2022 helmikuu

Moi, 

Aurinko paistaa, suorastaan porottaa (kirjoitin tämän alun pari päivää sitten - tilanne vähän muuttunut...) Viime infokirjeessä taisin olla jo kevättunnelmissa - tänään vielä enemmän. 

Kenttäasiat ovat olleet tapetilla monessa mielessä jo pidemmän aikaa. Sekä hyvässä että pahassa. Kaikki käyttäjät ovat päässeet nauttimaan Puotilan "huippukuntoisesta" kentästä, etenkin nyt kevättalvella. Olen erittäin pahoillani kentän kunnosta. Tänä talvena on osunut kohdalleen suunnilleen kaikki mahdolliset talvikenttien kuntoa tappavat seikat. Puotilan kenttä ei ole ikinä olla näin huonossa kunnossa. Tähän vaikuttaneet seikat lyhykäisyydessään on syksyn lämmitysjärjestelmän ongelmat (emme päässeet ajallaan kuivaamaan kenttää tapamme mukaisesti), aikaiset talvipakkaset, jotka aiheuttivat aikaisen routimisen, sateet, joita on seurannut pakkaskelit sekä vanhan maton heikko vedenimukyky. Olen paljon miettinyt keinoja, joilla saisi kentän kuntoon mutta koska sääennusteet ovat toistuvasti luvanneet sadetta + pakkasta on mielestäni ollut turha tehdä kalliita ratkaisuja lyhytaikaisen edun nimissä. Lähipäivät lupaavat onneksi leudompaa mutta samalla järkyttävän määrän sadetta. Jää nähtäväksi mitä sieltä loppujen lopuksi tulee mutta parhaamme teemme, jotta kenttä saataisi kuntoon kohtalaisilla taloudellisilla panostuksilla. Tässä kohtaa on paikallaan kiittää liikuntaviraston Akia ja omaa huoltomiestämme Jania niistä ponnistuksista, joita he ovat tehneet olosuhteiden parantamiseksi. 

Ongelmat eivät tietenkään osu pelkästään Puotilaan vaan kyllä kaikki kentät ovat olleet helisemässä ja vertaistukea on saatu etelän olosuhderyhmän whatsappistä. Paljon on päivitelty tämän vuoden talvea ja vinkkejä jaeltu mitä olisi tehtävissä. 

Moni on varmaan miettinyt miten Vuosaaren Kartanon kenttä on niin hyvässä kuosissa mutta meidän lämmitetty kenttä tämän näköinen. Vastaus on yksinkertaisesti raha. Kaupungilla on yksittäistä seuraa paremmin varaa grillata kenttäänsä. Uskon, että valttilaiset kyllä viime kädessä valitsisivat meidän laskut kaupungin laskujen sijaan, mikäli valinnan edessä oltaisi. 

Mutta siirrytään mukavampiin olosuhdeuutisiin. Herttoniemenrannan liikuntapuiston kenttähanke edistyy mukavasti. Hanke toteutetaan yhdessä Kulosaaren jalkapalloseura KulPSin kanssa ja jos kaikki menee nappiin niin potkitaan tuolla palloa vihreällä veralla jo kesäkuun loppupuolella. Uusi kenttä tuo meille runsaasti lisää prime time-treenivuoroja ja helpottaa merkittävästi työntekijöiden työvuorosuunnittelua. Lisäksi joukkueemme saa lisää tilaa harjoitella ja myös rauhallisempaa treeniaikaa. Tietysti tulevaisuutta ajatellen kaksi hallinnassamme olevaa kenttää tuo mielenkiintoisen aspektin myös turnausjärjestämiseen. 

Viime viikolla saimme myös pidettyä seuran ylimääräisen kokouksen, jossa päätimme talousarviomuutoksesta, jotta pääsemme Herttoniemenrannan kentän rakentamisen vanavedessä uusimaan myös Puotilan kentän. Totta kai kotipesäkin pitää olla kunnossa ja on mahtava juttu saada upouusi Puotila syksyksi käyttöön. Tavoiteaikataulu on että kenttä uusitaan heinäkuussa. Samalla tarkistetaan lämmitysjärjestelmän kunto ja ledivalotkin on jollain aikataululla tulossa, joten Puotilassa tullaan pian treenaamaan entistäkin hulppeammissa puitteissa. Niitä, joiden taloudellinen sydän näistä tiedoista pysähtyy, voin lohduttaa sillä, että olemme jo vuosia keränneet rahaa kentän uudistamiseen. Näin ollen seuran ja kenttäyhtiön talous pysyy elinvoimaisena vaikka likviditeetti toki hankkeista kärsii. Mikään ei ole ilmaista. Mitään merkittäviä hinnannousuja ei siis tämän tiimoilta ole luvassa. 

Puotilan uusimisen tiimoilta tulee vanhaa tekonurmea olemaan runsaasti tarjolla, joten kaikki halukkaat, jotka osansa kentästä haluavat, ovat lämpimästi tervetulleita hakemaan "omansa" pois. Kentän vanhan maton hävittäminen on kohtalaisen hintavaa, joten mikäli tiedossa on suomalaisia hiekkakenttiä, joita ilmaiseksi halutaan ehostaa, niin otan mielenkiinnolla vastaan ilmoituksia näistä. Ja tosiaan, jokainen joka haluaa osansa matosta voi palasensa hakea - ei kuitenkaan vielä!!

Valitettavasti vuosi toi myös mukanaan VW-yhteistyön loppumisen. Näin ollen meillä on pian kaksi kenttää, jotka kaipaavat uutta nimisponsoria. Näistäkin otan kiitollisena vastaan tiedot innokkaista yhteistyökumppaneista. Näkyvyys on aika hyvää yli 200000 vuosikäyttäjällä ja sponsorinimethän näkyvät myös otteluohjelmissa Palloliiton tulospalvelussa.

Valtti-maili juostaan 2.4 klo 11 alkaen. Tänä vuonna luokkia on kaksi eli pienten Vartti-maili sekä oikea Valtti-maili heti perään. Setti tulee olemaan hyvinkin samanlainen kuin viime vuonna mutta nyt tavoitteena on, että joukkueet lähtevät hölkälle isolla osanotolla ja tehdään tästä oikeasti iso tapahtuma. Jokainen hölkkääjä kartoittaa taas vähävaraiskassaamme. Näillä näkymin hölkkääjille taas luvassa ainakin juoma ja oheisohjelmana ajatuksena mahdollisuuksien mukaan taas järjestää kulttuurikävely Puotilan kartanon maisemissa sekä Pubivisa, joka tietysti sitouttaa meidät kaikki sitten terassille keväästä nauttimaan. Päivämäärä kannattaa siis laittaa muistiin ja kaikki mukaan hölkälle!

Lopuksi vielä perinteisistä kesäleireistä. Tulevana kesänä järjestämme Puotilassa leirit 6-17.6. Leiriviikon hinta on 100€/osallistuja. Mikäli ilmoittautuu kahdelle viikolle ennen 31.3 on hinta 160€. Leiri on tänä vuonna suunnattu 2009-2014-syntyneille pojille ja tytöille. Tytöt ovat yleensä Stadi cupissa ensimmäisen viikon, joten heille suosittelemme viikkoa 2. Leirillä taas vanhan mallin mukaisesti fudiksen lisäksi lämmin ruoka tarjolla päivän puolivälin tienoilla. Ilmoittautuminen avautuu piakkoin nettisivuillamme. 

Näillä eväillä kohti uutta kautta, joka jo ihan oikeasti pelienkin muodossa on lähtenyt käyntiin. Oikein hyvää keväänodotusta kaikille!

-Kennu