2020 marraskuu

Moi, 

Taas on infokirjeen kirjoittaminen antanut odottaa itseään. Nyt taisi olla kolmas infokirje tälle vuodelle. Huono suoritus, Kennu!

Noh, aika on rajallista. Pitkään on nytkin ollut mielessä, että pitää kirjoittaa perinteinen arvio kaudesta kun pelit saatiin pelattua. Kaikenlaista koronakommellusta ja muuta tässä kuitenkin tullut väliin. 

Vaikea kausi. Ei kai kukaan seuratoimija (tai oikeastaan minkä tahansa alan) voi muuta sanoa. Täysin poikkeuksellinen kausi, jollaista toivottavasti ei ihan heti tarvitse uudelleen kokea. Silti pelilliseen kauteen sisältyy paljon erinomaisia hetkiä sekä maajoukkue- kuin seuratasolla. Kansallisesti ajatellen nousee tietysti Huuhkajien lento ihan omaan arvoonsa. Onhan voitto tämän hetkisestä Ranskasta täysin käsittämätön tapahtuma vaikkakin kyseessä oli merkityksetön harkkapeli. Urheilussa tuppaa kuitenkin ne merkitykselliset pelit olemaan ne tärkeät ja siinä mielessä Kansojen liigan menestys on ehkä vielä tärkeämpää maajoukkuetasolla. Hienoa, että nousimme MM-karsinnassa kolmoskoriin - sekin on todella tärkeä saavutus. 

Valtin kausi oli mielestäni kokonaisuutena menestys. Varmasti jokainen valttilainen kausi sisältää sekä voittoja, että tappioita. Nyt kuitenkin jäätiin aika vahvasti plussalle. Pelipassilukemamme tulevan maanantain vuorojenjakotilaisuuteen oli tasan tarkkaan 1197. Tämä on ainakin allekirjoittaneen "valtakauden" (kuulostaapa hienolta...) ennätys, josta voimme kaikki olla vilpittömän iloisia. Etenkin koronavuodelle pelko oli varmasti että määrä laskisi mutta jollain tavalla olemme sittenkin saaneet kasvullemme jatkoa. Tästä suurin kiitos kuuluu jokaiselle jokapäiväisesti kentällä ahkeroivalle pelaajalle, valmentajalle, vapaaehtoistoimijalle mutta myös toimintaa tukeville vanhemmille. Kiitos!

Tuloksellisesti Miesten sijoittuminen Kolmosen seiskaksi oli loistava saavutus. Olimme vahvaa keskikastia. Oikeastaan ihan tavoitteen mukainen suoritus. Tuo on sija, josta ei tulevalle kaudelle voi lähteä tavoittelemaan mitään muuta kuin kolmen joukkoon sijoittumista. Ei luoda kuitenkaan liikaa paineita... Ainahan tavoite on parantaa edellisestä vuodesta. Miesten Vitosen jengit pyöri myös kivasti. Valtti R.O.U.n jokavuotista menestystä on pakko ihailla. Herrat temmelsi Vitosen vitosiksi, voisimme kai todeta nuorempien joukossa. Taavi Jussilan 16 maalia ja maalipörssin 1. sija on ihan arvostettava, joskaan ei yllättävä, suoritus. Miesten Seiskan ja allekirjoittaneen kohellukset siellä on sitten jo K18-kauhutarinaa, joten niitä ei tässä käydä läpi. B-poikien saavutus Kakkosessa oli ehkä yksi kauden suurimpia pettymyksiä. Pettymys juuri nimenomaan taulukkosijoituksen takia eli ensimmäinen, joka ei noussut tai päässyt karsintaan. Kausihan oli todella hyvä ja kundit pelasivat hienosti. Ei vaan ihan riittänyt. Muutama huono peli riisti meiltä tavoitteen. Hatunnoston arvoinen suoritus ehdottomasti kundeilta silti. Vähän nuoremmista kundeista voisin vielä mainita P15 Kakkosessa neljäs sija ja hyvä kausi. Kundit nousevat B-ikäluokkaan runsaslukuisina ja saamme ehjät uudet B-joukkueet vuodelle 2021. 

Ikämiehet tuppaa monesti allekirjoittaneelta unohtumaan. Ehkä sitä on niin tottunut ikämiesten menestykseen ja toisaalta näistä tulee yleensä jo erikseen mainittua kun SM-mitaleita ropisee. Itselle jäi ehkä päällimmäiseksi mieleen KKI70 SM-kulta Puotilan kotikisoissa mutta tosiaan muitakin SM-mitaleitakin tuli ja piirisarjamenestys oli varsin taattua joka ikäluokassa. 

