2021 joulukuu

Moi, 

Uusi vuosi lähenee lujaa vauhtia. Muutama päivä enää vanhaa jäljellä. Viime infokirjeessä katsahdin menneeseen vuoteen, joten lienee paikallaan tällä kertaa puhua tulevasta. 

Istuskelen tässä iltaa päivystellen Puotilassa. Kentällä vielä näin iltauutisten aikaan jonkin verran luistelijoita ja muutama palloilijakin. Pidän arvokkaana, että meillä on niin hieno kenttä Puotilassa hallinnoitavanamme. Väkisinkin ajatus karkaa kohti ensi kesää ja Herttoniemenrantaan tulevaan uuteen kenttään. Valtin olosuhteet kerralla tuplaantuvat (lähes) ja saamme runsaasti lisää prime time aikoja. Pystymme jatkossa myös levittäytymään ihan uudella tavalla isommalle alueelle. Uskon, että treeneihin saadaan myös parempi rauha harjoitella entistä tehokkaammin. Ristitään nyt vielä kädet ja toivotaan, että hanke menee läpi kaikissa instansseissa. Näen, että Valtti ottaa parempien olosuhteiden myötä taas uuden askelen entistä laadukkaammaksi seuraksi. 

Tuohon laatuun liittyy toinen tärkeä ajatus tulevasta kaudesta. Olemme toimistolla puhuneet kunnianhimoisesta projektista ensi vuodelle eli laajamittaisesta toimihenkilöiden kouluttamisesta. Totta kai aina ennenkin on koulutettu mutta tavoitteena olisi panostaa valttilaisten toimintatapojen entistä selkeämpään kirjaamiseen ja käyttöönottoon. Meidän pitää varmistaa, että jokainen seuran toiminnassa mukana oleva on tietoinen miten missäkin tehtävässä toimitaan ja että olemme kaikki ylpeitä valttilaisia. Ylpeys tulee pitkälti siitä, että teemme asiat hyvin ja itsekin tiedämme sen. 

Myös edustusjoukkueiden tapahtumiin tulemme panostamaan entistä enemmän. Jokaisen seuran juhlapäivä tulee olla kun edustusjoukkue pelaa kotipelinsä. Sen pitää myös näkyä niin katsojille, toimihenkilöille kuin pelaajillekin. Haluan, että jokainen edustusjoukkuepelaaja tuntee että seura arvostaa häntä ja että kaikki junioripelaajat haluavat joskus tavoitella edustusjoukkuepaikkaa itselleen. Meillä on käsillämme kohtalaiset sarjapaikat, joista olemme ponnistamassa ylöspäin - sen uskallan luvata. Ei ole kovinkaan pitkä matka siihen, että voimme todeta, että meillä on erinomaiset sarjapaikat. Sitä kohti siis!

Iso asia tulee myös olemaan muiden aikuisjoukkueiden toiminnan parantaminen ja kehittäminen. Ihan ensivaiheessa panostamme miesten joukkueiden toimivuuteen. Valtti/2 nousi Neloseen ja sitä kautta meillä on tarvetta käynnistää uuden joukkueen toiminta Kutosessa (johon saa suoraan ilmoittautua). Nämä edustuksen alapuolella olevat tasot on tärkeitä myös junnupelaajiemme jalkauttamiseen aikuispeleihin. Katsotaan miten onnistumme. Naisten edustuksen alapuolella tilanne on hiukan erilainen kun suurin osa pelaajista pelaa vielä B-tyttöjen sarjoja mutta pienellä viiveellä olisi tärkeää saada myös tänne ns. virallinen kakkosjoukkue. Sekä miehissä, että naisissa on toki muitakin joukkueita mutta tarkoitan nimenomaan ei-kaveriporukkaa, joista seura saisi jonkinlaisen edarin farmin, josta pystyy ponnistamaan ylöspäin. 

Futsalkausihan oikeastaan aina käynnistää uuden kauden mutta pian alkaakin jo B-tyttöjen SM-karsinta - tammikuun lopussa. Suomen cupkin taisi pyörähtää keväällä käyntiin ennen varsinaisia sarjoja. Ihan tarkkaa aikataulua en tuolle muista mutta askel kerrallaan tässä väkisinkin mennään kohti uutta kesää. 

21.12 taisi olla vuoden pimein päivä, joten "valoa päin" voidaan huudahtaa kuten Hieno Åhlgreen aikoinaan. Alkutalvi on ollut aika vilpoisa ja ilmeisesti pakkaspäivistä saadaan nauttia vielä jonkin aikaa. Samalla kevättä kohti mentäessä puseroon hiipii lisää intoa tulevaa kautta koskien. Kaikki kiva on taas pian käsillämme. 

Tehdään yhdessä Valtti-vuodesta 2022 parempi kuin ikinä. Uskon, että meillä on siihen hyvät eväät.

Oikein leppoisia loppuvuoden päiviä kaikille ja parasta mahdollista vuotta 2022!

-Kennu