2016 kesäkuu

Moi!

Sarjapelit alkavat olla pulkassa ja pian vietetään jo juhannusta, jonka jälkeen joukkueet alkavat valmistautua Helsinki cupiin. Jos heinäkuu on poikien suurturnauksen juhlaa niin kesäkuu lienee sitten ollut tyttöjen kuukausi kun Stadi cup pelattiin kesäkuun alussa.

Olen jo jonkin aikaa ihastellut tyttöpuolen menoa seurassa ja tilannehan näyttää todella hienolta kaiken kaikkiaan. Mutta aika mielenkiintoista oli tarkistaa Stadi cup-faktoja. Seuroittain vertaillessa löysin 8 seuraa, joilla oli Valttia enemmän joukkueita turnauksessa. Ja näistä neljällä oli 1 joukkue meitä enemmän mukana. Vielä kun tuloksiamme tarkastelee niin kyllähän voimme olla kovasti ylpeitä tyttöpelaajistamme. T03 nappasi finaalista hopeamitalit ja oli täysin pelissä mukana taistelemassa turnausvoitosta viime minuuteille asti. T06:lle pronssimitalit kaulaan ja sama juttu myös B-tyttöjen Itä United-jengille. Huikea suoritus rakas Valttimme!! Onnea kaikille mitalisteille.

Kevään sarjapelit alkavat myös olla pelattu. Viimeisiä vielä viedään ennen juhannusta mutta voimme tarkastella taulukoita jo nyt. Miesten edustus on pelannut makeella fiiliksellä kevätkauden. Lähinnä tavoite pysyä nelosessa ja jatkaa panostusta ensi vuonna. Riippuen miten asiaa haluaa katsoa taistellaan joko keskikastissa tai putoamista vastaan. Muutama hyvä voitto mutta samalla myös pari huonompaa peliä mahtunut mukaan. Hyvällä suunnalla ollaan joka tapauksessa. Naiset nelosessa ovat vakiinnuttaneet paikkansa keskikastissa. Huonon alun jälkeen on tullut pelkkiä voittoja.

Junnuikäluokkien kilpailullisemmassa päässä IHU01 varmisti sarjapaikkansa EL-sarjassa myös syksylle. Pelit ovat pääasiassa olleet hyviä. Yksi suurempi tappio ja liikaa pienen marginaalin tappioita. Sarjan heittopusseja vastaan olimme ylivoimaisia ja pari muutakin makeaa voittoa mahtui kauteen. IHU03:lla ei mennyt ihan yhtä hyvin ja kovasta sarjasta palataan syksyksi aluesarjaan. Hyvä hakea vauhtia alempaa ja saadaan varmasti voitokkaampia pelejä syksyksi. IHU02 oli Ykkösen kolmonen ja taisteli loppuun asti aluesarjapaikasta mutta viimeisen pelin maalin tappio vesitti nousun. Tytöissä 03-ikäluokka meni Ykkösen ykköseksi ja nousee aluesarjaan. Stadi cup-menestys ei siis ollut sattumaa vaikka siellä kaadettiin vielä paljon kovempia joukkueita kuin sarjassa. Myös 04-tytöissä mentiin ansaitusti Ykkösen karsinnan lohkovoittoon. Kommentin ansaitsevat myös B-poikamme, jotka pelasivat B16-sarjaa voitokkaasti ja sijoittuivat taulukon paalupaikalle.

Pienempien ikäluokissa tilanne näyttää myös hyvältä. Pelaajia ja joukkueita on runsaasti ja eteenpäin mennään koko ajan. Tästä on hyvä lähteä pelaamaan Helsinki cupia ja syksyn sarjoja.

Niin ja meinasi unohtua, että tulihan meille taas Suomen mestaruuskin! Eli teräsmiehemme KKI65-sarjassa nappasivat Suomen mestaruuden Käpylässä pelatuista kisoista ja näin ollen saamme taas Puotilaan järjestettäväksi SM-kisoja ensi kesänä.

 

Tähän loppuun voisin pitkästä aikaa mainostaa vielä äijäfudistamme, jossa pelaajat vähän vähentyneet viime aikoina. Eli sunnuntaisinhan pelaamme 20-21 aikavälillä miesten harrastefudista. Äijäfudis on suunnattu kaikille aikuisille miehille, joita kiinnostaa palloileminen omaksi ilokseen. Taso on varmasti kaikille sopiva, jos vähänkään on palloillut aikaisemmin. Äijäfudiksestahan on sitten helppo innostua mukaan ikämiespeleihin tai vaikka miesten joukkueisiin, joten tuonna mukaan kaikki rennosta pelaamisesta innostuneet. Naisillehan on sitten oma Valtti Venus-joukkue. Sinnekin ovat kaikki tervetulleita.

 

Tärkeäksi lopuksi vielä muistutus lähenevistä merkkipaalutapahtumista eli 70v-juhlia vietetään aluksi Valttifestissä 27.8 Puotilan kentällä ja juhlaillalista nautitaan 8.10 Puotilan kartanolla. Valttifestistä lisää tuonnempana ja juhlaillalliselle otan ilmoitatumisia vastaan osoitteessa toimisto@valtti.info .

Oikein lämmintä kesää kaikille!

Kennu