Tyttöpuolen lippulaivamme Naisten edustus ontui valitettavasti Kakkosessa ja putosi takaisin Kolmoseen. Tämä oli harmillista mutta hyväksyttävä fakta. Emme ehkä ihan vielä olleet valmiita Kakkoseen. Toisaalta tulevalle kaudelle ainoa tavoite on nousta takaisin ja sen osalta olen varsin luottavainen. Lisäksi uskon, että noustuamme uudelleen Kakkoseen, olemme valmiita ja vahvoja siinä sarjassa. Ensin pitää kuitenkin pelata pelit. Ensi vuoden Kolmonen tulee olemaan mielenkiintoinen sarja sekin. Edarin lisäksi meillä oli toimiva Nelosen pumppu ja Valtti Venus kokeili ensimmäistä kertaa ison kentän sarjapelaamista Vitosessa. Kaiken kaikkiaan hienoa, että meillä on näin paljon naisia mukana futiksen tiimellyksessä. B-tyttöjen sarja oli odotetun menestyksekäs. Ykkösen toinen sija oli mainio suoritus. Harmittamaan jäi silti, ettei tätä kautta saavutettu TBSM-karsintapaikkaa, mikä tietysti oli tavoitteena. Hyvä kausi silti ja pakko todeta, että lohkon ykkösen keskinäisessä pelissä Hyvinkäällä oli kyllä niin puolueellinen tuomari, että sitä ei varmaan olisi naisten maajoukkuekaan voittanut. Noh, vähän keltavihrein lasein katsottu mutta en tainnut olla ainoa joka näin ajatteli. T15 United teki sitten tarvittavan tuon TBSM-karsinnan osalta eli Eteläisen liigan kakkossija ja peruuntuneen Laura Kalmari SM-turnauksen kautta ansaittiin Valtille talveksi SM-karsintapaikka mikä olikin ehdoton tavoite. Pakko todeta, että onhan tuo toisaalta tytöille todella harmillista, ettei päässyt osallistumaan ensimmäiseen viralliseen SM-turnaukseen. T14 United teki omalta osaltaan tuhoisaa jälkeä Eteläisen Ykkösessä (ylin taso). Kahdella joukkueella sarjaa pelannut ryhmä sijoittui perussarjassa sijoille 2 (Valtti United) ja 4 (PPJ United). Joukkueet olivat neljän seuran YJtä (I-HK, PPJ, TiPS sekä Valtti), joka tietysti mahdollisti näin kovan menestyksen. Yläloppusarjassa sitten lopulliset sijat 2 ja 6. T13 pelattiin yhtä lailla ylintä tasoa ja yhteisjoukkueena PPJn kanssa. Alkusarjan 3. sija muuttui jatkosarjassa neljänneksi sijaksi. Lopussa sairastumiset ja loukkaantumiset vähän häiritsivät tuloksen tekoa. Mainio suoritus tuokin. Ehkä jännimmäksi pisti T12 ikäluokka, joka pitkään kiikkui elämän ja pyörtymisen rajamailla omassa Ykkösen karsinnassaan. Jäi ihan viimeiseen peliin odotettavaksi pysymmekö Ykkösessä vai putoammeko Kakkoseen. Iloksemme tulos oli positiivinen ja selvisimme viimeisenä joukkueena Ykköseen tulevaksi kevääksi. Aivan mahtava tulos ei-YJ-joukkueelta. 

Kautta noin yleisesti värittivät tietysti runsas määrä kotipelejä. Lähes jokaiselle päivälle löytyi kotipeli katsottavaksi, mikäli halusi otteluita seurata. Hiukan haastavassa valaistuksessa välillä kun saimme valot korjattua vasta ihan loppukaudesta mutta elämää Puotilassa ainakin riitti. Turnaussaldo oli tänä kautena huomattavasti vaisumpi kuin mihin ollaan totuttu. Korona, korona... Kiva kun kuitenkin syksyllä saatiin muutamia turnauksia järkättyä ja taisi olla vain ihan syksyn viimeiset turnaukset, jotka jouduttiin perumaan kiihtyvän virustilanteen takia. 

Tässä kohtaa voinee kiittää ihan kaikkia ikäluokkia hienoista peleistä ja sitkeästä taistelusta pöpöjä vastaan. Jatketaan taistelua vielä tovi!

