2021 marraskuu

Moi, 

Uusi kausi on nyt käsillä ja talven treenivuorot valmiina. Pallomyllyn- ja Kartanon kentän vuorot joulu-maaliskuu-ajalle saadaan vielä ensi viikolla, minkä jälkeen koko paketti talveksi on valmis.  

13.11 juhlitaan Valtin 75-vuotista taivalta juhlaillallisella Puotilan Kartanolla. Ilmoittautuminen meni jo umpeen mutta mikäli joku todellinen mattimyöhänen vielä mukaan haluaa niin yksittäisiä lisäyksiä voimme vielä tehdä. toimisto(a)valtti.info -osoitteeseen vikat ilmoittautumiset.

26.11 klo 18 pidetään jalkapallokauden päättäjäiset perinteisesti Vartiokylän työväentalolla. Paketoidaan tuolloin mennyt kausi ja hiukan palkitsemisiakin luvassa. Kuten myös perinteisesti glögiä, mehua ja piparkakkua. 

8.12 klo 18 pidetään seuran syyskokous. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat. Kaikki jäsenmaksunsa maksaneet valttilaiset ovat lämpimästi tervetulleita. Kokous pidetään Puotilan kentän neuvotteluhuoneessa. 

Valtin raitapaidan saatavuuden kanssa on ollut ikäviä haasteita läpi kesän. Nyt näyttää siltä, että joulukuussa saisimme lisää paitoja. Mikäli lainapaidoille on tarvetta niin vanhanmallisia valttipaitoja löytyy vielä toimistolta ihan kivasti pienten koissa. Kyselkää perään, mikäli tarvetta. L ja XL-kokoja taisi vielä löytyä Eastonista. Pian siis tilanne paranee. Puma ja Valtti pahoittelee tilannetta. Se kuuluisa koronahan tässäkin taustalla kummittelee... Mikäli pelejä tulee talvikaudella niin kannattaa varmistaa, että joukkueella on tarpeeksi paitoja kaikille ja jos ei niin aina voi poikkeuksellisesti pelata liiveillä tai kakkospaidoilla. Tästäkin selvitään!

Kauden päätteeksi on tapanani ollut koota vähän ajatuksia menneestä kaudesta. Edustusjoukkueet jatkavat ensikin vuonna Kolmosessa. Miehet pelasivat ehjän kauden. Kevät oli mainio ja jatkosarjaan lähdettiin kakkosina. Ylemmässä jatkosarjassa oltiin sitten ilmeisesti jo liian tyytyväisiä ja voitot jäivät vähiin. Sija 5 on silti erinomainen suoritus. Naisten joukkueella oli selkeä tavoite nousta takaisin Kakkoseen mutta tuo jäi haaveeksi ehkä pääasiassa koska käytännössä kaikki pelaajat olivat nuoria ja joutuivat pelaamaan useaa sarjaa. Pelimäärä vaati sitten veronsa ja nousu jäi haaveeksi. Ensi vuonna on sitten vain ja ainoastaan yksi selkeä tavoite. Kauden iloisimpia saavutuksia oli Miesten kakkosjoukkueen nousu Neloseen. Ei ole kovin montaa vuotta kun edustus nousi Neloseen ja siitä pian Kolmoseen. Kakkosjoukkueen nousu Neloseen ensi kaudeksi on aika hyvä Valtin kehittymisen mittari. 

Poikapuolella meillä oli vuosien tauon jälkeen vihdoin A-poikien joukkue. Toivottavasti saisimme tähän jatkumoa. B-pojissa oli kaksikin joukkueellista pelaajia. Ylempi taso pelasi Kakkosessa ok-kauden. Joukkue oli pääasiassa nuorempaa B-ikäluokkaa, joten odotamme hyvää tulevaa kautta. 08-pojilla oli myös erinomainen kausi. Olimme vahvoja Kakkosessa ja varmasti lähdemme taistelemaan noususta ensi vuonna isolle kentälle. Kuten 08:t myös 09 pelasi Kakkosta, jopa kahdella joukkueella, ja haastavaa oli tietysti kun samalle tasolle päädyttiin eikä pelaajakierrätyskään ollut mahdollinen. Siellä joka tapauksessa pelataan ensikin kaudella Kakkosta edelleen. Siinä olikin poikapuolen pisteistä pelanneet ikäluokat. Näiden lisäksi joukkueita oli tietysti runsaasti alemmilla tasoilla ja pienempien ikäluokissa. Ja toki aikuistenkin sarjoissa...

