2017 tammikuu

Moi,

Vuosi on vaihtunut ja tarkistin, että edellinen infokirje on syyskuulta. On siis hävettävän pitkä aika siitä kun viimeksi olen saanut mitään "paperille". Pahoittelut siitä - jäsenistöllä on varmaan tullut jo vieroitusoireita kun ei ole päässyt tekeleitäni lueskelemaan...

Ilmeisesti on hyvä hetki katsahtaa miltä se vuosi 2016 sitten näyttikään. Maanlaajuisesti katsottuna niin synkkäähän se oli. Jos maamme jalkapallon lippulaiva, miesten maajoukkue, ei voittanut peliäkään vuonna 2016 niin eihän siinä hurraamista ole. Ja omasta mielestäni MM-karsintalohkomme on kaiken lisäksi helpoin mitä itse muistan. Monen monta karsintaa tuntui menevän niin, että jo karsintalohkon nähdessään osasi sanoa, että eipä mennä kisoihin taaskaan. Eli esim. kun samassa lohkossa oli Espanja ja Ranska. Se on goodbye jo lohkoarvonnassa. Italia ja Saksa ovat myös olleet kiusanamme, ei tosin tainneet olla samana vuonna mutta molemmilla taisi parina olla aina joku toinen ylitsepääsemätön este vaikkakin Saksaa vastaan ollaan pelattu huikeita karsintapelejä. Valitettavasti myös Ruotsi on maa, jonka voittoa saamme odottaa pitkään, ennustan. Summa summarum, huonolta näyttää maamme kilpajalkapallo. Harrastemäärissähän jalkapallo on toki juhlinut maassamme viime vuosina ja voittokulku on tuolla saralla jatkunut edelleenkin, mikä on tietysti hieno asia. Ehkä tuo kuitenkin on edellytys sille, että jotain joskus saavutamme.

Omassa seurassamme vuosi oli erinomainen. Teimme käsittääkseni pelipassimääräennätyksemme kun parhaimmillaan taisi olla 1038 passia. Onhan tuo upea lukema. Yritetään josko 1100 menisi rikki tänä armon vuonna 2017. Uskon sen olevan mahdollista. Seuran päätavoite lähivuosina onkin ollut jäsenmäärän kasvattaminen ja kun nyt ollaan päästy jo merkittäviin lukemiin niin toisena, erittäin merkittävänä tavoitteena on kilpailukykymme nostaminen. Kilpailullisuus on ollut agendalla oikeastaan jo aika monena vuotena ja olemmehan saavuttaneetkin erinomaisia tuloksia myös sillä saralla. Haluamme toki koko ajan olla parempia ja menestyä myös ns. pelaajapolun yläpäässä. Pidän tulevan kauden päätavoitteina saavuttaa B-poikien Ykkösen sarjapaikka sekä saada Miesten edarimme vahvistettua. Tavoitteena kolmosdivari mahdollisimman pian. Lisäksi pitää B-tyttöjen pitää paikkansa Ykkösessä, jonka sarjapaikan he hienosti saavuttivat syksyllä 2016. Koen, että seuran velvollisuus lajiliittoa kohtaan on kehittää kilpatoimintaansa kuten tietysti myös harrastetoimintaansa. Nämä eivät ole ristiriidassa toistensa kanssa. Itse olen seurannut tarkkaan B-poikien taivalta viime kuukausina ja kasassa on sellainen iskuryhmä mitä emme ole Valtissa vuosiin nähneet. Nyt pitää vielä tehdä tulos! Olen ilolla myös seurannut kun pojat ovat tiistaisin iltamyöhään harjoitelleet Miesten edustuksen kanssa. Kun treeneissä on 30-40 B-miesten ikäistä pelaajaa, jotka sparraavat ja haastavat toisiaan niin ainakin itse koen, että ollaan uuden tulemisen kynnyksellä. Nyt meillä on mahdollisuus kehittää kilpapelaajia myös ylemmässä päässä ja samalla kehittää valmennustamme monipuoliseksi, pelaajien uraa tukevaksi. Toivon todella, että ponnistelumme tuottaa tulosta sillä me todella ansaitsemme menestystä!

Ja menestystä saavutimme myös piirin kauden päättäjäisissä, jossa Valtti valittiin Vuoden nuorisotoimintaseuraksi. Väitän, että valinta osui naulan kantaan! Onnea Valtti! Laakereille ei voi kuitenkaan jäädä lepäämään ja toimintaa pitää koko ajan kehittää.

Katse kohti tulevaa kautta:

Vuoden 2017 jäsenkortit ovat tulleet. Tervetuloa hakemaan toimistosta omanne. Löytyy mappieni vasemmalta puolelta hyllystä työpisteeni edestä. Eli jos ei päivystäjä löydä niitä niin osaatte kertoa missä niitä on...

Pelipassit ja vakuutukset pitää nyt saada kaikille kuntoon. Mikäli näissä epäselvyyksiä niin laittakaa vaikka allekirjoittaneelle viestiä niin tarkistetaan tilanne.

Seuravalokuvaus on pian tulossa. 3.2 ja 10.2 taisivat olla tarkat päivämäärät ja näistä on info lähtenyt joukkueille.

Keväällä on tulossa taas Pegasosliigaa nuorimmille palloilijoille.

Kesäleirit paukahtavat ilmoille kesäkuun kaksi ekaa viikkoa. Sisältävät siis jalkapallokoulun pienemmille ja jalkapalloleirin vähän isommille. Näihin mahdollisimman moni mukaan.

Valttifestiä juhlistamme 26.8.2017, joten laittakaapa tuo päivämäärä kalenteriin.

Kaverimaailmasta ylöspäin taisi jo mennä ilmoittautumiset sarjoihin ja ainakin osaan tulikin jo lohkojaot näkyville. Leikkimaailman ilmoittaumiset menevät seuralta piiriin kuun loppuun mennessä, joten sitten aletaan olla valmiita uuteen kauteen siltäkin osin.

Muistutan vaihteeksi myös Äijäfudisryhmästämme, joka kokoontuu aina sunnuntaisin 20-21. Eli tuonne voi tulla mukaan kaikki aikuiset harrastajat, jotka haluavat rennosti futailla kerran viikossa. Siitä on sitten hyvä ponnistaa esim. ikämiessarjoihin, mikäli enemmän haluaa potkia. Eli jos innostuit niin mukaan vaan. Harrastenaisillehan on sitten ikioma Valtti Venus, joka kasvaa kasvamistaan.

Siinäpä tämän kertaiset ajatukset.

Onnea vuoteen 2017 koko jäsenistölle.

Terveisin.

-Kennu