2017 heinäkuu

Moi,

Helsinki cup on pelattu noin viikko sitten. On siis aika lomailla, jotta jaksaa läpi hektisen syyskauden. Kesätauko on tärkeä juttu kaikille futistoimijoille mutta myös pelaajien on hyvä ladata akkuja. Moni joukkue ei ole pitänyt ollenkaan taukoa joulun jälkeen. Osa toki vielä nytkin turnausreissussa kun Ruotsissa parhaillaan palloillaan Gothia cupia. Siellä Valtista mukana B-tytöt sekä T0304. Onnea heille sinne.

Allekirjoittanut pyrkii nyt pitämään vielä runsaan viikon hiljaiseloa ennen kuin pitää palata kenttää avaamaan. Sarjapelit alkaa joukkueilla hyvinkin pian elokuun alusta ja Puotilaan on taas sijoitettu pelejä niin paljon kuin kentälle mahtuu ja joukkueille aikataulullisesti sopii.

Kevään sarjat menivät käsittääkseni aika lailla suunnitelmien mukaisesti. Ei mitään megasuorituksia muttei katastrofejakaan. B-tytöt pääsivät maistamaan Liiton sarjaa TB Ykkösessä ja pelasivat mainiosti ja sijoittuivat 6. sijalle kaikkiaan 12:n joukkueen sarjassa ansaiten 16p.

B-pojat jäivät valitettavasti kevään sarjan kakkosiksi eivätkä näin ollen vielä syksyllä pääse kokeilemaan Ykköstä kun vain yksi joukkue nousee kevään jälkeen.

Miesten edustusjoukkueemme on hyökkäysasemissa Nelosessa. Seuraava ottelu sarjakärkeä vastaan onkin tärkeä peli. Joka tapauksessa onnistuneella syyskaudella on mahdollista päästä nousemaan tai karsimaan Kolmoseen. Mielenkiintoinen syksy tulossa ja kotipelit perjantaisin Puotilassa odottaa runsasta yleisöä!

Naisten edustuksemme oli puolestaan Nelosen oman lohkonsa keskivaiheilla.

03 pojat olivat onnistujia keväällä. Kolmas sija sarjassa oli erinomainen suoritus ja jatkaminen aluesarjassa varmasti mukavampaa kuin EL-nousu ja liian tiukka syksy.

Tytöissä 03-ikäluokka jatkaa aluesarjassa ja 05 ansaitsi myös paikan aluesarjaan syksyksi olemalla aluekarsintalohkonsa kolmonen.

Kevään tapahtumista pitää vielä nostaa esille T07 Stadi cupin voitto, joka taitaa olla Valtin ensimmäinen lajiaan. Tai ainakin ainoita SC-voittoja. Hieno saavutus tytöiltä, joista moni heti perään kävi hakemassa Alandia cupistakin pronssin. Alandia cupista vielä sen verran, että olimme hienosti edustettuja kun sekä pojista, että tytöistä oli joukkueita mukana. Makeeta valttifiilistä kun valttilaiset kannustivat toisiaan.

Syksylle on sitten 26.8 luvassa Valttifestiä. Tällä hetkellä lähinnä suunnitteilla, että pelaamme runsaasti pelejä. Sarjapelejä on aseteltu runsaasti koko päivälle ja pienimmät, ainakin T10/11 pelaavat harkkapelin tapahtuman aikana. Palaan päivän antiin tarkemmin lomien jälkeen.

Uutta ja mielenkiintoista on salibandyn junnutoiminnan käynnistäminen syksyllä. Tästä lisäinfoa myöhemmin mutta kiinnostuksensa voi ilmoittaa jo nyt. Tarkoituksena, että futaajat voivat harrastaa myös salibandya samoissa kamoissa, joissa futaavatkin. Toiminta pidetään edullisena ja alkuun varmasti kevyenä. Katsotaan miten toiminta lähtee käyntiin ja paljonko löytyy innokkuutta ja laajennamme toimintaa sen mukaan miten tarvetta ilmenee. Toimintaa tulee Valttilipun alle pyörittämään Valtin vanha futaaja Sami Martikainen SBS Bluesin kanssa. Valtin edustushan pelasi viime talvena SBS Bluesin kanssa yhteisjoukkueena ja nyt yhteistyötä syvennetään ja saamme valmennuksen onnistumaan myös junnuille tätä kautta.

Nyt kuitenkin rauhoitutaan hetkeksi ja kohta taas mennään lujaa!

Oikein leppoisaa kesälomaa kaikille!

Kennu