Tytöissä B-tytöt onnistuivat mainiosti SM-sarjassa sijoittuen kuudenneksi. Pitkään taisteltiin keskikastissa mutta hiukan heppoisampi loppuohjelma nosti meidät viimeisillä kierroksilla upealle sijalle. Kaiken kaikkiaan voidaan sanoa sarjan olleen tasainen ja laadukas. Sijojen 4-9 joukkueet mahtuivat kaikki kolmen pisteen sisään toisistaan. TBSM-sarjaa täydensi upeasti TB Ykkösen joukkue sijoittumalla viidenneksi omassa valtakunnallisessa sarjassaan. Suomen kielelle käännettynä tämän voi tulkita siten, että vanhimmat tyttöjunnumme ovat maamme ehdotonta eliittiä ja ikäluokassa on lisäksi mainio leveys, mikä takaa erinomaisen polun kaikille tytöillemme. Toimintaa tukee tietysti United-yhteisjoukkuetoiminta yhdessä TiPSin ja PPJn kanssa. 06-tytöissä sarjamenestys jäi hiukan vaisummaksi kuin edellisen vuoden huippukausi. Liigan mitalisarjan viides sija on silti mainio suoritus ja kauden huipensi päätavoite Laura Kalmari-SM-turnaus, jossa joukkue sijoittui hopealle. Joukkueen nouseminen ensi kaudeksi B-tyttöihin tuo tietysti lisämielenkiintoa tulevaan TB-sarjaan ja jokainen joutuu taas uudelleen löytämään asemansa uudessa, entistä kovemmassa joukkueessa. Mainittakoon vielä 06:sta, että kakkosjoukkue pelasi Ykköstä nimellä PPJ/United sijoittuen syksyn sarjassa Kakkoseksi. Jos 06 pelasi upean kauden niin 07 ei jäänyt yhtään huonommaksi nostaen itsensä tulevaksi kaudeksi Liigaan, ylimmälle sarjatasolle. SPLn lopputurnauksessa, epävirallisissa Suomen mestaruuksissa joukkue saavutti lisäksi huikean hopeasijan. Kun lisäksi T08 pelasi ehjän kauden Ykkösessä näyttää tyttöpolku erinomaiselta. Joukkue jäi niukasti Liigaannousun alapuolelle ja pelaa keväällä Kakkosta koska Ykkönen jää korkeimmaksi sarjatasoksi keväällä. Uskon, että joukkue tulee olemaan vahvoilla ensi kaudella. Viimeisenä muttei vähäisimpänä 09-tytöt pelasivat keväällä Kolmosta pudoten Neloseen mutta syksyllä sitten taas voitokkaasti Nelosesta Kolmoseen eli ainakin syksy oli voitokkaampi kausi ja siten varmasti myös mukavampi. 

Erityisen hienoa kaudessa oli että saimme taas muistaakseni kolme uutta pelaajaa maajoukkuerinkeihin niiden neljän lisäksi, jotka ovat jo aiemmin olleet mukana. Näiden lisäksi pelaajiamme on runsaasti alueleirityksessä mukana. Nämä ovat merkittäviä tasomittareita myös seuralle. 

Ikämiehissä tuli perinteisen runsaasti menestystä. SM-turnauksista tuotiin tasaisella syklillä mitaleita toimistoon ja 70v kultamitalit olivat kirkkaimmat mitalit tällä kaudella. Piirisarjoissa mestaruus tuli käsittääkseni KKI 40, KKI 45, KKI 55, KKI 60, KKI 65-ikäluokissa, joten menestys oli järjettömän kova. 

