2022 toukokuu

Moi, 

Kevät saapui vihdoinkin sarjatoimintoineen. Lähes kaikki joukkueet ovat jo saaneet ensimmäiset pelinsä pelattua ja viimeiset joukkueet aloittavat kautensa pian. Hienoa. Viime talven kauheutta olen sadatellut aiemminkin eikä kevät tuntunut yhtään helpommalta. Koskaan aiemmin ei ole joutunut niin paljon uurastaa jotta kentän saa auki. Tänään katselin jäljellä olevia lumikasoja ja mietin, että tänä keväänä koululaiset ei kyllä pituutta hyppää. Noh, syksyllä sitten.

Sanotaan, että tiikeri tai seepra ei pääse raidoistaan. Me valttilaisetkaan emme. Mutta uskon, että kevään tapahtumien jälkeen kaikki valttilaiset ovat enemmän tai vähemmän sinikeltaisia sydämissään. Kevät on tuonut mukanaan hirvittävän surullisia tapahtumia mantereellamme ja osoittanut millaisia kauheuksia diktatuuri pahimmillaan saa aikaan. Toivon, että rikollinen pian saadaan Haagiin oikeuden eteen ja rauha palaisi Ukrainaan. 

Valttilaisittain kevät 2022 tullaan muistamaan iloisemmista tapahtumista. Olen saanut paljon aihetta uutisoida pelaajiemme maajoukkuetapahtumista ja kevään aikana maaotteluiden lähdettyä kunnolla käyntiin on usea pelaajamme päässyt maistamaan tuota herkkua. Pisteenä i:n päällä on TU17-EM-lopputurnaukseen päässyt Siiri Forsström, jonka toivomme saavan vastuuta Suomen maalilla. Olen saanut kunnian seurata hänen edesottamuksia usean vuoden ajan. Ikienerginen ja iloinen Siiri on erinomainen esimerkki liikunnasta nauttivasta urheilijasta, jolle pelaaminen ja treenaaminen on intohimo. Monesti törmää pelaajiin tai perheisiin, jotka kokee, että lapsen pitäisi pelata ylemmällä tasolla eikä ehkä edes suostu pelaamaan alemman tason pelissä. Siiri on aina pelannut kun on saanut. Tasosta tai tapahtumasta riippumatta. Maalissa tai kenttäpelaajana - kaikki käy. Kunhan saa pelata. Toivotan Siirille menestystä EM-turnaukseen ja uralleen muutenkin. 

Samaan hengenvetoon on toki mainittava että samaisissa EM-kisoissa pelaa myös Helmi Raijas, joka myös on usean vuoden valttilainen. Viime vuonna matka vei lukion koulujoukkueeseen mutta peukkumme on yhtä lailla pystyssä Helmin menestykselle.

Huhtikuun puolivälissä pääsiäisen tienoilla sain pienen loman pidettyä ja jottei jalkapallo unohtuisi suuntasimme Walesiin seuraamaan TU16-ikäluokan ensimmäisiä maaotteluita. On tosi mielenkiintoista katsoa junnumaaotteluita ja nähdä muiden maiden tasoa. On monesti vaikea arvioida missä itse menee näkemättä muiden maiden tasoa. Suomi kohtasi turnauksessa isäntämaan, Tanskan ja Sveitsin. Wales kaatui helposti mutta muilta saimme hiukan jalkapallo-oppia. Huippumaita vastaan pitää onnistua täydellisesti, jotta pystymme menestymään. Varsin lähellä Euroopan kärkeä ollaan - ainakin tässä ikävaiheessa. 

Kun on paljon tullut nostettua esille tyttöpelaajiamme on varmasti paikallaan muistella tämän kevään kuuminta ex-valttilaista eli Casper Terhoa. Cassuhan pelasi useamman vuoden Valtissa junnuna ja on edelleen aika junnuna noussut HJK liigamiehistön kirkkaimpaan kärkeen. Cassu menee oikeastaan ihan samaan kategoriaan Siiri Forsströmin kanssa. Valtava määrä monipuolista liikuntaa pienestä pitäen. Näillä eväillä saldona Veikkausliigassa tällä hetkellä 6 peliä 2+1 pisteillä. Tsemppiä Cassu kauteen!

Myös naisten Kansalliseen liigaan on saatu keväällä ikivalttilainen eli Oona Jääskeläinen. Oona on ryminällä murtautunut HPSn avaukseen ja ehtinyt jo viidessä pelissä iskemään kaksi häkkiä. Jatka Oona samaan malliin!

Seuralle nuorten pelaajien menestysmarssi on tietysti upea asia ja monelle valmentajallemme kuuluu tästä sulka hattuun. On iso palkinto valmentajille nähdä, että ne valtavat kentällä vietetyt tuntimäärät tuottavat tulosta myös huippu-urheilun puolella. Vaakakupin toisella puolella on tietysti urheilullisen elämäntavan opettaminen ihan jokaiselle harrastajalle ja jokaisen oman huipun löytäminen. 

Kenttähankkeemme etenee kivasti. Mitään viivettä ei ainakaan vielä ole tietooni tullut. Herttoniemenranta kesäkuussa ja Puotila heinäkuussa. Puotilan maalienkorjaus piti tulla jo tällä viikolla mutta jäänee ensi viikkoon. Maalit on joka tapauksessa jo tsekattu ja korjaustarpeet tunnistettu. Myös molempien kenttien valaistus uusitaan, joten toivotaan, että tämä puoli saadaan nyt vihdoin kuntoon. 

Kesäleireille ehtii vielä mukaan. Laittakaapa ilmoittautumisia tulemaan, mikäli vielä haluatte lapsenne mukaan leirille. 

Toivotaan kaikille oikein hyvää fudiskautta!

-Kennu