Palloliiton Helsingin piiri kampanjoi hyvän futisilmapiirin puolesta

Juha-Matti Lalli
4.5.2016
Palloliiton Helsingin piiri kampanjoi hyvän futisilmapiirin puolesta

Kannusta mua -kampanja alkoi maanantaina ja jatkuu koko toukokuun

 

Puotinkylän Valtti on vahvasti mukana itse kampanjassa, ja myös kampanjan suunnittelussa ja toteutuksessa. Kannustava ilmapiiri on yksi tärkeimpiä asioita kehittyvän lapsen urheiluharrastuksessa. Siksi mekin liputamme tämän puolesta!

On ollut myös mahtava huomata että aihe on niin tärkeä, että jo yli 18 seuraa on mukana ja puhaltaa yhteen hiileen. Täysin ilman ongelmia!

=======================================================================

Palloliiton Helsingin piiri aloitti eilen 2.5. kampanjan, jonka tavoitteena on vahvistaa lasten ja nuorten urheilun hyvää ilmapiiriä. Kannusta mua -kampanja painottaa, että positiivinen ilmapiiri ja toiminta ovat tärkeitä niin kentällä kuin kentän laidallakin. Kampanja jatkuu koko toukokuun ajan.

 

– Haluamme vahvistaa tällä kampanjalla kannustavaa ja positiivista ilmapiiriä, tuoda yhdessä esille lajimme arvot kasvattajana ja lisätä keskustelua aiheesta. Haluamme jalkapalloperheenä päästä eroon kaikista niistä tekijöistä, jotka eivät edesauta lapsen itsetunnon kehitystä tai jotka haittaavat vapaaehtoistoimijoiden motivaatiota, Palloliiton Helsingin piirin seurakehityspäällikkö Silja Ranta kertoo.

 

Kampanjaan voivat osallistua seurat ja joukkueet sekä yksittäiset pelaajat, vanhemmat, tuomarit – tai kuka tahansa, joka haluaa tukea hyvää fiilistä ja kannustavaa ilmapiiriä junnufutiksessa.

 

Seurat ovat ottaneet kampanjan todella innostuneesti vastaan. Jo 18 seuraa on ilmoittautunut mukaan kampanjaan.

 

– Seurojen innostus osoittaa, että tälle kampanjalle on tarvetta ja että kannustamista ja hyvää ilmapiiriä pidetään seuroissa todella tärkeänä, Silja Ranta sanoo.

 

Pakkalan Palloseura oli yksi mukaan ilmoittautuneista seuroista.

 

– Kuulimme viime syksynä, että valitettavan iso osa seuramme nuorista tuomareista ei enää halua toimia ottelutapahtumissa negatiivisen ilmapiirin takia. Uskomme, että kampanjan avulla on mahdollisuus muuttaa vanhempien käyttäytymistä ja ennen kaikkea korostaa kaikille lajin parissa toimiville, mitä hyvä käyttäytyminen on, Pakkalan Palloseuran toiminnanjohtaja Toni Järvinen toteaa.

 

Kampanjaan voi osallistua kuka vain sosiaalisessa mediassa julkaisemalla kuvia ja videoita siitä, mitä hyvä ilmapiiri on. Kuvissa ja videoissa käytetään aihetunnistetta #kannustamua.

 

Seurat voivat myös osallistua järjestämällä tapahtumia, joissa positiivinen ilmapiiri on keskeisesti esillä. Kampanjan nettisivuilta löytyvää kampanjamateriaalia voi hyödyntää aiheen käsittelemisessä sekä seuraviestinnässä.

 

Kampanjan aloitusvideo toteutettiin kokonaisuudessaan vapaaehtoisvoimin. Videolla jalkapallomaalivahti Lassi Hurskainen ja liigapelaaja Riikka Hannula kääntävät junioripelaajien ja kentän reunalla yleensä kannustavien aikuisten roolit päinvastoin. Puhutteleva video on katsottavissa osoitteesta https://www.youtube.com/watch?v=WVNCpC0EHiY.

– Haluamme, että jalkapalloharrastus on tulevaisuudessa vielä hienompi harrastus yhä useammalle. Siksi kutsumme kaikki seurat ja joukkueet tukijoukkoineen mukaan Kannusta mua –kampanjaan toukokuussa, Silja Ranta toteaa.

 

Kampanjasivut: http://www.palloliitto.fi/helsinki/kannusta-mua-kampanja

Instagram: @kannustamua
Facebook: https://www.facebook.com/SPLHelsinki

 

Kampanjamateriaali on vapaasti käytettävissä myös toimituksellisiin tarkoituksiin ja materiaalin voi ladata täältä: http://www.palloliitto.fi/helsinki/kannusta-mua-kampanja/materiaalit

 

Lisätietoja:
Palloliiton Helsingin piirin, seurakehityspäällikkö Silja Ranta,

silja.ranta@palloliitto.fi, p. (09) 229 29 123, twitter: @SiSilja