin rajan tänä vuonna ja sementoida paikkamme Suomen top 10:ssä. 

Lopuksi mainostan vielä noita edustusjoukkueiden kotipelejä. Täytetään katsomot sekä miesten että naisten peleissä. Pelataan hyvällä tasolla ja ollaan pyritty siihen, että naiset pelaa kotipelinsä keskiviikkoiltaisin ja miehet perjantaisin. Nämä juhlapäivät on makeita tapahtumia, joten tulkaa paikalle kannustamaan kotijoukkueet voittoon!

Kesänodotusta tasapuolisesti kaikille!


-Kennu