Asiasta kolmanteen... Kiusaaminen ja sopimaton käytös urheilussa on ollut paljon esillä jo jonkin aikaa. Palloliitto on tähän rakentanut oman koulutuspakettinsa, joka on avoin tutustuttavaksi kenelle tahansa. Tutustukaa linkin materiaaliin vapaasti.

https://etoleyksin.fi/verkkokoulutus/

Olen varmaan aikaisemminkin todennut, että loppusyksy on raskasta aikaa seuratoimijoille sillä joka puolella on avoimia treenejä ja ruoho tietysti aina pelaajien ja vanhempien silmissä vihreämpää kaikkialla muualla kuin kotona. Ilokseni voin todeta, että Valtti on päässyt siihen asemaan, että liikennettä on nykyään enemmän meille päin kuin toisin päin. Silti jokainen pelaajamenetys kirpaisee ja harmittaa. Samaan hengenvetoon voi todeta, että ihan seuratasolla on enemmän ja enemmän näkynyt ihmeellisiä virityksiä, joilla yritetään olla jotain muuta ja hienompaa kuin mitä oikeasti ollaan. On "akatemioita" ja kirjainyhdistelmiä, jotka kuulostavat maallikosta todella hienolta mutta ovat 99 prosenttisesti tyhjää ilmaa. Olen ylpeä siitä panostuksesta mitä Valtin valmentajat tekevät jokapäiväisesti. Seuran valmennus on harpannut monta tasoa eteenpäin viime vuosina ja työtä tehdään päivä päivältä paremmin. Olen ylpeä siitä, että ollaan Valtti ja toiminta menee eteenpäin ilman akatemiavalheita tai RSVPtä tai VSOPtä tai muita ihmeellisiä lyhenteitä. Ollaan ihan vaan Valtti ja sellaisina erittäin hyviä. 

Lopuksi vielä pieni olosuhdetilannekatsaus. Herttoniemenrannan kentän kehittämissuunnitelma on hyvää vauhtia etenemässä pienen suvantovaiheen jälkeen. Tilanne näyttää tällä hetkellä erittäin positiiviselta ja toivottavasti jo ensi kesänä meillä olisi toinen oma kenttä hallinnoitavana. Kenttähanketta edistetään yhdessä Kulosaaren Jalkapalloseura Kulpsin kanssa ja neuvottelut jatkuivat jo tällä viikolla. Valtin pelipassimäärä on tänä vuonna ylittänyt 1200 pelaajan rajan ja vanhempien junioreiden ja aikuisten joukkueiden määrän kasvaessa on koko ajan suurempi tarve isommalle kenttäalueelle ja siten tarve toiselle kentälle on käsillä. Samaan aikaan Herttoniemenrannan kentän kehittämisen kanssa on myös pähkäilty Puotilan tekonurmialueen uudistamista. Mitään päätöksiä emme vielä ole tehneet mutta on selvää, että tuokin hetki on pian käsillämme. Oleellista Puotilan osalta on, että saamme ensin Herttoniemenrannan kuviot selkeiksi. Kun luvat ja aikataulut on vahvistettu voidaan seuraavana pohtia Puotilaa. Tärkeää olisi tietysti, että Puotilaa uudistaessa olisi jo toinen kenttä käytössämme, jolloin ei tulisi mitään pakollista harjoittelutaukoa. Kentän rakentamisen osalta lienee joka tapauksessa heinäkuu paras mahdollinen aika kun joukkueet enemmän tai vähemmän lomailevat. Varojahan hankkeille on kerätty jo useamman vuoden ajan, joten kenenkään ei tarvitse pelätä merkittävää hinnannousua. 

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Ihan umpituoreena uutisena voin vielä kertoa, että luvatut ledivalot Puotilaan viivästyvät ensi vuoden puolelle. Tätäkin joudumme sitten kartoittamaan sen osalta, ettei ledit vain vaadi mitään kentänalaisia johtoja tms, jolloin uudistus olisi pakko tehdä kentänuudistuksen yhteydessä. Joka tapauksessa kohtalaisen pian tulee Puotilan valotilanne paranemaan enkä enää pysty valoja syyttämään kun iltasyöttöni ei osukaan omalle pelaajalle. 

Eli eipä tällä erää muuta kuin hyökätään uuteen kauteen innolla!

-Kennu