Ohjeet ensi viikolla starttaavalle futisleirille

Juha Hänninen
29.5.2020


Moi leiriläiset ja vanhemmat,

 

Tässä vielä viimeisemmät ohjeistukset leiriläisille. Olemme käyneet omat ohjeistukset läpi peilaten Palloliiton uusimpiin ohjeistuksiin, jotta varmasti saamme kaikille onnistuneen kokemuksen leiristä.

Milloin leiripäivät alkavat:

 • Aamut alkavat klo 8.30-9:00 Valtin kentällä (päättyy klo 15), jolloin kokoonnumme keskiympyrän kaarelle, josta tulojärjestyksessä pelaajat ohjataan oman ryhmänsä harjoituspaikalle, missä sitten voi rauhassa pukea varusteet ennen kuin aloitetaan kello 9 tienoilla. 

 

Ryhmät ja ryhmän vetäjät:

 

 • Ryhmät on suunniteltu seuravalmentajien toimesta, jotka tuntevat pelaajat entuudestaan. Harjoitusryhmät pysyvät samoina koko leirin ajan. Lähdemme siitä, että leiri tarjoaa hyvät fiilikset osallistuville ja tarvittaessa ryhmäjakoja voidaan yhdessä miettiä uudelleen.

 

 • Pelaajat jaetaan 7 ryhmään, joiden liikkumisesta teemme vielä erillisohjeet, jotka käydään läpi kaikkien leiriläisten kanssa. Ryhmien mukana leirin eri ajankohtina mukana 7 kesäapulaista, joista kaksi toimivat jo entuudestaan seuran valmentajina. Tämän lisäksi seuran valmentajista 5 on mukana leiriviikkojen aikana.

 

 • Haluamme leirin aikana varmistaa, että siisteys ja turvallisuus on taattu. Siivouksesta ja siisteydestä meillä vastaa kaksi siihen vastuutettua henkilöä.

 

Ohjeet kentällä liikkumisesta ja ruokailu:

 

 • Kaikki toiminta tapahtuu ulkona ja varusteet puetaan ulkotiloissa. 

 

 • Noudatamme jo poikkeusvuorojen aikana voimassa olleita ohjeistuksia liikkumisesta kentällä. Ryhmät liikkuvat pääosin valmentajansa kanssa. Levittäydymme koko kenttäalueelle niin, että koko alueella enimmillään on noin 90 henkilöä. 

 

 • Pukuhuoneita ja sosiaalitiloja käytämme säästeliäästi tilanteen niin vaatiessa. Poikien vessat ovat pukkareissa 1 ja 4 sekä käytävällä. Tyttöjen pukkarissa 3 ja käytävällä. 

 

 • Ruokailu toteutetaan kertakäyttöasioista ja annokset jaetaan valmiina pelaajille mahdolliset allergiat huomioiden. Ruokailu tapahtuu porrastetusti ja varaudumme pidempään ruokailuaikaan kuin normaalisti. 

 

Miten toimitaan, jos pelaaja tuntee olonsa kipeäksi:

 

 • Luonnollisesti leirille ei saavuta kipeänä ja tämä on tärkeää varmistaa kotona joka aamu ennen kentälle siirtymistä.

 

 • Mikäli osallistuja tuntee olonsa huonoksi tai sairastuu, olemme välittömästi yhteydessä vanhempiin ja noudatamme annettuja ohjeistuksia.

 

Yleisiä ohjeistuksia:

 

 • Seuran puolesta on käsidesiä ja jokaiselle pelaajalle annetaan leirillä oma liivi, jonka pelaaja pitää itsellään koko leirin aikana ja palauttaa leirin loputtua.

 

 • Olemme leirin ajan ulkona. Onkin tärkeää, että osallistujilla on mukanaan säähän sopivat vaatteet mukana. Ensi viikoksi on luvattu lämmintä ja aurinkoa, joten aurinkorasvat, lippikset ja ennen kaikkea juomapullot on hyvä olla mukana. Varsinkin pienten leiriläisten reput on hyvä tarkistaa aamuisin, että mukana on eväät onnistuneeseen leiripäivään. Kun kyseessä on futisleiri, niin pelaamme paljon ja normaalit futisvarusteet tarvitaan

 

 

 • Palloliiton ohjeet on lähetetty leireille osallistuville. Tässä vielä kertauksena:

https://www.palloliitto.fi/sites/default/files/Palloliitto/ohjeistus_jalkapallokoulujen_ja_-leirien_toteuttamiseen.pdf

 

 

Pääasia kuitenkin, että saamme yhteisen, innostavan leiriviikon kaikille osallistujille rakkaan harrastuksen parissa. 

 

Terveisin. 

 

Kennet Holmström

Puotinkylän Valtti ry

Toiminnanjohtaja

toimisto@valtti.info

www.valtti.info