Kauden ja uuden kauden merkittävimpiä juttuja on tietysti uudet työntekijämme. Mika Forsmanhan aloitti hallintopäällikkönä jo vanhan kauden puolella. Mika on vanha tuttu naapuriseurasta ja kokeneena futiskettuna tulee auttamaan hallinnollisissa tehtävissä jo muutaman vuoden työvuoren alle uppoutunutta allekirjoittanutta. Mikan ensimmäinen tehtävä olikin kaivaa Kennu esille paperiensa alta. 

Mikan lisäksi tuoreempina rekryinä ovat aloittaneet Sami Johansson ja Peetu Lepistö seuravalmentajina. Sami onkin jo tuttu entuudestaan P10 vastuuvalmentajan pestistään mutta aloitti siis marraskuun alusta päätoimisesti Valtissa. Peetu taas on ottanut hieman varaslähtöä Valtissa jo menneen kauden aikana mutta nyt hänkin marraskuun alusta ollut täysillä virallisesti mukana seuravalmentajana. 

Mielestäni meillä on tällä hetkellä erinomainen jengi kasassa seuraa pyörittämässä. Toivon, että se näkyy myös ulospäin ja etenkin siellä kentän jokapäiväisessä toiminnassa. 

Seuran syyskokous kerrattakoon vielä tässäkin. Eli sehän järjestetään 30.11 ja osallistumisilmoittautumiset ennakkoon Mikalle. Asiasta löytyy etusivulta uutinen ja siitä tarkemmat faktat. 

Elämme rajoitusten aikaa ja vaikka rokote lähestyy kiihtyy myös epidemian tartuttavuus. Sairastuneiden ja altistuneiden määrä kasvaa pääkaupunkiseudulla ja tänään kuulimme uusista rajoituksista. Maanantaina alkaa osittain hyvinkin tiukat rajoitukset. Samalla saamme vihdoin talven vuoromme, jotta pääsen suunnittelemaan lopulliset talvivuoromme. Allekirjoittaneelle ehkä juuri vuorojen suunnittelussa korona tuonut suurimmat haasteet. Toisin kuin aiemmin ei ole voinut suunnitella vuoroja kerralla kesäksi ja kerralla talveksi vaan nyt on tullut välivaiheita, koulusalien peruutuksia, sisätilarajoituksia yms yms. On vaikea nähdä, että talven vuorot saisi lähellekään täydellisesti suunniteltua, joten toivottavasti jokainen on valmis hitusen venymään ja ymmärtämään, että välttämättä se ikioma valmentaja ei ihan joka kerta välttämättä olekaan paikalla tai muuta vastaavaa. Yritetään kuitenkin saada mahdollisimman hyvät vuorot kaikille tulevalle talvelle ja toivotaan, että säät pysyy leutoina mahdollisimman pitkään, jotta pääasiassa ulkona treenatessa olosuhteet on kuitenkin hyvät. 

Jos en ollut vähän aikaan kirjoittanut mitään niin nyt jäi kyllä Bellman kakkoseksi. Tarinaa tuntui riittävän ja toivottavasti jotain asiaakin sekaan mahtui.

Niin ja vielä lopuksi. Tyttöjen menestys sarjoissa ei tullut yllätyksenä. Ollaan monessa ikäluokassa aivan Suomen kärjessä. Ihan tuoreena uutisena tuli taas uusimmalle maajoukkueleirille kutsut neljälle United T05-tytölle. Valttilaiset Helmi Raijas ja Elina Peltokangas ovat taas mukana leirillä yhtä lailla kuin tipsiläiset Veera Tammi ja Ida Vänskä. Ja kun varasijalla on lisäksi Siiri Forsström sekä Maija Kemppainen niin kyllähän näistä mimmeistä saa olla ylpeä. Aiemmin syksyllä alueleirillä oli vielä useampi mukana. Kun tähän päälle lasketaan 06-tyttöjen alueleiriosallistujat, joita United-yhteisöstä taisi olla lähes 10 niin saadaan käsitys minkälaisia pelimimmejä Valtissa ja yhteistyöseuroissa on. Ja hullunkovat 07-tytöt seuraavat perässä. Paljon on monelle nyt jalkapalloa. Toivon, että kaikilla ja kaikilla tasoilla into ja rakkaus lajiin säilyy. 

Lähdetään uuteen kauteen entistä kovemmalla innolla!

Uskon vilpittömästi, että Valtti on maailman paras Oma Seura, jossa harrastaa jalkapalloa. Ainakin mulle!

-Kennu